Zo kies je de juiste Fitbit!

fitbit keuze gids

Ben je op zoek naar een goede fitness tracker en ben je bij Fitbit uitgekomen? Dan ben je op de goede plek.

Maar welke Fitbit moet je kiezen? Er zijn verschillende modellen beschikbaar met allemaal net iets andere functies, dat kan het behoorlijk lastig maken om te kiezen. We zetten alle belangrijke punten op een rij, zodat je meteen ziet welke Fitbit het beste is voor jou.

Over Fitbit

Fitbit is een bekend fitness tracker merk, dat inmiddels is overgenomen door Google. Met de horloges van Fitbit kun je gezondheidsmetingen doen, zoals het meten van je hartslag met een ECG, je stresslevel bijhouden en je slaap monitoren.

fitbit model kiezen

Naast allerlei gezondheidsgegevens houdt een Fitbit natuurlijk ook je activiteit bij. Daarbij kun je denken aan het aantal stappen dat je zet (inclusief traptredes), hoeveel minuten je actief bent geweest en in welke hartslagzones je zit, en allerlei gegevens voor specifieke sporten.

Fitbit Premium

Ben je nog niet eerder lid geweest van Fitbit Premium? Dan krijg je bij je Fitbit drie of zes maanden gratis Fitbit Premium. Daarna betaal je 8,99 EUR per maand.

Met Fitbit Premium krijg je bijvoorbeeld een Daily Readiness Score. De score geeft aan in hoeverre je bent hersteld van je activiteiten en of je klaar bent voor je volgende workout, of dat je extra rust in moet plannen. Hiervoor worden je recente activiteiten, slaap en HRV gebruikt.

Ook krijg je toegang tot Fitbit workouts en uitgebreide rapporten over je prestaties, slaap en gezondheid.

Heb je Fitbit Premium nodig?

Een nieuwe activity tracker is duur genoeg, dus je vraagt je vast af of een maandelijkse betaling echt nodig is. Gelukkig hebben de meeste mensen genoeg aan de standaard Fitbit functies.

Hoe bepaal je welke Fitbit bij je past?

Fitbit heeft verschillende soorten activity trackers. Alle Fitbit watches meten natuurlijk je activiteit en houden bijvoorbeeld je hartslag en slaapkwaliteit bij.

Met een aantal Fitbits kun je ook contactloos betalen en sommige hebben zelfs een microfoon, zodat je ermee kunt bellen.

We hebben de beste Fitbit trackers op een rij gezet, met de belangrijkste functies op een rij, zodat je meteen ziet welke Fitbit het beste aan je wensen voldoet.

Modieuze Fitbit: Fitbit Luxe

Een Fitbit herken je meteen, de meeste modellen hebben een sportieve look. Maar als je eerder op zoek bent naar een chique horloge die toch de voordelen van Fitbit heeft moet je zeker kiezen voor de Fitbit Luxe.

De Fitbit Luxe heeft natuurlijk nog steeds de typische fitness tracker uitstraling, maar toch heeft Fitbit het voor elkaar gekregen om het horloge zo chique te maken dat je ‘m altijd kunt blijven dragen.

fitbit luxe model

Voor het managen van stress geeft de Fitbit Luxe een dagelijkse stress score en kun je ademhalingsoefeningen doen.

De tracker houdt ook je ademhaling, hartslag, saturatie en huidtemperatuur in de gaten.

Deze Fitbit heeft geen ingebouwde GPS, maar kan wel verbinden met de GPS van je telefoon om zo je routes in kaart te brengen.

Specificaties Fitbit Luxe

Budget Fitness Tracker: Fitbit Inspire 3

Heb je een klein budget of weet je nog niet zeker of een activity tracker echt iets voor je is? De Fitbit Inspire 3 is goedkoop, maar heeft wel alle belangrijke functies die je nodig hebt om je activiteit en gezondheid te tracken.

Je kunt uit een breed scala aan bandjes kiezen waarmee je de look helemaal kunt veranderen, zoals een chique platinum of goud stainless steel bandje.

fitbit inspire 3

Je kunt zelfs een clip kopen, zodat je de watch aan je kleding kunt vastmaken, bijvoorbeeld handig als je bokshandschoenen draagt.

De Inspire 3 heeft een aantal functies voor stress management, zoals een stress-score, meditatie begeleiding en ademhalingsoefeningen. Ook meet de watch je ademhaling, saturatie en kan het een onregelmatige hartslag detecteren. 

 

Dankzij het kleine scherm gaat de accu van deze Fitbit tot wel 10 dagen mee!

Specificaties Fitbit Inspire 3

Meest complete Fitbit: Fitbit Sense 2

De Sense 2 heeft naast fitness tracking ook een aantal smart functies, zoals bellen en contactloos betalen. De Sense 2 is dan ook de meest complete (en daarmee ook de duurste) Fitbit.

Zoek je naar een combinatie tussen een smartwatch en fitness tracker? Dan is de Sense 2 dé Fitbit voor jou.

fitbit sense 2

De Sense 2 meet de hele dag door hoe je lichaam reageert op stress, en helpt je ontspannen met ademhalingsoefeningen en meditaties of juist door een stevige workout.

Hoewel je een smartwatch nooit als medisch instrument mag gebruiken kun je wel heel veel interessante gegevens over je hart krijgen door een ECG te maken met de ECG app.

Naast alle smart en gezondheidsfuncties is de Sense 2 natuurlijk ook geschikt als sportmaatje. Het horloge vertelt je in hoeverre je lichaam klaar is voor een work-out en houdt je actieve zone minuten bij. Dankzij de ingebouwde GPS en meer dan 40 sportprofielen kun je heel veel meten.

Tip: Ligt deze Fitbit net boven je budget? De Versa 4 lijkt erg op de Sense 2, maar is iets goedkoper en heeft iets minder functies. Je kunt bijvoorbeeld geen ECG maken en ook ontbreekt de EDA sensor voor stress metingen, al krijg je nog steeds een stress score.

Specificaties Fitbit Sense 2

Beste hartslagmetingen: Fitbit Charge 6

De Fitbit Charge 6 is bijna hetzelfde als de Fitbit Charge 5, maar heeft een handige knop aan de zijkant en een aantal nieuwe Google functies. Met de Charge 6 kun je betalen met Google Wallet en navigeren met Google Maps routeaanwijzingen als je de route op je telefoon hebt ingesteld. Ook kun je Youtube Music bedienen via het scherm.

fitbit charge 6

De Charge 6 heeft de meest accurate hartmeting van alle Fitbits, dus als deze functie belangrijk voor je is kun je het beste voor de Charge 6 gaan. Het meten van je hartslag is bijvoorbeeld handig tijdens intervaltrainingen en workouts.

Je kunt met de Charge ook een ECG maken die hartritme stoornissen kan detecteren. Door je temperatuur, saturatie, en hartslag bij te houden krijg je inzicht in je gezondheid.

Specificaties Fitbit Charge 6

Dus, welke Fitbit kies jij?

Fitbit heeft een ruim aanbod aan trackers die allemaal net iets andere functionaliteiten hebben, wat de keuze lastig kan maken.

Ze houden allemaal je activiteit en gezondheid bij, maar de een heeft een betere hartslag sensor en extra stressmeter, en de ander heeft een betaalfunctie. Zet dus goed op een rijtje welke functies voor jou het belangrijkst zijn en maak dan je keuze.