Review: Agunto beveiligingscamera

review agunto beveiligingscamera agu oc01

Jouw huis, bedrijf of andere ruimte dag en nacht moeiteloos beveiligd, en daarbovenop: gebruiksvriendelijkheid, simplisme en kwaliteit. Dat zijn de beloftes die Agunto doen over de AGU-OC1 beveiligingscamera.

Afgelopen maand heb ik onderzocht of ze deze beloftes ook waarmaken. Ik hing de camera op in de bakkerij van mijn vader om deze eens goed uit te testen.

Mijn bevindingen en mening lees je in hieronder.

agunto beveiligingscamera opgehangen

Onderzoeksgegevens

24

dagen in gebruik

4

Bestede uren

1

Onderzocht product

Functionaliteiten van de Agunto beveiligingscamera

Laten we eerst wat dieper ingaan op de functionaliteit van de camera. De beveiligingscamera van Agunto is een modern model met oog op duurzaamheid. Volgens Agunto kun je rekenen op de volgende functionaliteiten bij de AGU-OC1.

Gebruiksvriendelijke app

Met de intuïtieve Agunto app kun je moeiteloos overal ter wereld live beelden bekijken, waardoor je altijd een oogje in het zeil kunt houden.

Bewegings- en geluidsdetectie

Deze camera heeft geavanceerde bewegings- en geluidsdetectie, die onmiddellijk meldingen naar je smartphone stuurt bij ongebruikelijke activiteiten. Dit minimaliseert valse alarmen en houdt je op de hoogte van echte incidenten.

Kleurrijk nachtzicht

De AGU-OC1 biedt nachtzicht in levendige kleuren, zodat je ook in het donker kunt zien.

Brede kijkhoek

Met een draaibare lens die 180 graden kan roteren, biedt deze camera een brede kijkhoek.

Naadloze integratie

Deze camera is volledig compatibel met Google Assistent en Google Home, wat betekent dat je eenvoudig kunt integreren met je smart home-systeem.

Flexibele opslagmogelijkheden

Je hebt de keuze om je beelden op te slaan in de cloud of op een Micro SD-kaart, zodat je volledige controle hebt over je opgenomen beelden.

Eenvoudige installatie

Dankzij de USB-C-aansluiting met een royale 3 meter lange kabel is de installatie eenvoudig en snel, waardoor je de camera op de gewenste locatie kunt plaatsen.

Haarscherp beeld

Scherpe 1080P HD beelden.

Wereldwijde bediening

Mogelijkheid om overal ter wereld toegang te krijgen tot je beelden.

Mijn ervaring eigen ervaring met de AGU-OC1

Elke harde producent beloofd altijd van alles, helaas worden deze beloftes niet altijd waar gemaakt. Denk maar eens aan vervelend moeilijke installatieprocessen, onduidelijke en onoverzichtelijke apps of simpelweg slechte kwaliteit van producten.

Om zeker te weten of de AGU-OC1 beveiligingscamera zo goed is als dat Agunto beloofd, heb ik deze zelf uitgeprobeerd. Hieronder lees je de pluspunten en de minpunten die mij tijdens het gebruik het meest zijn opgevallen en bijgebleven.

agunto beveiligingscamera design
Het fraaie design van deze camera mag absoluut genoemd worden!

Pluspunten

Eenvoudige en snelle installatie

Een van de eerste dingen die opvielen bij het instellen van de AGU-OC1 was de eenvoudige installatie. Net zoals bij het instellen van de smartplug van Agunto, hoef je geen technisch wonder te zijn om deze beveiligingscamera te installeren en te koppelen. 

De meegeleverde instructies zijn in het Nederlands en zijn duidelijk en gemakkelijk te volgen. 

Gebruiksvriendelijke app 

De bijbehorende app voor de AGU-OC1 is, zoals beloofd, gebruiksvriendelijk. De app is Nederlandstalig en overzichtelijk waardoor alle functies gemakkelijk te vinden en begrijpbaar zijn. 

Via deze app kun je live de beelden van de beveiligingscamera bekijken. Daarnaast zit er een bewegingsdetector ingebouwd in de camera. Wanneer er iets of iemand voorbij de camera loopt, krijg je hier direct een melding van. 

Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. De eerste paar weken had ik de camera binnen in de zaak gehangen. Van ‘ongebruikelijke bewegingen’ wou ik dan natuurlijk ook maar al te graag een melding ontvangen. 

Puur voor de test heb ik de camera ook een weekje buiten gehangen, hoewel het hier ook fijn is om geïnformeerd te worden over ongebruikelijke bewegingen, kan het soms wel wat afleidend zijn gezien er buiten vaak mensen voorbij lopen. 

Uitstekende beeldkwaliteit
Ook over de beeldkwaliteit van de AGU-OC1 is ben ik erg tevreden. De camera legt beelden vast in uitstekende kwaliteit. Dankzij de infrarood nachtzichtmodus heb je ook in de avond of nacht scherp beeld. Zo hoefde ik dus niet het licht binnen aan te laten of extra licht te regelen voor buiten.

agunto beveiligingscamera beeld

Handige terugpraat functie

Een leuke en praktische eigenschap van de AGU-OC1 is de terugpraat functie. Hiermee kun je via de app direct communiceren met personen die zich bij de camera bevinden. Deze heb ik zelf bijvoorbeeld gebruikt om de instructies te geven aan bezorgers, dat werkte makkelijk en goed. 

Prijs/kwaliteit verhouding

De prijs-kwaliteitverhouding van de AGU-OC1 vind ik voor de functies en prestaties van deze camera zeer redelijk. Het is een relatief goed betaalbare optie voor iedereen die hoogwaardige beveiliging wil aanschaffen onder de € 100. 

Groot bereik

De brede kijkhoek van 180 graden is voor een groot pluspunt. Als je de camera tactisch plaatst, kun je gemakkelijk een groot gebied in de gaten te houden met slechts één camera. Dit bespaart je de kosten en moeite van het installeren van meerdere camera’s.

agunto beveiligingscamera beeld 1

Mooi design

Natuurlijk niet onbelangrijk, de looks. Dit is natuurlijk een smaak dingetje, maar persoonlijk vind ik het design van de AGU-OC1 er strak uitzien. De camera heeft een modern design en past voor mijn gevoel gemakkelijk in elke binnen en buitenruimte.

Minpunten

Als minpunt wil ik toch altijd benoemen dat je niet helemaal weet waar je beelden worden opgeslagen. Wees hier altijd kritisch op en check dit altijd voor de zekerheid als je aan de slag gaat met camera’s.

Het resetpinnetje van de camera voelde wat gammel aan en zou dus wat steviger mogen zijn. Maar verder, heel eerlijk, heb ik in de periode dat ik gebruik heb gemaakt van de beveiligingscamera van Agunto geen minpunten kunnen ontdekken. Hierbij heb ik vooral gekeken naar functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en uiterlijk. 

Om de kwaliteit van het product beter te kunnen beoordelen, zal ik het nog wat langer moeten gebruiken. Tot nu toe ben ik in ieder geval erg tevreden. Bovendien geeft Agunto twee jaar garantie op het product, dit laat zien dat ze zelf ook achter hun product staan. 

Conclusie

De AGU-OC1 beveiligingscamera van Agunto heeft me positief verrast. Ik denk dat dit hem vooral zit in de prijs/kwaliteit verhouding. Ik had zelf het gevoel dat je voor een beveiligingscamera van deze prijs ook al gauw wat in zou moeten leveren op kwaliteit en functionaliteit.

Maar met zijn eenvoudige installatie, uitstekende beeldkwaliteit, gebruiksvriendelijke app en extra opties zoals het vermogen om te communiceren met wie of wat je maar wilt of de mogelijkheid om te koppelen aan de Google Home was dit voor mij helemaal niet het geval.

Bovendien vind ik de camera qua looks ook een mooie toevoeging op de ruimte. Het geeft een luxe feeling. Ik zou deze camera zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een instapmodel beveiligingscamera.

Voordelen

Nadelen

Remon is een echte gadget-freak. Hij houdt alle nieuwtjes in de gaten en schrijft hier graag over. Naast gadgets is hij ook gek op sporten en online marketing.