Duux Whisper review

duux whisper review

Voor de warme zomerdagen is een ventilator een absolute must in je woon- of slaapkamer. Deze Duux Whisper belooft je nooit meer wakker te houden door haar fluisterende geluid.

Ik mocht alle functies (en het geluid) van deze stille ventilator testen. Hieronder lees je mijn eerlijke mening over de Duux Whisper.

Onderzoeksgegevens

23

Dagen gebruikt

8

Bestede uren voor deze review

1

Onderzocht product

duux whisper review foto 1

De Duux Whisper

Deze Duux Whisper ventilator is echt een aanwinst voor als je een lichte slaper bent maar ‘s nachts toch wil genieten van een zuchtje wind. Het viel mij meteen op dat deze ventilator echt weinig geluid produceert, helemaal met de stille nacht modus. Zeker vergeleken met de oude ventilatoren van vroeger, die soms erg rammelen, is dit een verademing.

Veel verschillende standen

Ook hoef je niet van de bank of uit bed om deze Duux Wishper te bedienen. Er zit namelijk een handige afstandsbediening bij waarmee je hem gemakkelijk een stand hoger of lager zet. Het zijn er genoeg, 26 om precies te zijn.

Eén van deze standen is de “comfort stand”, de ventilator van Duux blaast hiermee in verschillende snelheden wind, zo voelt het net wat meer alsof je buiten bent.

duux whisper review aantal standen

Timer

Wat ik zelf ook erg fijn vind, is de timer. Als de ventilator de hele nacht aanstaat word ik snel verkouden of schor. Daar heeft Duux dus rekening mee gehouden. Met de timer op de afstandsbediening stel je hem in een handomdraai in de gewenste tijd

De laatste functie op de afstandsbediening is de knop waarmee je de beweging instelt. De Duux Whisper kan namelijk naast horizontaal (van links naar rechts), ook verticaal (van boven naar beneden) draaien.

Verbeterpunt

Wat naar mijn mening wel wat meer aandacht had kunnen gebruiken is de hoogte van te ventilator. Wat mij betreft had de uitschuifbaarheid zeker wat hoger gemogen. Dat de ventilator ook omhoog kan blazen maakt wel een hoop goed. Maar meer bereik in hoogte was beter geweest. 

Ook vond ik het bedieningspaneel op de voet van de ventilator wat ongelukkig geplaatst. Ik kan me voorstellen dat mensen die moeite hebben met bukken de Duux Whisper lastig kunnen bedienen. Dit is naar mijn mening onhandig, aangezien je deze zo nu en dan wel moet gebruiken. Bijvoorbeeld als de afstandsbediening leeg is.

De eigenschappen van de Duux Whisper

duux whisper review foto 2
Deze futuristische ventilator heeft nogal wat functies en eigenschappen. De belangrijkste bespreek ik apart hieronder:

Gebruiksgemak

Het viel me op dat je deze Duux Whisper heel makkelijk installeert. Hij komt met een handige handleiding met daarin een paar stappen om hem te installeren. De plaatjes zijn wat klein, maar daarvoor heeft Duux nog een alternatief: handige uitlegvideo’s op hun site

Eenmaal geïnstalleerd vond ik hem ontzettend makkelijk en fijn in gebruik. Hij is makkelijk te verstellen en zelf raakte ik niet uitgespeeld met alle standen.

Het geluid

Deze fluisterende ventilator is écht een van de stilste die ik heb meegemaakt. Op de laagste stand produceert hij zo’n 13 Decibel, dat is te vergelijken met een vallend blad van een boom.

Wel moet ik zeggen dat wanneer je de Duux Whisper hoger dan stand 10 zet, hij steeds harder gaat. Op zich logisch, maar wel goed om van tevoren te weten. Ook met de verticale beweging hoorde ik een extra klein geluidje. Het stoorde mij niet per se, maar fluisterend is hij dan niet meer volledig.

Design

Het design is natuurlijk persoonlijke voorkeur, maar zelf vind ik dat deze ventilator een strak design heeft. Ook is het verfrissend dat er twee beschikbare kleuren zijn: grijs en wit. Door de afstandsbediening zitten er geen knoppen op de stang en dat maakt hem erg strak. Ook het handvat aan de achterkant is een leuk en handig detail in het design.

