Ninja Creami review

kopie van earbuds template (1000 x 556 px)

Wat is mijn eerlijke mening over de Ninja Creami? De zomer is aangebroken en dat betekent ook dat de ijssalons overuren draaien. Hoe leuk ishet als je zelf je favoriete ijs kunt maken? En dat gewoon thuis. Dat kan met de Ninja Creami! In deze Ninja Creami review vertel ik je alles over deze ijsmachine.

De Ninja Creami

Als je actief bent op TikTok heb je hem vast weleens voorbij zien komen op je for you page: de Ninja Creami. Dit apparaat kan van alles ijs maken. En niet alleen ijs, maar ook gelato, sorbet, smoothies en milkshakes!

Waarom zou je de Ninja Creami moeten aanschaffen?

Voor iedere ijsliefhebber is dit apparaat een absolute droom. Deze zomer hoef je niet meer naar de ijssalon te fietsen. Je hebt al je favoriete ijssmaken gewoon in je vriezer liggen. Binnen een handomdraai heb je de lekkerste gelato of milkshakes.

@gwenvanpoorten Mijn lievelings ijs 🐒CHUNKY MONKEY maken🍌 #ninjacreami #toetje ♬ 3-minute trio jazz + 2 solo inst(998616)

Onderzoeksgegevens

14

Zelfgemaakte ijsjes

8

Bestede uren

1

Onderzocht product

De belangrijkste functionaliteiten

Zelf allerlei soorten ijs maken in een handomdraai. Hoe dan? Ik dacht: dat is toekomstmuziek! Maar toch staat de ijsmachine nu in mijn keuken en kan ik elke dag genieten van zelfgemaakt en gezond ijs. Wat voor soort ijs kun je allemaal maken met de Ninja Creami?

Verschillende standen

De Ninja Creami heefteen aantal standen waar je verschillende soorten ijs mee kan creëren. De ijsmachine heeft zeven standen: ijs, gelato, sorbet, smoothie bowl, light ijs, milkshake en extra’s. Met de Ninja Creami maak je dus niet alleen ijsjes, maar ook je ontbijt of tussendoortje.

IJs, gelato en sorbet

Deze ijssoorten kennen we allemaal. Bij gelato denk je snel aan die Italiaanse ijssalon met smaken zoals pistache en chocolade. Gelato is vaak wat dikker en smeuïger dan normaal ijs. Sorbetijs is het lekkerste met fruit te maken. Deze ijssoort is luchtiger qua structuur. Met de stand light ijs, maak je ijs dat laag in suiker en vet is.

ninja creami

Smoothie bowl en milkshake

Naast ijs, kun je ook je favoriete ontbijtje of milkshake maken. Denk aan de klassieke aardbeien of vanille milkshakes of geef er je eigen draai aan en probeer iets nieuws. Door verschillende soorten fruit met je proteïne yoghurt te mixen, creëer je een gezond ontbijt. Je kunt bijvoorbeeld ook je smoothie met wat noten garneren. Wel zo gezond :).

De stand: extra’s

De meeste standen spreken redelijk voor zich. De naam verklapt al wat er uitkomt als je de stand gebruikt. De stand extra’s is te gebruiken wanneer je iets aan je ijsje wilt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan noten, chocolade of koekjes.

extras ninja creami

De ijscontainers

De ijscontainers die er bij de Ninja Creami geleverd worden, zijn praktisch in gebruik. Ze hebben een siliconen afsluitdeksel en zijn gemakkelijk schoon te krijgen in de vaatwasser. De containers zijn groot genoeg om je hele gezin te voorzien van een bolletje ijs.

TIP: Doe de ijscontainers niet te vol. Wanneer je een vloeistof invriest kan het gebeuren dat het ijs ‘groeit’. De kans dat dit voorkomt is vooral groot wanneer je vloeistoffen met prik invriest.

bakjes ninja creami

Hoe werkt de Ninja Creami?

De Ninja Creami werkt redelijk simpel. Bij het apparaat zijn dessertbakjes geleverd. Deze heb ik de eerste keer gevuld met stukjes mango en slagroom. Vervolgens heb ik dit 24 uur in de vriezer gezet. De volgende dag kon het feest beginnen!

Het mix proces

Nadat ik het bakje uit de vriezer haalde, klikte ik hem in de ijsmachine. Omdat ik een fruitsmaak koos, maakte ik er een sorbet ijsje van. De mesjes van de mixer gaan van boven naar beneden door het ijs heen. Er worden zo dunne lagen in het ijs gemaakt, wat vervolgens jouw favoriete ijssoort maakt. Na een minuut wachten was het ijs klaar!

