Phillips SpeedPro Max Review

phillips speedpro max review

De Phillips SpeedPro Max series 8000 is een van de beste draadloze stofzuigers uit haar categorie en voor iedereen die van design en gemak houdt. De Phillips stofzuiger belooft veel goeds; een lange accuduur, hoge zuigkracht, makkelijk te onderhouden en geen gedoe met stofzuigerzakken.

Hoog tijd dus voor mij om deze ogenschijnlijk perfecte stofzuiger eens te testen. Ik heb de draadloze stofzuiger een maand in mijn huishouden gebruikt en getest.

Onderzoeksgegevens

7

Uur gestofzuigd voor deze review

6

Bestede uren voor het schrijven van deze review

1

Onderzocht product

Over de Phillips SpeedPro Max series 8000

Er zijn veel onderdelen aan deze Phillips stofzuiger die mij positief zijn bevallen. Allereerst is een groot voordeel dat deze stofzuiger zich niet beperkt door het draad aan de kast achter zich. Het komt niet voor dat je net niet bij die ene laatste meter komt omdat het draad nét te kort is.

De stofzuiger zuigt zonder moeite alle haren en stof van de grond. Wel merkte ik dat de borstel van de Phillips Speedpro max bij hoogpolige vloerkleden wat vaker vastloopt. De enige optie is dan om achteruit stof te zuigen. 

Voor het geld wat je betaalt had ik toch verwacht dat deze draadloze stofzuiger dit wel aan zou kunnen.

phillips speedpro max gewicht
Als je draadloos stofzuigen gewend bent, wil je nooit meer terug naar met snoer.

Diverse standen

Een groot voordeel daarentegen zijn de drie standen die je kunt gebruiken. De eerste stand heeft de minste zuigkracht en kon ik prima gebruiken voor makkelijke klusjes zoals kruimels op de grond.

Dit is overigens perfect te combineren door de stofzuiger te gebruiken als kruimeldief. Dit doe je door de onderdelen los te koppelen.

De tweede stand vond ik ideaal om het hele huis mee te stofzuigen, deze zuigkracht had ik bij deze stand dan ook verwacht. Dan de derde stand, de turbostand, die gebruikte ik bij het stofzuigen van mijn vloerkleed.

Accu

Het zuigen op de hoogste stand gaat wel ten koste van de accuduur. Het is mij opgevallen dat de Phillips SpeedPro Max het in deze turbostand namelijk niet lang volhoudt en hij binnen de kortste keren aan de lader moet.

Je ziet dit overigens makkelijk door simpelweg naar het batterijpercentage op het display te kijken. Dat was voor mij een extra snufje op de Phillips stofzuiger wat mij positief verraste.

Hetzelfde geldt voor de ledverlichting op de zuigmond. Voor gebruik had ik niet verwacht dat dit zo handig zou zijn. Maar toch, het is ideaal voor onder banken of kasten.

phillips speedpro max lampje
De ledverlichting op de zuigmond is echt een toegevoegde waarde.

Gemak & onderhoud

Ook is het mijn opgevallen dat het een stofzuiger met weinig onderhoud is. Voor kleine dingetjes pak ik de stofzuiger van de lader en zet hem na gebruik eenvoudig terug in de lader.

Er is na een paar keer gebruiken ook geen gedoe met stofzuigerzakken wat kosten en moeite bespaard. Je klikt het onderdeel waar je stof en vuil in het (stofreservoir) er makkelijk af, leegt hem in je prullenbak en kan zo weer door.

Wat wel een nadeel aan dit stofreservoir is, is dat hij redelijk klein is. Het reservoir is net iets groter dan een halve liter en moest ik dus vaker legen dan ik gewend was bij andere stofzuigers.

Geluid

Een ander min puntje is wel het geluid. Ik vind het absoluut niet erg als een stofzuiger geluid maakt, maar deze draadloze stofzuiger wil graag laten weten dat hij aan het werk is.

Je huisgenoten kunnen hun serie dus niet blijven volgen als je aan het stofzuigen bent. Natuurlijk maken stofzuigers geluid, maar deze Phillips SpeedPro Max series 8000 is de winnaar in de categorie luide stofzuigers.

Nu ben je na een half uurtje ook wel klaar met stofzuigen, dus een grote ramp is het nou ook weer niet.

Écht veelzijdig

De draadloze Phillips stofzuiger kwam in een zeer fraaie doos met een aantal extra onderdelen zoals de wandoplader en natuurlijk de handleiding. Ook zaten er naast de standaard zuigmond nog die 3 opzet onderdelen waaronder een mini turboborstel, een kierenzuigmond en zachte borstel voor afstoffen.

Functionaliteiten van de draadloze stofzuiger

Phillips brengt natuurlijk niet een simpele stofzuiger op de markt, en dat is ook wel te merken aan de prijs en het design. Het blijft smaak, maar de stofzuiger heeft een moderne look en met het ophangbare laadstation vond ik hem niet misstaan in mijn huiskamer.