Afstandsbediening

Een afstandsbediening bij een ventilator had ik persoonlijk nog nooit gezien, maar vanaf nu is het zeker een gemis bij alle andere ventilatoren. Het is ontzettend handig voor als je net lekker zit of ligt en je hem toch een stand hoger of lager wil zetten. 

Wel viel het mij op dat de afstandsbediening soms wat kuren heeft. Je moet dichtbij genoeg staan en er mag echt helemaal niks tussen de ventilator en de afstandsbediening komen om hem te bedienen. Wat mij betreft had Duux dit iets sterker in elkaar mogen zetten, om de afstandsbediening nog meer kracht bij te zetten.

De voor- en nadelen van de Duux Whisper

Voordelen

Nadelen

De grootste voordelen van de Duux Whisper zitten vooral in het gebruiksgemak. De timer is naar mijn mening echt ontzettend handig en gebruik je vaker dan je zou verwachten. Ook het verticaal draaien en de 26 standen bevielen mij. Daarnaast is het natuurlijk altijd een voordeel als iets doet wat hij belooft: hij is écht stil.

Ook waren er een paar kleine nadelen. Die vond ik vooral in de details. De afstandsbediening heeft soms wat extra aandacht nodig. Daarnaast was het naar mijn mening handiger geweest als het bedieningspaneel meer binnen handbereik viel en de ventilator net wat hoger instelbaar was geweest. 

De prijs van de Duux Whisper

Eerlijk is eerlijk, voor deze ventilator leg je ontzettend veel geld neer. Hij kost €129,- euro per stuk. Wel is er stapelkorting van 5% bij 2 ventilatoren en 8% bij 3 stuks. 

Wel zou ik hem absoluut aanraden als je echt een moeilijke slaper bent en/of snel wakker wordt van geluid. Ook vind ik het echt een verrijking dat hij ook verticaal draait voor meer bereik. 

Ben je iemand die makkelijk en vast slaapt, dan voldoet een ventilator van een paar tientjes waarschijnlijk ook prima.

duux whisper review foto 3

De verschillende varianten van de Duux Whisper

Naast de standaard Duux Wishper zijn er nog 2 varianten op deze ventilator. Ik bespreek ze kort hieronder. Wat ook handig is om te weten: Duux verkoopt ook de Whisper Renewed. Dit zijn refurbished Duux Whispers voor iets minder van het geld.

Whisper Flex

Deze ventilator zit qua prijs 1 stap hoger dan de normale Duux Whisper, je betaalt €169,99 voor deze variant. Voor dit geld bedien je hem gemakkelijk met je telefoon via de Duux App. Ook is de luchtstroom (de hoeveelheid lucht die per uur door de ventilator wordt geblazen) wat groter. Een extra klein detail is dat deze variant ook in de kleuren sage en zwart verkrijgbaar zijn.

Daarnaast krijg je er voor €30,- euro meer een batterij bij waardoor hij ook snoerloos te gebruiken is (Whisper Flex + Battery).

Whisper Ultimate

Deze variant is aanzienlijk duurder dan de standaard variant, hij kost €199,99. Daarvoor krijg je wel een langere kabel, een net iets grotere luchtstroom (maar kleiner dan de Flex), hij is wat hoger en de verticale beweging reikt net wat verder uit. Ook is deze variant bestuurbaar via de mobiele app. 

Daarnaast is deze voor €249,99 ook te bestellen met een batterij (Whisper Ulitmate + Battery).

Blaast deze Duux Whisper je weg?

De Duux Whisper is een ontzettend mooie ventilator met ontzettend veel standen en een afstandsbediening, en dat allemaal geruisloos. Hij is dus geschikt voor iedereen. 

Wel zou ik hem extra aanraden voor degene die echt gaan voor een stille ventilator, of voor degene die simpelweg niet genoeg hebben aan 3 of 4 standen. 

Het antwoord is dus: ja, de Duux Whisper blies mij zeker weg.