JBL 310 Partybox Review

jbl 310 partybox review

De JBL 310 Partybox is voor elk feest, groot of klein, een echte aanwinst. Van avonden met je vrienden op de bank tot grote feesten voor je verjaardag, deze speaker voorziet iedereen die in de buurt is van fantastisch geluid. 

Er zitten naast het geluid een aantal leuke toevoegingen op de speaker, wat hem extra bijzonder maakt. Denk aan een flinke bastoon, ledverlichting die zich aanpast aan de muziek en een knop met een leuke feesttoeter.

JBL liet mij de JBL 310 partybox testen. Ik testte deze enorme speaker op verschillende gelegenheden en plekken. Hierbij mijn mening in deze review.

Onderzoeksgegevens

27

Beluisterde uren met de JBL 310 Party Box

7

Bestede uren voor deze review

1

Onderzocht product

Is de JBL 310 Partybox het waard?

Zoals ik eerder al zei, staat JBL bekend om de speakers. Deze partybox 310 van JBL bewijst dat dan ook prima.

Het geluid is werkelijk waanzinnig. Dit is de speaker die je moet hebben, zeker als je een muziekfan bent die van een flinke bas houdt.

De JBL 310 partybox is makkelijk in gebruik, je telefoon koppelt gemakkelijk via bluetooth aan de speaker. Als je de JBL partybox app downloadt kun je ook nog eens de bas, ledverlichting en leuke soundeffects bedienen.

Dit kan overigens ook via de partybox zelf. Aan de bovenkant zit namelijk een makkelijk bedieningspaneel, dat in het donker automatisch licht geeft, erg handig voor feestjes die je in de avond of nacht geeft.

Poolparty 😁

Een poolparty is ook geen probleem voor deze partybox 310 van JBL aangezien de speaker (spat)waterdicht is. Je zou denken dat je dit niet vaak nodig hebt, maar toen ik de partybox gebruikte vond ik het ontzettend leuk om tijdens het varen een lekker muziekje op te zetten.

Ik hoefde me dus geen zorgen te maken over waterschade. De partybox heeft een batterijduur van zo’n 18 uur en dat is voor mij ook een flink pluspunt. In de zomerdagen kon ik tijdens mijn test hele dagen gebruikmaken van deze JBL 310 partybox zonder dat het geluid erop achteruit ging.

Mocht je met je vrienden van hot naar her gaan en overal muziek bij je willen hebben komt dat dus goed uit.

Sjouwen 🥵

Wat minder goed uitkomt, is het gewicht van bijna 20 kilo. De speaker voor een langere afstand dan een paar meter dragen was voor mij dan ook (letterlijk) een zware tegenvaller. Wel zitten er kleine wieltjes onder voor als je op een gelijke ondergrond loopt.

jbl 310 partybox mobiliteit

De eigenschappen van de JBL 310 partybox

De partybox 310 van JBL beschikt over een aantal leuke snufjes, functionaliteiten en eigenschappen die het waard zijn om op in te zoomen:

Design

JBL heeft in al haar speakers een herkenbaar design: het geruite/gaas-achtige omhulsel met het herkenbare rode “JBL-label”. Nu viel het me tijdens mijn test op dat deze partybox 310 van JBL een aantal leuke extra’s heeft in het design.

Zo is een mooie toevoeging de ledverlichting die als het ware “meedanst” met de bas en het geluid van je muziek. Dit geeft naar mijn mening net dat extra effect aan de speaker waardoor hij wat specialer is dan andere speakers.

Een ander handig snufje in het ontwerp is het kleine telefoonstandaardje aan de bovenkant. Je zet gemakkelijk je telefoon op de speaker zodat anderen ook muziek kunnen kiezen. Al met al is het een redelijk herkenbaar JBL design met een aantal handige en leuke extra’s.

jbl 310 partybox verlichting
De meebewegende ledverlichting is echt een toevoeging.