TIP: Soms is het ijs nog een beetje poederig. Wat je dan kunt doen, is een beetje vocht, zoals slagroom of melk, toevoegen. Vervolgens druk je op de re-spin knop. Als het goed is, is je ijs dan perfect van structuur.

stappenplan ijs maken

Perfect voor allergieën

Het kan soms lastig zijn om lekker ijs te vinden wanneer je bijvoorbeeld lactose intolerantie hebt of een allergie voor noten, soorten fruit etc. Met de Ninja Creami is dit verleden tijd. Je hoeft je niet meer druk te maken over allergieën, aangezien je zelf bepaald wat er in je ijs terecht komt.

Het design

Iedereen die een blender in zijn keuken heeft staan, kan deze voortaan opbergen. De Ninja Creami heeft namelijk het design van een blender. Ook heeft de ijsmachine een compact formaat, waardoor je hem in de winter eenvoudig opbergt.

Schoonmaken

Nadat ik het ijs had gemaakt, moest ik alle onderdelen natuurlijk schoon zien te krijgen. Gelukkig wist ik dat alle onderdelen van de Ninja Creami in de vaatwasser kunnen. Handig, aangezien je bij het maken van je ijs best wat onderdelen vies maakt.

vaatwasser ninja creami

Waar kan je allemaal ijs van maken?

Heel simpel gezegd: je kunt overal ijs van maken! Je kunt alles invriezen en mixen. Zo kun je je favoriete ijssmaak gewoon thuis creëren. Of misschien ontdek je wel een nieuwe ijssmaak.

Mijn favoriete combinaties

Ik heb de Ninja Creami nu al een tijdje in gebruik. Zeker nu het warmer weer wordt in Nederland is deze ijsmachine echt een feestje. Na heel wat combinaties getest te hebben zijn dit mijn favorieten:

Oreo white chocolate gelato

Door eerst witte chocolademelk te maken in de pan en deze vervolgens in te vriezen, creëer je de perfecte basis voor je ijs. Ik ga voor een smeuïge basis en kies dus voor de stand gelato. Ook heb ik ervoor gekozen om slagroom te gebruiken i.p.v. melk. Na twee keer mixen is de basis klaar. Daarna voeg ik de Oreo stukjes toe en wat witte chocolade. Na de stand extra’s heb je heerlijke Oreo white chocolate gelato!

Perzik sorbet

Perzik is heerlijk zomerfruit en perfect wanneer je een zomerse sorbet wilt maken. Mix verse stukjes perzik met wat sap, vries dit in voor 24 uur en gebruik de stand sorbet. Na het maken van de basis kies ik er vaak voor om nog wat verse stukjes perzik toe te voegen aan het ijs. Hier gebruik ik de stand extra’s voor.

Koffie milkshake

In de zomer ruil ik toch vaak mijn warme cappuccino in voor ijskoffie. Zo kwam ik op het idee om deze ijskoffie in te vriezen en er de volgende dag een milkshake van te maken. Voor een extra romige structuur en zoete smaak kun je er wat slagroom of suiker aan toevoegen. Laat de zomer maar beginnen!

Gebrek aan inspiratie?

Sta je voor de ijsmachine en weet je echt niet wat je wilt maken? Dan is er een Ninja Creami kookboek dat jou hierbij gaat helpen. De Ninja Creami cookbook for beginners is te bemachtigen via Bol.com voor €15,59.

De prijs van de Ninja Creami

De Ninja Creami is verkrijgbaar voor €230,-. Toen ik de prijs voor het eerst zag, schrok ik daar wel even van. Nadat ik me had verdiept in het apparaat, wist ik dat ik deze ijsmachine móét hebben deze zomer. De Ninja Creami is zijn prijs naar mijn mening helemaal waard. Nu kan ik elke dag een ijsje maken voor heel het gezin. Dat scheelt toch elke keer een paar euro’s die je anders besteedt bij de ijssalon.

ninja creami

Wat vinden anderen van de Ninja Creami?

Op het platform TikTok is iedereen die de ijsmachine gebruikt, razend enthousiast. Op de officiële website van Ninja, is de Ninja Creami ook tijdelijk uitverkocht. Dit zegt ook genoeg over het enthousiasme van mensen over het apparaat. De Ninja Creami is razend populair!

Conclusie

Voor iedereen die deze zomer wilt genieten van zelfgemaakt schepijs, raad ik aan om de Ninja Creami aan te schaffen. Ik ben ervan overtuigd dat ik jarenlang plezier ga hebben van dit apparaat en nog heel veel smaken ga ontdekken. Ik hoef deze zomer in ieder geval niet meer elke keer naar de ijssalon te rijden.

Fleur schrijft graag over gadgets die ze zelf ook al heeft gebruikt. Fleur houdt bovendien erg van schrijven en kan zo haar passie voor gadget perfect combineren.