Dyson Airwrap multistyler review

dyson airwrap multistyler review featured image

Na het testen van de Dyson Airwrap is het tijd om een Dyson Airwrap multistyler review voor je te schrijven. In deze review vind je alle kwaliteiten van de Dyson Airwrap en tips voor het stijlen van je haar. 

Ook geef ik je handige tips die mij helpen met het stijlen en behouden van de haarstijl. Is de Dyson Airwrap multistyler het geld waard?

Onderzoeksgegevens

28

keer gebruikt voor deze review

9

Bestede uren voor deze review

1

Onderzocht product

De Dyson Airwrap multistyler

Ongetwijfeld heb je deze stylingtool wel eens voorbij zien komen op TikTok, Instagram of in de winkel. 

De Dyson Airwrap complete multistyler maakt gebruik van de nieuwst technologie als het gaat om haarstyling, namelijk het Coanda-effect. Uiteraard gaan we later op dit effect in.

Waarom zou je de Dyson Airwrap moeten aanschaffen?

Je weet waarschijnlijk al dat de Dyson Airwrap een flink prijskaartje heeft. Ik kan je vertellen: het is de investering helemaal waard! 

Nu ik bekend ben met de Dyson Airwrap multistyler en de tool een tijdje in gebruik heb, kan ik me niet meer voorstellen dat ik naar de kapper zou gaan om mijn haar te laten doen. 

De Dyson Airwrap doet voor mij veel beter het werk.

dyson airwrap multistyler in case

Geschikt voor verschillende haartypen

Een stylingtool die geschikt is voor ieder haartype. Klinkt haast te mooi om waar te zijn toch? Dankzij de verschillende opzetstukken van de Dyson Airwrap multistyler is deze tool voor iedereen te gebruiken. 

Laten we eens kijken naar de verschillende haartypen en welke opzetstukken je voor welk type haar gebruikt.

Dik haar

Als je dik haar hebt, merk je dat je bij het stijlen van je haar vaak kleinere plukken moet pakken en krullen sneller uitzakken. Een opzetstuk dat je kunt gebruiken voor dikker haar is de stevige gladmakende borstel.

TIP: Voor meer volume in je haar kun je het beste een mouse gebruiken wanneer je je haren bijvoorbeeld gaat krullen. Hierdoor zorg je er ook voor dat de krul langer blijft zitten. Breng de mouse op nat haar aan (bij voorkeur bij de aanzet van het haar), kam het haar goed door en begin daarna met stijlen. Je zult merken dat het model veel langer blijft zitten.

Fijn haar

Bij fijn haar heb je vaak last van weinig volume. Dun haar is ook vaker stijl en moeilijk in krul te brengen. Een opzetstuk dat je kunt gebruiken voor het in model brengen van fijn haar, is de zachte gladmakende borstel.

Steil haar

dyson airwrap multistyler voor stijl haar

Steil haar is gemakkelijk te herkennen. Vaak is steil haar moeilijk in model te houden, voornamelijk wanneer je krullen wilt. Met de verschillende formaten van de Airwrap opzetstukken kun je ook steil haar gemakkelijk in krul brengen. Door de ronde volumeborstel breng je meer volume in het haar.

TIP: Zelf heb ik ook steil haar en na het krullen van mijn haar gebruik in altijd droogshampoo in plaats van haarlak om de krullen in model te houden. Hierdoor voorkom je dat je van die harde stukken in je haar krijgt!

Golvend haar

Wanneer je golvend haar hebt, kun je gebruik maken van alle opzetstukken van de Dyson Airwrap, afhankelijk van de dikte van het haar.

Krullend/kroes haar

Krullend of kroes haar is gemakkelijk steil te maken met de stevige gladmakende borstel. Wanneer je krullen in je haar wilt brengen kun je gebruik maken van een van de twee formaten Airwrap opzetstukken.

Pony of curtain bangs

Wanneer je een pony in je haar hebt of curtain bangs kun je gebruik maken van verschillende opzetstukken. Als je een pony hebt kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de smalle gladmakende borstel of de stevige gladmakende borstel.

Bij curtain bangs kun je ook gebruik maken van deze borstels, of van de ronde volumeborstel.

Functionaliteiten/eigenschappen

dyson airwrap multistyler

Nu we bekend zijn met de verschillende typen haar en je waarschijnlijk je eigen haartype hebt geïdentificeerd, bekijken we de eigenschappen van de Dyson Airwrap multistyler. 