Geluid

Ik zei het eerder al, maar het geluid van deze JBL 310 partybox steekt er met kop en schouders bovenuit. Binnen of buiten maakt voor deze speaker niet uit, het geluid is overal loepzuiver te horen. 

Bovendien blaast de bas je met de juiste nummers weg. Wil je dit niet, dan zet je de bas makkelijk zachter op de box zelf of via de JBL partybox app.

Accuduur

De JBL 310 partybox heeft een extreem lange accuduur van maar liefst 18 uur. Het zou natuurlijk geen goed onderzoek zijn als ik dit niet goed getest had. En ja, de accuduur is lang.

Je zet de speaker makkelijk een hele dag aan tijdens een gezellige dag bij het zwembad, in de tuin of natuurlijk de hele nacht tijdens een vet feest. 

Het was niet exact 18 uur, maar dit ligt natuurlijk aan hoe hard je de partybox 310 van JBL zet, hoe hoog de bass is en hoe alle andere instellingen staan. Maar hij houdt het zeker lang vol.

Mobiliteit

De speaker is zwaar, en met zwaar bedoel ik bijna 20 kilo. Een paar meter tillen aan het handvat gaat wel, maar verder dan dat is het een probleem. Daarvoor heeft JBL iets uitgevonden: kleine wieltjes.

Ideaal zou je denken. De wieltjes staan alleen vrij veel naar binnen waardoor de stabiliteit soms de wensen overlaat, helemaal bij langere afstanden die je soms moet afleggen met de box. Als de JBL partybox 310 eenmaal staat, dan staat hij ook goed en stabiel.

jbl 310 partybox op wielen

Koppelen met andere JBL 310 partyboxen

De JBL 310 partyboxen kan je in één druk op de knop met elkaar verbinden. Tijdens mijn onderzoek probeerde ik dit uit met de JBL 310 partybox van een vriend. 

De eerste stap is het verbinden van een partybox aan je telefoon zoals normaal en speel je muziek af, daarna druk je beide op het ‘verbind knopje’, dit is de knop naast de aan/uitknop.

En inderdaad, na een aantal seconden speelde de JBL 310 partybox van mijn vriend mijn muziek ook synchroon met die van mij af. Dit is dus ideaal voor als je een groot feest geeft en uit meerdere hoeken muziek wil laten komen.

De voor- en nadelen van de JBL partybox 310

Voordelen

Nadelen

De voordelen van deze JBL 310 partybox zitten hem vooral in de extra handige snufjes naast het waanzinnige geluid wat eruit komt. 

De dingen die mij het meest verrast hebben zijn dan ook de lange accuduur waarmee je een hele dag plezier kan hebben en de gebruiksvriendelijkheid van de app in combinatie met de speaker.

De ledverlichting is een ontzettend sfeervolle toevoeging die een extra touch geeft aan de speaker en je avond. Dat de speaker waterbestendig is wist ik voordat ik hem testte, en dit maakt de JBL partybox 310 ook zeker heel toegankelijk.

De nadelen van deze partybox 310 van JBL zitten hem vooral in het formaat met het bijpassende gewicht. Het is een grote speaker en daarbij verwacht je een hoog gewicht. Maar nog steeds verrast de 20 kilo je keer op keer als je hem optilt of verplaatst. 

De wieltjes zijn daarvoor een handige toevoeging, maar deze stellen wat teleur. Ze staan naar binnen waardoor de speaker van JBL niet stabiel rolt.

De alternatieven van de JBL 310 Partybox

Al met al is deze partybox 310 van JBL een enorm goede speaker, maar er zijn in deze categorie enorm veel speakers die goed werken op een feestje. Dit zijn een aantal partyboxen die een goed alternatief zijn voor de JBL 310 partybox:

Sony GTK-XB60 Partybox

Koop je een partybox grotendeels voor de bas, dan is deze Sony denk ik perfect voor jou. Er zit namelijk een speciale knop op de speaker om extra bas te genereren. 

