Eurom Force 2000 Plus review

eurom force 2000 plus review

In deze Eurom Force 2000 Plus review kijken we of deze hogedrukreiniger goed zijn werk doet. Na een nat voorjaar waren de banden van mijn auto helemaal modderig en de tegels in mijn tuintje groen aangeslagen. 

Hoog tijd om de Eurom Force 2000 Plus uit te testen en te reviewen.

Onderzoeksgegevens

54

Schoongemaakte tegels

6

Bestede uren

1

Onderzocht product

De Eurom Force 2000 Plus

Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent: de grote voorjaarsschoonmaak! Niet alleen binnenshuis wilde ik het brandschoon hebben. Ik wil straks niet in mijn tuin naar groene tegels staren. Tijd voor een hogedrukreiniger dus. De Eurom Force 2000 Plus kwam zo op mijn pad.

eurom force 2000 plus in gebruik
De Eurom Force 2000 hogedrukreiniger in gebruik.

Waarom zou je deze Eurom hogedrukreiniger moeten aanschaffen?

Volgens mij is er niemand die graag vele euro’s uitgeeft aan huishoudelijke apparaten. Zo’n apparaat moet zijn werk doen en daarna weer gemakkelijk op te bergen zijn in de schuur. 

De Eurom Force 2000 Plus is zo’n apparaat dat hieraan voldoet. Deze hogedrukreiniger is geschikt voor al je klussen rondom het huis en levert goede resultaten. 

De tegels in mijn tuin waren in een mum van tijd brandschoon.

Functionaliteiten

Dat gezegd te hebben, wil ik graag inzoomen op de functionaliteiten van de Eurom Force 2000 Plus. Welke onderdelen krijg je bijvoorbeeld geleverd met de Eurom hogedrukreiniger. 

Welke standen zitten op de Eurom hogedrukreiniger?

Naast de automatische start/stop knop, zitten er geen standen op de Eurom Force 2000 Plus. Tijdens het gebruik van deze hogedrukreiniger merkte ik dat er ook geen standen nodig waren. De druk was goed en het apparaat deed zijn werk uitstekend.

TIP: Lees altijd voor je een nieuw apparaat gaast gebruiken even de gebruiksaanwijzing en veiligheidsregels. Zo voorkom je misverstanden en ongelukken.

Welke opzetstukken/onderdelen heeft de Eurom force 2000 plus?

De Eurom Force 2000 Plus telt enkele onderdelen die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Hieronder vertel ik je er meer over. 

De terrasreiniger

De typische terrasreiniger die we kennen heet een nozzle. De terrasreiniger die bij de Eurom Force 2000 Plus wordt geleverd is een vlakstraalnozzle. Door dit opzetstuk kun je gemakkelijk tussen de voegen van je tegels schoonmaken en op moeilijk te bereiken plekken komen.

eurom force 2000 plus nozzle
De vlakstraalnozzle / terrasreiniger doet goed zijn werk.

Roterende vuilvrees

Wanneer je het gehele oppervlak van de tegel minder groen wilt maken, kun je gebruik maken van de roterende vuilvrees. Deze ronde (en draaiende) kop zorgt ervoor dat je alle aanslag snel en gemakkelijk weg poetst.

De shampootank

Wat super fijn is aan deze Eurom hogedrukreiniger is dat er een shampootank bij geleverd is, die je verbindt aan de trolley. Hier doe je het reinigingsmiddel in, waardoor je de tegels nog beter reinigt.

TIP: Na het reinigen van je terras is het waarschijnlijk dat het zand tussen de voegen is weggespoten. Je wilt natuurlijk je tegels zo lang mogelijk schoon houden, zonder onkruid, en niet dat de tegels gaan schuiven. Hierdoor kan ik aanraden om, na het reinigen met een hogedrukspuit, de voegen aan te vullen met voegzand. Doe dit voor het gemak wel pas als de tegels opgedroogd zijn.

Hoeveel druk zit er achter deze hogedrukreiniger?

De Eurom Force 2000 Plus heeft een motorvermogen van, zoals de naam al verklapt, 2000 Watt. Samen met de werkdruk van 150 bar heeft deze hogedrukreiniger genoeg kracht om alles brandschoon te krijgen.

TIP:Natuurlijk kunnen de tuinmeubels niet achter blijven. Deze kun je met de Eurom hogedrukreiniger ook gemakkelijk schoonspuiten, zonder ze te beschadigen. Haal bij het schoonmaken van je tegels wel even de meubels weg om je terras nog beter en makkelijker schoon te kunnen maken.

