Omron VIVA Review

omron viva review

In deze Omron VIVA review gaan we in op de kwaliteiten en het gebruiksgemak van deze slimme weegschaal.
Je gezondheid is het belangrijkste wat je bezit. Het is dan ook van belang om deze gezondheid te waarborgen, vind je niet? Een manier om dit te doen is om je gezondheid goed te monitoren. Hoe kun je dit het beste doen?

Onderzoeksgegevens

14

dagen de weegschaal getest

6

Bestede uren voor deze review

1

Onderzocht product

Omron VIVA: de slimme weegschaal

Een superslimme en nauwkeurige weegschaal, dat is de Omron VIVA. Dit medische apparaat meet alle parameters waardoor je een veel beter beeld krijgt van je huidige gezondheid.

Met een duidelijk overzicht krijg je je caloriebehoefte en lichaamsstatistieken op een presenteerblad voorgeschoteld.

Waar je bij een normale weegschaal alleen inzicht krijgt in wat je gewicht is, kijkt de Omron VIVA een stapje verder.

omron viva weegschaal uiterlijk
De Omron VIVA heeft een mooi modern uiterlijk.

Waarom zou je de Omron VIVA nou moeten aanschaffen?

Een weegschaal is natuurlijk vooral handig voor het in kaart brengen van je gewicht. Door bepaalde meters, zoals je visceraal vetpercentage,  in de gaten te houden, is ook aangetoond dat beroertes kunnen worden voorspeld.

Dit is aangetoond door J.P. Despres onderzoek naar lichaamsvet distributie en het risico van cardiovasculaire ziekte. Aangezien volgens de  Hartstichting jaarlijks ruim 53.000 nieuwe patiënten met een TIA in het ziekenhuis terechtkomen, is deze weegschaal een hele vooruitgang. 

Voor wie is de Omron VIVA geschikt?

De Omron VIVA is eigenlijk voor iedereen die bewust bezig is met zijn gezondheid wel voordelig om te bezitten. Je gezondheid is immers het belangrijkste wat je hebt! Zeker wanneer je al eerder hartklachten hebt meegemaakt of deze klachten voorkomen in je familie, kan ik de Omron VIVA zeker aanraden. Welke meters je in de gaten kunt houden met deze weegschaal, vertel ik je in de volgende alinea.

Functionaliteiten

Nu we het hebben gehad over waar de Omron VIVA weegschaal goed voor is, duiken we tijdens deze Omron VIVA review eens in de functionaliteiten van dit slimme apparaat. Wat kan deze slimme weegschaal allemaal meten?

omron viva in gebruik
Met schoenen aan kun je niet alle gezondheidsmetingen voeren.

Visceraal vet meten

De Omron VIVA meet onder andere visceraal vet. Wat is dan het belang van deze viscerale vet-analyse?

Visceraal vet is het laagje vet wat zich ophoopt rond je organen. Wanneer je een teveel hebt aan dit type vet, kan dit de werking van je hormonen en organen negatief beïnvloeden. Wat je dan zult merken is dat je bloeddruk stijgt, wat invloed heeft op je algehele gezondheid.

De Omron VIVA meet, om dit te voorkomen, nauwkeurig zes lichaamsmetingen: visceraal vet, je algehele vetpercentage, skeletspiermassa, basaal metabolisme, BMI en je gewicht.

Bio-elektrische impedantie analyse technologie

Laten we eens verder duiken in hoe deze weegschaal dit allemaal kan meten. Van welke technologie maakt de Omron VIVA gebruik?

De Omron VIVA is een medisch apparaat en maakt gebruik van bio-elektrische impedantieanalyse technologie, oftewel BIA.

Klinkt geavanceerd hè?

Wat je vooral moet onthouden is dat je door deze medisch bewezen analysemethode, je hele nauwkeurige resultaten krijgt.

Deze metingen worden gedaan via de voeten. Na het invoeren van mijn geslacht, lengte en geboortedatum, was de Omron VIVA klaar voor gebruik.

Omron Connect App

Omron Healthcare heeft een overzichtelijke app gecreëerd waarmee je de resultaten die je meet eenvoudig bijhoudt. Toen ik de Omron VIVA gebruikte, kreeg ik in de app direct een helder overzicht, waardoor ik goed inzicht kreeg over mijn gezondheid.