Welke opzetstukken kun je gebruiken en wat is nou eigenlijk het Coanda-effect?

De twee typen van de Dyson Airwrap

De vernieuwde Dyson Airwrap complete multistyler komt in twee typen voor: voor lang en voor middellang -en kort haar. De Dyson Airwrap complete long multistyler heeft een verlengd opzetstuk, waardoor je al je lange lokken in één keer mee krult. 

Zelf heb ik middellang haar en heb dus gebruik gemaakt van het type voor middellang haar.

Wat kun je ermee?

Simpelweg kun je met de Dyson Airwrap, door de verschillende opzetstukken, je haar drogen, stijlen en krullen zonder gebruik te maken van extreme hitte. 

Wanneer je de krultang of stijltang gebruikt, beschadig je je haar door de hitte, waardoor het haar heel snel afbreekt. Met de Dyson Airwrap heb je hier dus geen last van.

Het Coanda-effect

Het Coanda-effect is een aerodynamisch fenomeen en dat houdt in dat een vloeistof of gasstroom (bijvoorbeeld de lucht in de Dyson Airwrap) het oppervlak in een bolling volgt in plaats van in een rechte lijn. Dit zorgt ervoor dat je haar glad opdroogt en alle opspringende haartjes verbergt. 

Doordat de Dyson Airwrap dus lucht gebruikt in plaats van extreme hitte, beschadigt het je haar vele malen minder. Zeg maar doei tegen pluishaar en hallo tegen een glad en gezond kapsel.

Technologie

De Dyson Airwrap complete multistyler wordt aangedreven door de Dyson digitale V9-motor. Dit is een waaier van 13 bladen die draait met een snelheid tot 110.000 toeren per minuut. Ook genereert de Dyson Airwrap een druk van 3,2 kPa. Hierdoor is de Dyson Airwrap dus krachtig genoeg om het Coanda-effect te creëren.

De opzetstukken

Elke Dyson Airwrap wordt geleverd met 6 verschillende opzetstukken. Deze opzetstukken kun je gebruiken voor het type kapsel wat je wilt creëren. Laten we eens inzoomen op deze zes verschillende opzetstukken!

dyson airwrap multistyler opzetstukken
De Dyson Airwrap multistyler kent veel nuttige opzetstukken.

De gladmakende haardroger met Coanda-effect

Het eerste opzetstuk van de Dyson Airwrap zorgt ervoor dat je je haar gemakkelijk en supersnel droogt, zonder opspringende haren te creëren. Dit komt door het Coanda-effect wat ik hierboven beschreef.

Airwrap opzetstuk (30 mm) en Airwrap opzetstuk (40 mm)

Deze twee opzetstukken zijn ontworpen om zonder hitte je haar te krullen. Dat wilde ik uiteraard even uittesten! Zelf heb ik middellang haar, dus maakte ik ook gebruik van het type Dyson Airwrap multistyler voor middellang haar. 

Tijdens het gebruik van deze opzetstukken merkte ik dat mijn haar supersnel in model kwam en enorm veel volume had! Dit is iets wat ik met een normale krultang nooit voor elkaar kreeg. 

Wat super handig is aan deze opzetstukken, is dat je het opzetstuk zowel linksom als rechtsom laat draaien. Hierdoor draai je gemakkelijk de krul de kant op die je wilt.

TIP: Tijdens het gebruik van de Dyson Airwrap multistyler merkte ik dat mijn krullen best snel uitvielen. Nou is dit al een redelijk veelvoorkomend probleem bij mijn haar, maar dit had ik nu niet helemaal verwacht. Wat enorm hielp was eerst de aanzet van mijn haar droog te föhnen en daarna pas de krullen in mijn haar te zetten met de Airwrap opzetstukken.

Stevige gladmakende borstel

Je kan je haar ook steil maken met deze borstel! Door de stevige borstelharten en het Coanda-effect zorgt deze borstel ervoor dat je haar superzacht en glad wordt! 

Als ik mijn haar steil wilde maken met een steiltang, merkte ik na een uur alweer opspringende haren en voelde mijn haar niet fijn aan. Na het gebruik van deze borstel, was mijn haar gedurende de hele dag super glad en steil. En dat zonder een ander stylingsproduct in mijn haar te doen!

Zachte gladmakende borstel

Heb je wat fijner en steil haar? Dan kun je gemakkelijk gebruik maken van dit opzetstuk. Door deze borstel met Coanda-effect breng je fijn haar makkelijk in controle.

