Black + Decker Steam mop 1600W Review

black + decker 1600w steam mop review

Deze BLACK + DECKER 1600W Steam-mop is de ultieme aankoop voor iedereen die van een fris en schoon huis houdt en niet voor elke klusje terug naar de schoonmaakkast wil lopen.

Van ramen lappen en de badkamer schrobben tot de grond dweilen, deze black & decker steam mop doet zijn werk. Hij komt met 15 accessoires, dus het was tijd voor ons om deze stuk voor stuk te testen. Wij kregen er eentje om te testen en de eerlijke review lees je hieronder.

Onderzoeksgegevens

14

Schoonmaaksessies

8

Bestede uren

1

Onderzocht product

De BLACK + DECKER 1600W Steam-mop​

black and decker 1600w steam mop in gebruik 3

Op zoek naar de beste stoomreiniger kwam ik uit bij dit model. Black + Decker staat natuurlijk bekend om alle huishoudelijke apparaten. Zelf heb ik er al een aantal van de gereedschappen voor in de tuin. Dat ze nu ook een stoomreiniger voor het schoonmaken hebben is een perfecte uitbreiding op hun assortiment. 

Ik stond werkelijk versteld wat deze steam-mop van Black and Decker nog allemaal van de vloer los kreeg. De vlekken die ik inmiddels als onderdeel van mijn huis zag waren na het gebruiken van deze stoomreiniger snel verdwenen. 

De stoomreiniger van Black + Decker is multifunctioneel, hij maakt door de opzetstukken namelijk zo ongeveer elk oppervlakte schoon. Ideaal voor als je een kleine schoonmaakkast hebt. 

Wel moest ik tijdens mijn test aan het begin wat wennen aan het gebruik. Hij lijkt wat zwaar te zijn tijdens het dweilen, maar als je eenmaal doorhebt hoe je hem het beste door je huis kan manoeuvreren valt dit reuze mee. 

Ook hoef je je geen zorgen te maken over een accuduur of batterijduur, deze Black and Decker steam mop heeft namelijk een 8 meter lange kabel. Hij is dus prima geschikt om te gebruiken tijdens de voorjaarsschoonmaak.  

Tegelijkertijd kan de kabel ook een struikelpuntje zijn, bijna letterlijk. Het is natuurlijk irritant als je net lekker bezig bent met schoonmaken en je dan per ongeluk de stekker uit het stopcontact trekt omdat de kabel te kort is. 

black and decker 1600w steam mop lange kabel

Het is mij een aantal keer overkomen, het is even wennen en soms vervelend, maar naar mijn mening zeker geen deal breaker.

De eigenschappen van de BLACK + DECKER 1600W Steam-mop​

Deze black and decker steam mop heeft een aantal eigenschappen die zeker de moeite waard zijn op apart op in te gaan:

Gebruiksgemak

Met deze stoomreiniger sla je een aantal stappen in het oude dweil- of poetsproces over. Je hoeft geen emmer meer te pakken, geen reinigingsmiddel meer aan te schaffen en in de emmer te doen en ook hoef je met deze steam-mop van black and decker niet te wachten tot je emmer vol is. Je pakt de stoomreiniger, zet hem aan, en poetsen maar!

Daarnaast heb ik tijdens mijn test gemerkt dat je op vieze plekken in je huis, zoals de keukenvloer, niet meer extra hard hoeft te boenen om het vuil weg te krijgen. 

Zoals ik eerder benoemde ik deze review was het wel even een “trail and error” proces voordat ik doorhad hoe ik hem het beste door mijn huis kon bewegen. 

Opwarmtijd

Black + Dekker adverteert met maar 20 seconden opwarmtijd, en dit kon ik mij persoonlijk haast niet voorstellen. Maar toch, je zet de stoomreiniger aan en je kan (bijna gelijk) aan de slag.

Het duurt namelijk maar echt maar 20 seconden tot deze steam-mop van black and decker op de perfecte stoom-temperatuur zit en je je vloer, muur of kast kan schoonmaken.  Het is een kwestie van de stekker erin en tot 20 tellen. Geen “te mooi om waar te zijn” verkooppraatjes dus.

Waterreservoir

De opwarmtijd gaat snel, maar het waterreservoir ook helaas. Er kan maar 500 ml in dit reservoir en tijdens mijn test vond ik dat toch echt te weinig.

Hoe meer oppervlaktes je schoon wil maken, hoe vaker je heen en weer moet lopen naar je kraan. Wat mij betreft had deze dus zeker wat groter gemogen, zeker op de momenten dat je naast je vloer ook nog iets anders zou willen aanpakken.

Regelbare stoomkracht

black and decker 1600w steam mop in gebruik 1
Handig dat je de stoomkracht zelf eenvoudig kunt instellen.