Draadloze stofzuiger

Ik vond het ideaal om met een stofzuiger zonder draad te werken. Ik hoefde niet telkens van stopcontact naar stopcontact met de stekker, maar kon lekker doorlopen.

Wel is het bij draadloze stofzuigers algemeen bekend dat de zuigkracht en het vermogen verminderen wanneer ze bijna leeg zijn. Geen verrassing dus toen ik hetzelfde merkte tijdens mijn onderzoek bij deze Phillips SpeedPro Max series 8000.

De stofzuiger is draadloos en naar mijn mening een enorme toevoeging, of eigenlijk verwijdering, op de standaard stofzuigers met draad.

De opzetstukken

De Phillips stofzuiger werd geleverd met 4 opzetstukken. De standaard zuigmond, de gemotoriseerde combizuigmond, vond ik het meest toegankelijk voor het stofzuigen van het hele huis.

Wel vond ik de mini turboborstel perfect voor mijn stoffen bank of vloerkleden, helemaal in combinatie met de turbostand van de draadloze stofzuiger. De kierenzuigmond is lekker praktisch voor achter de bank of kast, maar niet bijzonder.

Als laatst vond ik in de doos nog een zachte afstofborstel, deze heb ik eigenlijk nauwelijks gebruikt, omdat ik dit toch onhandig vond. Naar mijn idee kan je met een afstof doek overal beter bij. De opzetonderdelen haal je er gemakkelijk met een klik af en zet je er met hetzelfde gemak weer op, leuk om de verschillende onderdelen zo eens uit te testen.

phillips speedpro max opzetstukken

De zuigkracht

Tijdens mijn onderzoek bij deze stofzuiger had ik lage verwachtingen over de zuigkracht. Ik verwachtte misschien wel een uit de hand gelopen kruimeldief. Echter, de stofzuiger nam bijzonder goed verschillend vuil in zich op en sputterde niet tegen. Ik ben dus zeer positief verrassend over de zuigkracht van Phillips SpeedPro Max!

Het geluid

Stofzuigers staan natuurlijk bekend om hun geluid, en zo ook deze Phillips stofzuiger. De stofzuiger heeft een zeer luid geluid van maar liefst 84 decibel, waar een normale stofzuiger tot 70 decibel gaat. Ter vergelijking, dit is het geluid van verkeerslawaai of een voortrazende trein.

De accuduur

Draadloze stofzuigers hebben allemaal een accu en deze zijn niet zo groot als de elektrische auto’s van tegenwoordig. Ook ik hield hier rekening mee tijdens mijn onderzoek en ik werd blij verrast.

De stofzuiger houdt het lang vol en ik kon mijn hele huis ermee blinkend schoon krijgen. De standen die ik eerder benoemd heb, hebben hier wel mee te maken. Phillips adverteert met een accuduur van 70 min, maar dit haalt hij alleen in de laagste stand. In de turbo stand houdt de draadloze stofzuiger het ongeveer 28 minuten vol.

Het gewicht

Last but not least is het gewicht van de Phillips SpeedPro Max. Door de accu die de Phillips stofzuiger hierdoor wel heeft is de stofzuiger redelijk zwaar in de hand, al wende ik hier snel aan

phillips speedpro max 8000 series
Het gewicht is misschien even wennen. Maar went snel.

Voor- en nadelen van de Phillips SpeedPro Max series 8000

Voordelen

Nadelen

De voordelen van de Phillips SpeedPro Max series 8000 zijn vooral voor het gemak en het gebruik. De Phillips stofzuiger is multifunctioneel en ideaal voor iemand die niet meerdere stofzuigers in huis wil hebben. De draadloze stofzuiger is namelijk in alle situaties te gebruiken door de verschillende onderdelen en omdat je hem makkelijk als stofzuiger en kruimeldief gebruikt.

De nadelen zijn eigenlijk alleen het geluid en het gewicht. Nu is aan het gewicht te wennen, aangezien het niet extreem is, maar wel bij de eerste paar keer gebruiken opvalt. Het geluid is wel een dingetje voor als je met iemand woont die veel thuiswerkt of zich veel moet concentreren. Al duurt stofzuigen meestal geen hele dagen.

De prijs

Phillips stofzuigers zijn niet goedkoop, en zo ook deze Phillips SpeedPro Max series 8000 niet. Je betaalt op het moment van schrijven €429,- voor het standaard model zonder extra’s zoals een flexibel verlengstuk (€549). 

Er zijn absoluut goedkopere stofzuigers, maar de draadloze stofzuigers in lagere prijsklassen hebben veelal toch minder zuigkracht, een kortere accuduur of een minder mooi design. Dus toch och ben ik van mening dat de prijskwaliteit verhouding goed zit.

De Phillips SpeedPro Max seires 8000, duurkoop of goede koop?

Naar mijn mening is deze draadloze stofzuiger van Phillips zeker de investering waard. Het is een stofzuiger die niet in de weg staat in je huis, multifunctioneel is en makkelijk in gebruik is. Wel is de prijs een behoorlijke investering, maar als ik kijk naar wat je ervoor terugkrijgt, vind ik dit de prijs wel waard.