Ronde volumeborstel

Wie wil er nou niet meer volume in zijn haren? Met deze ronde volumeborstel is dat helemaal niet meer zo moeilijk. Door de lange en dunne haren op deze borstel wordt de lucht tot diep in het haar geblazen, wat zorgt voor meer volume! 

Zelf koos ik ervoor om de ‘roots’ van mijn haar, na het gebruik van de borstel, nog even vast te zetten met rollers. Hierdoor bleef het volume bij mij tot wel 3 dagen goed zitten!

Extra: Filterreinigingsborstel

Bij de Dyson Airwrap zit ook deze super handige borstel om het filter mee te reinigen. Hierdoor krijg je dus niet dat opbouwende vuil in de borstel!

TIP: Op de officiële website van Dyson vind je diverse haarstyling tutorials, die je helpen met het stijlen van je haren!

Opberg etui/tas

Nu denk je vast; ‘Zoveel opzetstukken, hoe berg ik die allemaal netjes op?’ Nou, dankzij de handige meegeleverde opbergtas kun je ieder opzetstuk makkelijk kwijt en bescherm je ze ook nog eens tegen beschadiging.

dyson airwrap multistyler opbergkoffer
De Dyson Airwrap multistyler wordt geleverd met een fraaie case.

Design

De Dyson Airwrap multistyler is beschikbaar in meerdere kleuren: blauw/koper en nikkel/koper. Het type voor middellang haar is ook nog beschikbaar in blauw/roze. 

De Dyson Airwrap is geheel mat en de opbergtas is gemaakt van leer, wat een chique uitstraling geeft. Zo is het dus geen lelijke doos die je in je kamer hebt staan.

Draadloos of bedraad?

De Dyson Airwrap multistyler is bedraad, waardoor je tijdens het stijlen van je haar gebruik moet maken van een stopcontact. Voor mij was dit geen probleem, aangezien ik toch altijd al gebruik maak van een stylingtool met snoer. 

Ook is het snoer van de Dyson Airwrap heel lang, namelijk 2,675 meter, waardoor je niet heel dicht op een stopcontact hoeft te zitten.

Aantal standen

De Dyson Airwrap kent een aantal instellingen die je kunt instellen precies op jouw type haar. Laten we daar eens naar kijken.

Luchtstroomsnelheid

De Dyson Airwrap heeft drie verschillende snelheden van de luchtstroom die je afstelt op jouw haartype. Wanneer je meer volume wilt genereren, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een hogere snelheid luchtstroom.

Temperatuur

De warmteregeling van de Dyson Airwrap meet de temperatuur van de luchtstroom zo’n 40x per seconde. Ook zorgt het apparaat ervoor dat deze luchtstroom niet hoger komt dan 150 graden Celsius. 

De warmte van de Dyson Airwrap kun je zelf instellen. Ook zit er een koude shot op de Dyson Airwrap, waardoor je het model van het haar fixeert en dus langer blijft zitten.

Gewicht/geluid

Ken je die lamme arm die je krijgt wanneer je die krultang lang omhoog moet houden? Met de Dyson Airwrap heb ik hier geen enkele keer last van gehad. De Dyson Airwrap multistyler weegt zo’n 0,59kg en is dus super licht.

Afmetingen

De Dyson Airwrap multistyler is zo’n 272mm hoog, 41 lang (kopstukken) en 48mm breed. Door zijn afmetingen vond ik de Dyson Airwrap makkelijk in gebruik. Wanneer een stylingtool te lang is, gaat deze in de weg zitten en kan je niet makkelijk je haar stijlen.

Verschillende accessoires

Naast de standaard accessoires die je geleverd krijgt bij aankoop van de Dyson Airwrap, kun je aparte accessoires los bestellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reisetui, displaystands, föhnborstels en kammen.

dyson airwrap multistyler reisetui
De reisetui van Dyson die je als accessoire kunt mee bestellen.

De voor -en nadelen van de Dyson Airwrap multistyler

Nu je helemaal op de hoogte bent van alle eigenschappen van de Dyson Airwrap multistyler, zet ik alle voor -en nadelen nog eens op een rijtje voor je.

Voordelen

Nadelen

Geen pluizig haar

De nieuwe Dyson Airwrap multistyler beschikt over het Coanda-effect. Door het Coanda-effect heb je na het stijlen van je haar geen last van pluizig haar. Hier heb ik altijd heel veel last van, maar dat is met de Dyson Airwrap multistyler verleden tijd!

