Winix Zero Pro review

winix zero pro

Wat vind ik van de Winix Zero Pro? Wil je altijd brandschone lucht in huis? Dan is het verstandig om een luchtreiniger in huis te halen. 

Ik testte één van de meest verkochte luchtreinigers van dit moment: de Winix Zero Pro. Hieronder lees je wat deze luchtreiniger allemaal te bieden heeft.

De Winix Zero Pro

De Winix Zero Pro is een luchtreiniger die zorgt dat de lucht in jouw huis brandschoon is. Hierdoor voorkom je dat je schadelijke stoffen per ongeluk inademt of dat er een onaangename geur ontstaat, zoals rooklucht, dierengeuren of de geur die ontstaat na het koken.

Waarom de Winix Zero Pro?

Mensen die snel last hebben van hooikoorts of die een allergie hebben voor huisdieren of huisstofmijt, willen misschien wel de Winix Zero Pro een kans geven. Deze luchtreiniger verwijdert namelijk onaangename stofdeeltjes, zoals pollen, uit de lucht in je huis. Grote kans dat je hierdoor minder last hebt van je allergie.

winix zero pro

De functionaliteiten van de Winix Zero Pro

De Winix Zero Pro is een luchtreiniger en heeft ingewikkelde technologie. Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van de Winix Zero Pro?

De technologie

De Winix Zero Pro heeft vijf filters die een schonere lucht in huis oplevert. De eerste filter is de voorfilter, die de grote stofdeeltjes uit je huis plukt. Welke filters zitten er nog meer in de Winix Zero Plus?

WINIX Cleancel

De WINIX Cleancel zorgt ervoor dat alle onaangename geurtjes uit je huis worden verwijderd. Alle filters in de Winix Zero Pro zijn antibacterieel voorbehandeld, waardoor negatieve stofdeeltjes extra goed worden opgeruimd.

HEPA filter

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. De HEPA filter houdt stofdeeltjes tot een diameter van 0,3 micrometer tegen. Alle piepkleine stofdeeltjes en bacteriën worden hiermee uit de lucht gefilterd.

Koolstoffilter

Het koolstoffilter heeft de structuur van een honingraat. In deze honingraat zitten enorm veel bolletjes van actieve kool opgesloten. Wat doet deze kool? Deze actieve kool absorbeert alle schadelijke stoffen in je huis. Deze schadelijke stoffen worden gefilterd, waardoor onaangename geuren in huis worden verminderd.

PlasmaWave ionisatie

Door deze PlasmaWave ionisatie maakt stoffen zoals fijnstof, pollen, schimmels, bacteriën, virussen, huidschilfers en huisstofmijt onschadelijk. De lucht in je huis wordt geheel gezuiverd door deze technologie.

Geur- en stofsensor

De geur- en stof sensoren ,die verwerkt zitten in de Winix Zero Pro, geven de luchtkwaliteit aan. Dit wordt aangegeven door middel van gekleurd LED licht. Voor deze sensoren gelden de volgende kleuren:

Blauw: de luchtkwaliteit is brandschoon.

Groen: de luchtkwaliteit is goed.

Oranje: de luchtkwaliteit is matig.

Rood: het is tijd voor actie. De luchtkwaliteit is heel slecht.

winix

De vijf standen van de Winix Zero Pro

De Winix Zero Pro stel je in op zes standen. Deze zes standen zijn: 

  • slaap
  • zacht,
  • middel, 
  • hoog, 
  • turbo 
  • automatisch. 

De automatische stand zorgt ervoor dat de luchtreiniger 24 uur per dag een schone en gezonde lucht realiseert. De sensoren houden in de gaten hoe het staat met de luchtkwaliteit en reageert hierop.

Het geluid

De Winix Zero Pro heb ik ook een tijdje in de slaapkamer gezet om uit te testen hoe ik dat in de nacht vond. Je hoort de reiniger zeker. Vergelijk het met een wat stillere ventilator. Hij is zeker niet helemaal stil, maar echt storend vond ik het nooit. Wanneer het zo stil is, kan het namelijk wel eens zijn dat het geluid van de luchtreiniger ineens opvalt. De Winix Zero Pro maakt wel wat geluid. Het geluid is het beste te vergelijken met de zachte stand van een ventilator.

Specificaties

Wat vinden anderen van de Winix Zero Pro?

De Winix Zero Pro krijgt vijf sterren op de website van CoolBlue, Luchtreiniger.nl en Bol.com. Reviews online geven weer dat niet alleen ik enthousiast ben over de Winix Zero Pro. Het geluidsniveau en de vijfvoudige filter van de Winix Zero Pro komen vooral naar voren.

Tot slot

Voor mij is gezonde lucht in huis heel belangrijk. De Winix Zero Pro heeft hierin mijn verwachtingen overtroffen. Niet alleen maakt de luchtreiniger de lucht in mijn huis schoon, ook geeft hij aan hoe het staat met de luchtkwaliteit. Voor iedereen die nog een goede luchtreiniger zoekt, de Winix Zero Pro is zeker een aanrader!

Fleur schrijft graag over gadgets die ze zelf ook al heeft gebruikt. Fleur houdt bovendien erg van schrijven en kan zo haar passie voor gadget perfect combineren.