Eufy Video Doorbell Battery Set Review

eufy video doorbell battery set review

Hij stond al een tijdje op mijn lijstje: het testen van de Eufy Video Doorbell Battery Set. We kennen allemaal wel de slimme videodeurbel. Super handig wanneer je je huis wilt beschermen tegen ongewenste gasten, bijvoorbeeld bij diefstal. 

Al enige tijd wilde ik deze videodeurbel testen om te kijken of het echt zo handig is als mensen zeggen. Hoog tijd om de Eufy Video Doorbell Battery Set te reviewen dus!

Onderzoeksgegevens

6

Dagen de bel in egbruik

6

Bestede uren voor deze review

1

Onderzocht product

Eufy Video Doorbell Battery Set

De Eufy Video Doorbell Battery Set is een videodeurbel die bewegingen voor je huis detecteert, vast legt en er een melding van naar je telefoon stuurt. Deze melding krijg je vervolgens op je telefoon te zien. 

Hierbij kun je ervoor kiezen om met de persoon voor de deur te praten. De Eufy videodeurbel wordt geleverd met een Homebase. Wat vind ik van de Eufy videodeurbel?

Waarom zou je de Eufy Video Doorbell Battery Set moeten aanschaffen?

Na het testen van de Eufy Video Doorbell Battery Set kan ik stellen dat het apparaat zeer efficiënt in gebruik is. Naast dat de videodeurbel er mooi uitziet, is het ook nog eens gemakkelijk te installeren door de eufySecurity app. 

Het installatieproces is heel eenvoudig. Wat super fijn is aan de Eufy video deurbel, is dat je niet helemaal naar beneden hoeft te lopen om je pakketje te ontvangen! Je kan simpelweg via de spraakfunctie vragen aan de bezorger of hij/zij het pakketje voor de deur wilt zetten. 

De Eufy Video Doorbell Battery Set kan ik ook aanraden voor iedereen die zijn of haar huis in de gaten wil houden en diefstal wil tegengaan.

eufy slimme deurbel

Functionaliteiten

Laten we eens kijken naar de functionaliteiten van deze slimme videodeurbel.

Het uiterlijk van de deurbel

De Eufy Video Doorbell is zwart en hoekig, wat een moderne uitstraling geeft. Ook valt het me op dat de deurbel redelijk compact is! In vergelijking met andere videodeurbellen is dit een vooruitgang, aangezien de meeste op de markt redelijk fors zijn. Een videodeurbel valt al op door zijn grootte, maar deze valt me alles mee!

Installatie

Tijd om de Eufy videodeurbel te installeren! Deze deurbel werkt op een batterij die volgens de aanbieder tot 4 maanden mee zou moeten gaan. Tijdens het installeren kwam ik erachter dan je de deurbel ook kan aansluiten via je eigen bedrading.

Hierdoor hoef je hem dus niet tussendoor op te laden! Toch koos ik ervoor om de Eufy Video Doorbell Battery Set te testen via de batterijen, om zo een goed beeld te krijgen van deze videodeurbel.

Eufy app

Gelijk na het installeren van de deurbel, werd het tijd om het apparaat te verbinden met de app van Eufy. Via deze app wordt je stap voor stap door het gehele installatieproces begeleid. Het enige waar je rekening mee moet houden is de wifi-code, die moet je bij de hand hebben tijdens het installeren.

eufy video doorbell app home screen

Settings

In de eufySecurity app kun je de deurbel instellen naar wens. Zo kun je door naar Battery Video Doorbell > Doorbell Settings > Power Manager te gaan, instellen hoe je de deurbel wilt gebruiken.

Mogelijkheden settings:

1. Optimale batterijduur

Bij deze setting detecteert de deurbel geen bewegingen en start alleen een opname wanneer er wordt aangebeld. De LED indicator van de deurbel is hierbij ook afgesloten. Dit is de meest duurzame optie voor de batterij. 

2. Gebalanceerd toezicht

Deze setting zorgt ervoor dat elke opname maximaal 30 seconden duurt. Bij deze setting wordt er automatisch iemand gedetecteerd wanneer diegene in een korte tijd twee keer langs je deur loopt.

3. Optimaal toezicht

Bij deze optie duurt elke opname 60 seconden en detecteert de deurbel beweging zo snel mogelijk. Dit kan ervoor zorgen dat de batterij van de deurbel minder lang mee gaat. 

4. Gepersonaliseerde opname

Bij deze laatste setting kan je de opname 120 seconden laten duren. Dit kan je zelf instellen. Ook detecteert de deurbel zo snel mogelijk bewegingen.

Beeld en meldingen

Hier begon ook het echte testen, dus stuurde ik mijn partner naar buiten om voor de videodeurbel te bewegen. Hier werden we teleurgesteld. Wanneer er iemand bij je voordeur staat, wil je dat de opname direct start en een melding krijgen op je telefoon. Je wilt de persoon voor de deur goed in beeld hebben, vooral in het geval van diefstal.

eufy video doorbell app

Snelheid van de detectie

Bij de Eufy Video Doorbell Battery Set kon ik, zoals je hierboven kon lezen, kiezen welke setting ik wil gebruiken. De deurbel stond automatisch op ‘Gebalanceerd toezicht’. 