Verschillende kapsels creëren

Door de zes opzetstukken die geleverd worden met de Dyson Airwrap multistyler kun je heel veel verschillende kapsels creëren. Of je nou steil of krullend haar wilt, alles kan met de Dyson Airwrap. Hierdoor hoef je ook niet allemaal aparte tools aan te schaffen, zoals een föhn of krul -of steiltang.

Weinig haarschade

Door de technologie van de Dyson Airwrap multistyler wordt de tool niet heter dan 150 graden Celsius. Hierdoor komt er geen extreme hitte op het haar en verminder je dus haarschade. Ook zit er een koude stand op de Dyson Airwrap, waardoor het haar langer in model blijft.

Voor alle haartypen te gebruiken

Zoals eerder in deze Dyson Airwrap multistyler review beschreven is, is de Dyson Airwrap te gebruiken voor ieder haartype. Zo kon ik met mijn steile haar de tool gebruiken, maar mijn moeder met krullend haar ook!

Hoge prijs

Het enige nadeel van de Dyson Airwrap, wat ik kan bedenken, is de hoge prijs. Hier beneden zal ik meer vertellen over de prijs en waarom het écht wel de investering waard is om de Dyson Airwrap aan te schaffen.

De prijs van de Dyson Airwrap multistyler

De prijs van de Dyson Airwrap multistyler is €599,-. Een redelijk hoge prijs dus voor een stylingtool. Wanneer je graag naar de haarsalon gaat om je haren te laten doen en het geld over hebt voor een blow-out, is de Dyson Airwrap multistyler zeker de investering waard.

Een blow-out vs. de Dyson Airwrap multistyler

Wie bekend is met een blow-out, weet dat dit redelijk prijzig kan zijn. Gemiddeld blijft een blow-out 3 tot 5 dagen goed zitten voordat je het opnieuw moet laten doen. 

Per behandeling kost dit gemiddeld €45,- tot €110,- (varieert per salon en kwaliteit). Wanneer je dit regelmatig laat doen, snap je dat de investering in een Dyson Airwrap best een goed idee is.

Een veel mooier resultaat

Niet alleen bespaar je op de lange termijn veel geld, maar persoonlijk vind ik het resultaat ook veel mooier! En niet te vergeten: door de opzetstukken kun je veel meer kapsels creëren dan alleen de klassieke blow-out.

Tot slot

Hopelijk hielpdeze Dyson Airwrap multistyler review je en ben je helemaal op de hoogte van alle kwaliteiten van de Dyson Airwrap. Tijd om afscheid te nemen van je behandelingen bij de kapsalon en zelf je haren thuis te stijlen met de Dyson Airwrap multistyler.

F.A.Q.

Heb je na het lezen van deze Dyson Airwrap multistyler review nog steeds vragen? Hier onder vind je de meest gestelde vragen en het antwoord.

Wat is een goed alternatief voor de Dyson Airwrap?

Een goed alternatief voor de Dyson Airwrap is de Shark FlexStyle Air Styling & Drying System. Deze stylingtool heeft net als de Airwrap verschillende opzetstukken en maakt gebruik van luchtstoom.

Waarom is de Dyson Airwrap zo duur?

De Dyson Airwrap is o.a. zo duur omdat het apparaat gebruik maakt van de nieuwste technologie als het gaat om haarstyling, namelijk het Coanda-effect. Dit effect beschadigd je haar aanzienlijk minder. 

Aan deze technologie zit nou eenmaal een prijskaartje. Ook komt de Dyson Airwrap met zes verschillende opzetstukken die gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal. Uiteraard betaal je ook een beetje voor het merk Dyson.

Kan je met de Dyson Airwrap je haar stijlen?

Je kunt met de Dyson Airwrap zeker je haar stijlen. Met de Dyson Airwrap kun je elke haarstijl creëren! Of je je haar steil of krullend wilt stijlen of gaat voor de klassieke blow-out, met de Dyson Airwrap kan dit allemaal.

Kun je Dyson Airwrap op droog haar gebruiken?

De Dyson Airwrap kun je het beste gebruiken op nat of handdoek droog haar. Het advies is om de aanzet van het haar eerst droog te föhnen en daarna direct te beginnen met het stijlen van het haar via de opzetstukken.

Fleur schrijft graag over gadgets die ze zelf ook al heeft gebruikt. Fleur houdt bovendien erg van schrijven en kan zo haar passie voor gadget perfect combineren.