Waterverbruik

De Eurom hogedrukreiniger verbruikt zo’n 400 liter water per uur. De temperatuur van dit water wordt maximaal 40 graden Celsius warm.

Kabellengte

De kabellengte van de Eurom Force 2000 Plus is 8 meter lang en gemaakt van kunststof. Door deze lengte kun je gemakkelijk alle hoeken van de gemiddelde Nederlandse tuin bereiken. 

Een nadeel is wel dat de kabel waar de spuitkop aan vast zit, vrij lastig op te rollen is.

eurom force 2000 plus kabel
Het oprollen van de kabel aan het spuitstuk valt niet altijd mee.

Gewicht

De Eurom Force 2000 Plus is in totaal 10 kilogram zwaar. Door dit lichte gewicht, heb ik gemerkt dat de hogedrukreiniger soms nog wel eens makkelijk wil omvallen wanneer de kabel volledig uitgerold is. Door zijn gewicht en formaat is de Eurom hogedrukreiniger wel gemakkelijk weer op te bergen na gebruik.

Materiaal

De Eurom Force 2000 Plus is volledig uitgerust met een aluminium pomp. Dit materiaal zorgt ervoor dat de pomp langer meegaat. 

Vaak zijn de drukkamers van hogedrukreinigers gemaakt van plastic, waardoor deze sneller beschadigd. Bij de Eurom hogedrukreiniger heb je hier dus geen last van.

De voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Makkelijk te verplaatsen

Doordat de Eurom hogedrukreiniger op wielen staat, is deze makkelijk te verplaatsen in de tuin. Je hoeft dus niet continu de reiniger te verplaatsen. Heerlijk om zo gemakkelijk rond te lopen tijdens het schoonspuiten van mijn terras of auto.

De onderdelen

Wat ik een enorm voordeel vind aan de Eurom Force 2000 Plus is dat deze wordt geleverd met een roterende vuilvrees en optionele shampootank. Voor het weghalen van die groene aanslag op de tegels is die roterende vuilvrees super handig.

Waterdruk

In het begin was ik een beetje bang dat de waterdruk de lak van mijn auto zou beschadigen. Na het gebruik van de hogedrukreiniger is deze angst snel verdwenen. De waterdruk zorgt ervoor dat al het vuil verdwijnt, maar houdt de lak van de auto intact.

Prijs-kwaliteitverhouding

Zoals ik in het begin van deze Eurom Force 2000 Plus review vermeldde, ben ik een van de mensen die niet zoveel geld wilt uitgeven aan huishoudelijke apparaten. 

Toch wil ik wel dat zo’n apparaat zijn werk doet. Daarom ben ik erg te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding van de Eurom hogedrukreiniger.

Omvallen

Ik heb tijdens het gebruik van de Eurom Force 2000 Plus weinig nadelen gevonden. Het apparaat doet zijn werk en is heel makkelijk in gebruik. 

Het enige nadeel is dat ik tijdens het gebruik van de hogedrukreiniger merkte dat het apparaat soms omviel door zijn lichte gewicht.

Snoer rol lastig op

Een ander nadeel vond ik het oprollen van de slang. Dit ging namelijk niet zo soepel als ik had verwacht. Wanneer je de Eurom Force 2000 Plus vaak wilt gebruiken, kan dit voor moeilijkheden gaan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het breken van de haspel of scheuren die ontstaan in de slang.

Voor wie is deze hogedrukreiniger geschikt?

Simpel gezegd is de Eurom Force 2000 Plus geschikt voor iedereen die zijn groen aangeslagen terras of modderige auto weer brandschoon wilt hebben. Oftewel: voor iedereen met een terras of auto.

De prijs

De totale prijs van de Eurom Force 2000 Plus ligt gemiddeld tussen de €130,- en €141,- . Een redelijk goede prijs dus voor een goede hogedrukreiniger. 

Zoals ik bij de voordelen van de Eurom hogedrukreiniger noemde, is de prijs-kwaliteitverhouding van dit product voor mij een flink pluspunt. 

Erg fijn dus dat de Eurom Force 2000 Plus laag in prijs is en een mooi resultaat levert.

Tot slot

Hopelijk heb ik je genoeg informatie kunnen geven tijdens deze Eurom Force 2000 Plus review. Ik ben in ieder geval voorlopig af van de groene aanslag op mijn tuintegels. 

Dus wil je je terras deze zomer net zo schoon hebben, dan kan ik je de Eurom Force 2000 Plus zeker aanraden.

Fleur schrijft graag over gadgets die ze zelf ook al heeft gebruikt. Fleur houdt bovendien erg van schrijven en kan zo haar passie voor gadget perfect combineren.