In deze setting ging ik de deurbel ook als eerste testen. Zoals vermeldt, zit er dan lichte vertraging, pas na 2 of 3 keer langslopen, tussen het moment van detectie en de start van de opname. 

Dit was voor mij niet functioneel, dus ging ik over naar de setting ‘Optimaal toezicht’. Hierbij werkte de deurbel wel naar mijn verwachting en werd de opname direct gestart zodra er iemand voor de deur bewoog.

Bewegingszones afstellen

De bovenste helft van deze videodeurbel is gemaakt om bewegingen te detecteren en hier melding van te maken. Je kunt de bewegingszones ook afstellen, zodat je geen onnodige meldingen krijgt. Zo hoef je geen seintje te krijgen wanneer iemand buiten je terrein langsfietst of wandelt. Ook kun je ervoor kiezen om de videodeurbel alleen te activeren in de nacht.

De videokwaliteit

Over de videokwaliteit van de Eufy Video Doorbell Battery Set kan ik zeggen dat de resolutie in principe goed genoeg is, 1080p, om te kunnen zien wie er voor je deur staat, mits er geen vertraging is. 

De bitsnelheid is alleen laag, wat haperingen veroorzaakt. Het gezicht van de persoon voor de deur is alleen scherp, wanneer de persoon recht, stil en tot max 1,5 meter voor de deur staat. Wanneer de persoon verder van de deur is verwijderd, wordt het gezicht onscherp en heb je er dus alsnog niks aan.

Tweezijdige communicatie

Na me even ingelezen te hebben over de Eufy Video Doorbell Battery Set kwam ik erachter dat je de deurbel kunt verbinden met Google Assistant! Zo maakt de deurbel deel uit van je smarthome.

Communiceren

Zo kun je na het connecten met Google Assistant praten met degene die voor je deur staat. Dit is zeer handig wanneer er een ongewenst persoon op je terrein aanwezig is en je wilt vragen wat diegene komt doen. 

Tijdens het testen van deze functie kwam ik erachter dat er hier ook ietwat vertraging aanwezig is. Desondanks is deze functie wel erg handig in gebruik.

Opladen

Wanneer de 120 dagen om zijn en je de Eufy deurbel moet opladen, moet je de deurbel loshalen met een pin van zijn houder. Via een micro-USB moet je de accu vervolgens opladen. 

Let op: de batterijduur van de Eufy Video Doorbell Battery Set kan afwijken door de instellingen. Het type instelling heeft invloed op de batterijduur.

De voor- en nadelen van de Eufy Video Doorbell Battery Set

Voordelen

Nadelen

Formaat

De Eufy video deurbel is smal van voren, maar redelijk dik vanaf de zijkant. Dit is te verklaren door de houder van de deurbel en grootte van de accu. Deze accu gaat tot 120 dagen mee, waarna je hem moet opladen met een micro-USB kabel.

Opslag

Een van de grootste voordelen van de Eufy Video Doorbell Battery Set vond ik de lokale opslag. Het beeldmateriaal wordt opgeslagen op MicroSD of optionele cloudopslag. Wanneer je voor een cloudopslag kiest, dien je een abonnement af te sluiten. De Eufy videodeurbel wordt geleverd met een Homebase. Deze zorgt ervoor dat je de beelden dus lokaal kunt opslaan.

Beeldkwaliteit

Over het beeldmateriaal gesproken, deze is in resolutie voldoende in kwaliteit. Zoals bij de functionaliteiten vermeld, is alleen de bitsnelheid laag, wat haperingen veroorzaakt.

Privacy

Een nadeel van de Eufy Video Doorbell Battery Set is de privacy gevoeligheid van het beeldmateriaal. De opgeslagen video’s worden ook door Eufy opgeslagen. Wanneer je kiest voor een cloudopslag, zit hier een nadeel aan. Dit opslagsysteem is namelijk hackgevoelig. Ook brengt een cloudopslag kosten met zich mee.

Instellingen

Aangezien de standaardinstelling van de Eufy Video Doorbell Battery Set op ‘Gebalanceerd toezicht’ staat, brengt dit vertraging met zich mee. Deze vertraging is 3 tot 5 seconden. Dit kun je echter voorkomen door de deurbel in te stellen op ‘Optimaal toezicht’ of ‘Gepersonaliseerde opname’. Wanneer je deze instellingen gebruikt, is alleen wel het nadeel dat de batterijduur minder lang is.

De prijs van de Eufy Video Doorbell Battery Set

De prijs van de Eufy Video Doorbell Battery Set ligt tussen de €179,00 en €199,00. Een redelijk hoge prijs voor een deurbel. Aan de andere kant zit er geen prijs aan veiligheid en vind ik het zeker de investering waard.

Tot slot

Hopelijk heb je genoeg informatie kunnen verkrijgen tijdens deze Eufy Video Doorbell Battery Set review. Net als bij elke review is deze review gebaseerd op mijn eigen ervaringen met het apparaat. Ik hoop dat je met deze informatie een goede overweging kunt maken of de Eufy Video Doorbell Battery Set aansluit bij waar je naar opzoek bent.

Fleur schrijft graag over gadgets die ze zelf ook al heeft gebruikt. Fleur houdt bovendien erg van schrijven en kan zo haar passie voor gadget perfect combineren.