Tijdens mijn test heb ik natuurlijk verschillende dingen gestoomd met deze BLACK + DECKER 1600W Steam-mop. Dit kon met al het gemak vanwege de verschillende stoomkrachten die deze stoomreiniger zelf regelt. 

Je hoeft alleen zelf het soort oppervlak aan te geven via de intuïtieve Autoselect functie. De steam-mop van Black and Decker geeft dan automatisch de juiste hoeveelheid stoom. Dit vond ik zelf fijn werken omdat dingen dan niet te nat werden of ik het juist opnieuw moest doen omdat hij te weinig stoom gaf.

Het gewicht

Zoals ik al enkele keren benoemde: het gewicht is even wennen. Hij lijkt zwaar in je handen te liggen, maar nadat je weet hoe je deze stoomreiniger het beste gebruikt, beweegt hij vrij soepel. 

Wat me wel opviel tijdens mijn test, is dat wanneer je de Black and Decker steam mop onder bijvoorbeeld een kast door wil gebruiken, hij veel zwaarder voelt. 

Je moet dan namelijk de stoomreiniger omlaag bewegen en het gewicht gaat zich dan anders verdelen. Als je dit van tevoren weet is dit verder ook geen groot probleem.

De voor- en nadelen van de BLACK + DECKER 1600W Steam-mop

Voordelen

Nadelen

De voordelen van deze steam-mop van Black and Decker zitten hem vooral in het gebruiksgemak. 

Het feit dat het kraanwater super snel warm is, je eigenlijk alle oppervlaktes, meubels of andere onderdelen kan schoonmaken/stomen en de stoomreiniger ook nog zelf weet hoeveel stoom er dan nodig is, is enorm makkelijk.

De nadelen zijn hem vooral te vinden in de kleine onhandigheidjes. Het voelt even raar als je de stoomreiniger omlaag beweegt en het gewicht zich anders verdeeld.

En ook is het een klein beetje vervelend om tijdens een grote schoonmaak meerdere keren het waterreservoir te moeten vullen. 

Het zijn geen grote dingen, maar naast het gebruiksgemak valt het wel op.

black and decker 1600w steam mop in gebruik 2

De meegeleverde accessoires bij de BLACK + DECKER 1600W Steam-mop

black + decker 1600w steam mop accesoires

Deze stoomreiniger komt met maar liefst 15 (!) accessoires. Je kunt je voorstellen dat mijn test voor deze black and decker steam-mop wel even duurde. 

Deze stoomreiniger van Black + Decker komt met 2 Easy Glide Microvezel Stoomdoeken voor de grotere oppervlaktes. Daarnaast krijg je bij het aanschaffen van deze Black and Decker steam mop ook nog een accessoire set met 8 opzetstukjes en een beweegbare slang om sommige van die opzetstukjes op te zetten. 

Met die slang kan je makkelijk de kleinste hoekjes schoonmaken of achter de kast, bank, of het bed stomen. 

In dit accessoire pakket zitten naast de standaard stoomdoek en standaard delta stoomdoek onder andere een zachte borstel, detailborstel, een borstel met schraper en een tapijtglijder. 

Daarnaast ook nog deltavoet, een grote raamwisser, een doek voor textiel. En dan als laatst nog een ultra absorberende stoomdoek (en een met SteaMitt) en een microvezelstoomdoek. Oftewel: bijna te veel om op te noemen. 

De prijs van de BLACK + DECKER 1600W Steam-mop

Voor een dweil is het een forse prijs: €189,- euro. Maar ik vind persoonlijk niet dat deze black and decker steam mop alleen gekwalificeerd kan worden als dweil. Het is een hele schoonmaak en stoomfabriek in stofzuigerformaat. 

Ik ben gaan nadenken, en als je alle apparaten los moet kopen, die in accessoire-vorm bij deze stoomreiniger meegeleverd worden, apart moet aanschaffen, ben je veel meer geld kwijt. En daarnaast ook veel meer ruimte.

Het is een flinke investering, maar naar mijn mening is hij dat wel waard. Je kan voor minder dan €200,- euro je kleding en tapijten stomen en daarnaast ook je vloer, keuken, badkamer en alle meubels spik en span krijgen. Ideaal als je het mij vraagt.

Alle schoonheid van de BLACK + DECKER 1600W Steam-mop bij elkaar

Deze dweil en stomer ineen is wat mij betreft een echte aanwinst in je schoonmaakarsenaal. Met slechts één aanschaf haal je 15 schoonmaak- of stoomapparaten in huis, de stoomreiniger is super makkelijk in gebruik en je huis wordt er weer écht schoon van. Ik weet zeker dat iedereen met deze Black and Decker steam mop overweg kan, ook jij