Review: Agunto Smart Plug

agunto smart plug review artikel

Apparaten op afstand uitzetten, een timer inschakelen of eenvoudig het energieverbruik van een elektrisch apparaat meten: tot een tijd geleden leek me dat een beetje overbodig.

Hoewel ik gek ben op technologische gadgets, een slimme stekker had ik nog niet geprobeerd. Totdat ik de slimme stekker Agunto AGU-SP1 mocht uittesten. 

En ik moet eerlijk zeggen: de eenvoud en mogelijkheden verrasten mij.

agunto smart plug in gebruik

Onderzoeksgegevens

3

Gekoppelde apparaten

4

Bestede uren

1

Onderzocht product

De Agunto AGU-SP1 Smart Plug

De Agunto AGU-SP1 is een slimme stekker zoals je die gewend bent. Het maakt elk apparaat in huis slim. Zo kun je op afstand elk apparaat bedienen en monitor je eenvoudig het energieverbruik van het desbetreffende apparaat.

Bovendien is het mogelijk om de slimme stekker met Google Assistant te verbinden. Handig als je een apparaat met je stem wilt bedienen.

Deze slimme stekker is van het merk Agunto. Agunto is een relatief jong merk en heeft inmiddels een aardig mooi aanbod aan slimme apparaten op de markt gebracht. 

Mijn ervaring met deze slimme stekker

De smart plug komt in een mooie vormgegeven doosje en is netjes verpakt in de huisstijl van Agunto.

De installatie is eenvoudig. Je downloadt de app van Agunto en eigenlijk spreekt de rest voorzich. Je stopt het apparaat in het stopcontact en via de app voeg je het apparaat toe en leg je eenvoudig verbinding.

Hier is dus geen uitgebreide technische kennis voor nodig. Dit maakt de stekker zeer geschikt voor mensen die nog nooit een slimme stekker hebben gebruikt en hiermee willen testen.

agunto smart plug in gebruik slimme stekker

De Agunto App

De app van Agunto ziet er clean uit. Dit is prettig, want de kracht van een dergelijke app zit hem in de eenvoud. Dit vind ik bijvoorbeeld bij de Philips Hue ook erg fijn. De app moet snel starten en je moet direct je apparaten kunnen bedienen.

Binnen de app zie je je gekoppelde apparaten. Ook kun je hierin zogenaamde ‘scenes’ aanmaken. Dit zijn automatiseringen die aan de hand van vooraf door jou ingestelde voorwaarden worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan: ‘schakel alle lampen om 23.00 automatisch uit‘.

Verder kun je in de app o.a. dit zien:

agunto app 1

Het apparaat

De stekker zelf ziet er degelijk uit. Je ziet dat er niet bespaart is op design en dat is fijn. Zulke stekkers zijn vaak zichtbaar in woonkamers of slaapkamers en dan is het fijn dat je een goed uitziende stekker te zien krijgt.

Verder is er weinig te vertellen over de behuizing. Deze is simpel, maar doeltreffend. De stekker bevat aan de bovenkant een aan/uitknopjedie blauw gaat branden als je de slimme stekker aanzet.

Google Assistent

Zelf gebruik ik Google Assistent niet of nauwelijks. Met de Agunto slimme stekker heb ik dit dus ook niet gedaan. Wel kan ik me voorstellen dat dit voor heel veel mensen een uitkomst is.

Zit je samen met je partner gezellig op de bank, dan is het fijn dat je niet van de bank hoeft te komen om een lampje uit te zetten, maar gewoon via spraak het apparaat uit kunt schakelen.

 

Duurzame toevoeging

We weten allemaal dat zuinig omgaan met elektra en energie tegenwoordig enorm belangrijk is. Zowel voor het milieu als voor je eigen portemonnee.

In dat daglicht is het heel fijn dat je via de Agunto app inzicht krijgt in het energieverbruik van je elektrische apparaten. 

Want hoe cliché-matig het ook klinkt: meten is weten. Als jij het energieverbruik van je televisie exact weet, of die waterkoker die je iedere dag probeert, dan zet je hem misschien wat vaker uit of gebruik je hem überhaupt wat minder.

agunto app 3

Conclusie

De slimme stekker van Agunto is me persoonlijk erg goed bevallen. Zoals gezegd had ik nog geen ervaring met slimme stekkers, maar dit was een mooie kennismaking.

De app is fijn in gebruik, het apparaat zelf ziet er strak en degelijk uit en de installatie was zo gepiept.

Het grootste pluspunt is het inzicht in het verbruik van je elektrische apparaten. Voor het geld hoef je het sowieso al niet te doen, want de Agunto stekkers kosten los nog geen 20 euro. 

Voordelen

Nadelen

Interesse in de Agunto Smart Plug? Via onderstaande knop kun je hem zelf bestellen:

Remon is een echte gadget-freak. Hij houdt alle nieuwtjes in de gaten en schrijft hier graag over. Naast gadgets is hij ook gek op sporten en online marketing.