Connecten via Bluetooth

Via Bluetooth kon ik de weegschaal connecten met de Omron Connect App. Deze app is zowel voor Android als iOS beschikbaar. Super handig dus, want je krijgt zo een mooi overzicht in je resultaten!

Door de handige Bluetooth functie worden de resultaten dus direct doorgelinkt naar de Omron Connect App.

Op deze app kun je tot vier verschillende gebruikersprofielen instellen. Dit vond ik persoonlijk wel zo handig, want zo kan heel het gezin gebruik maken van deze slimme weegschaal.

Uitzonderingen gebruik weegschaal

Let wel op dat er uitzonderingen qua gebruik gelden voor zwangere vrouwen, kinderen en mensen die gebruik maken van medische apparaten.

Gebruiksgemak van de Omron VIVA

Tijdens mijn gebruik van de Omron VIVA, merkte ik vooral één ding op: dit apparaat is ontzettend gebruiksvriendelijk! De Omron Connect App is zeer overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik.

Het apparaat is eenvoudig te koppelen aan je telefoon via Bluetooth en is ook nog eens voor het hele gezin te gebruiken!

Handige feitjes

Nu we de functionaliteiten van de Omron VIVA op een rijtje hebben staan, gaan we eens kijken naar de eigenschappen van deze weegschaal.

De voor- en nadelen van de Omron VIVA

We hebben nu een duidelijk overzicht over wat de Omron VIVA allemaal kan. Om je een stapje op weg te helpen met je overweging om de Omron VIVA aan te schaffen, heb ik een lijstje gemaakt met voor- en nadelen op basis van mijn eigen ervaringen met deze slimme weegschaal.

Voordelen

Nadelen

Zoals aan het begin van deze Omron VIVA review besproken, is je gezondheid een van de kostbaarste bezittingen die je kan hebben. Een groot voordeel van deze weegschaal is dus dat je makkelijk een overzicht kan krijgen in je gezondheid en lichaamsbehoeften. Zo ben je precies op de hoogte waar je op moet letten.

Uit eigen ervaring weet ik dat sommige weegschalen je vloer kunnen beschadigen. Zonde! Zo’n vloer is immers niet in een handomdraai (en kosteloos) gerepareerd. Gelukkig kan ik na het testen van de Omron VIVA hier vermelden dat deze je mooie vloer niet beschadigt.

Veel mensen met een achtergrond is hart- en vaatziekten (zoals bij mij in de familie) maken gebruik van een bloeddrukmeter. De Omron VIVA kan samen worden gebruikt met de Omron Evolv. Deze resultaten worden ook opgeslagen in de Omron Connect App en zo krijg je een overzicht i.p.v. allemaal losse statistieken.

Over die Omron Connect App gesproken: deze is ontzettend gebruiksvriendelijk en overzichtelijk! Toch fijn wanneer je regelmatig gebruik moet maken van de app en weegschaal.

Kleine nadelen

Het grootste nadeel van de Omron VIVA, was dat tijdens mijn gebruik van de Omron Connect App, ik telkens opnieuw mijn persoonsnummer moest bevestigen. 

Dit kwam doordat het volledige gezin gebruikmaakt van de app (wel weer handig dat je tot 4 persoonsprofielen kan toevoegen).

De prijs van deze slimme weegschaal ligt redelijk hoog, maar daar gaan we in de volgende alinea verder op in.

omron viva instellen
Het telkens selecteren van je persoonsnummer voelt soms als een onnodige handeling.

De prijs van de Omron VIVA

Zoals hierboven staat vermeld, is de Omron VIVA redelijk duur, in vergelijking met een ‘normale’ weegschaal. Deze slimme weegschaal is bij verschillende aanbieders te verkrijgen tussen de €72,99 en €119,99.

Voor deze prijs krijg je een overzicht in je huidige staat van gezondheid. Niet te vergeten dat je tot drie jaar garantie hebt op dit apparaat.

Fleur schrijft graag over gadgets die ze zelf ook al heeft gebruikt. Fleur houdt bovendien erg van schrijven en kan zo haar passie voor gadget perfect combineren.