De prijs ligt nog onder de €300 euro en is dus een prima aankoop voor als je bas heel belangrijk vindt.

Caliber Party Medium Bluetooth Speaker

Deze speaker heeft een lange accuduur, bijna net zo lang als de JBL partybox 310, van maar liefst 16 uur. Ook zit er feestverlichtingen in voor extra sfeer. 

Als je deze koopt voor de zachte prijs van €90 euro krijg je daar ook een microfoon bij. De geluidskwaliteit kan echter niet tippen aan die van de partybox 310 van JBL.

JBL Partybox On The Go

Deze box is perfect om mee te nemen vanwege het formaat en de draaghendel die je erbij krijgt. Ook is hij niet te zwaar en heeft hij een prima accuduur van ongeveer 6 uur. 

Het geluid gaat niet zo hard als het geluid van zijn familielid, de JBL 310 Partybox. Voor een draagbare speaker is hij aan de prijzige kant: ruim €250 euro.

De prijs van de JBL 310 Partybox

De JBL 310 partybox heeft een stevige prijs van €418 op de site van JBL zelf. Wel zijn er meerdere sites te vinden met aanbiedingen, zoals CoolBlue, BCC en Bol.com. Hoewel de prijs fors is, vind ik hem het zeker waard.

Ik heb hem tijdens mijn test op meerdere plekken en in meerdere situaties gebruikt en in alle situaties was ik meer dan tevreden. Hij heeft sfeer, perfect geluid, hij is gebruiksvriendelijk en perfect voor alle soorten bijeenkomsten en feestjes.

Er zijn zeker goedkopere partyboxen waarmee je ook een leuk feestje kan beleven, zoals de hiervoor benoemde Caliber Party Medium Bluetooth Speaker. 

Deze speakers hebben ook veel leuke snufjes en prima geluid, maar tippen bij lange na niet aan de JBL 310 Partyspeaker.

In geluid niet, maar ook de kwaliteit is niet te vergelijken. Het is dus een flinke uitgave aan een speaker, maar als je een muziekliefhebber bent en altijd in bent voor een deuntje is dit je geld dubbel en dwars waard naar mijn mening.

Ben ik weggeblazen door de JBL 310 Partybox?

Het simpele antwoord is ja, volmondig ja zelfs. Toen ik mijn onderzoek begon had ik niet verwacht dat dit zo’n complete speaker zou zijn. 

Ik verwachtte een partyspeaker met hard geluid en dat was het wel. Het harde geluid klopte, dus dat verbaasde me niet. 

Wat me wel wegblies waren alle extra toevoegingen, zoals de ledverlichting, het koppelen, de waterbestendigheid en de accuduur waardoor het lijkt alsof de partybox 310 van JBL nooit leeg is. 

Kortom: ben je een muziekliefhebber en ben je opzoek naar de perfecte partybox? Dan heb je hem nu gevonden.

F.A.Q.

Hoeveel decibel heeft de JBL Partybox 310?

De JBL 310 Partybox heeft 101 dB (decibel) in zijn mars. Dat is behoorlijk luid, vergelijk het met straaljager op 300 meter hoogte. Nu is het geluid wat er uit deze partybox komt natuurlijk wel wat aangenamer.

Hoeveel decibel heeft de JBL Partybox 310?

De JBL 310 partybox heeft 240 watt, dat is erg veel voor een hobbyspeaker. Met de bas op de hoogste stand komt je feestje zo in rap tempo tot leven en gaan de voetjes automatisch van de vloer.

Kan je de JBL 300 en 310 koppelen?

Het korte antwoord is ja. Dit kan echter niet op dezelfde manier als waarop de JBL 310 Partyboxen met elkaar gekoppeld kunnen worden (draadloos). Om de JBL 300 en de JBL 310 met elkaar te koppelen heb je een zogenoemde ‘daisy kabel’ nodig. Deze zijn er in verschillende lengtes. Het kan dus wel, maar ideaal is het niet. 

Wat ook goed is om te weten: alle JBL partyboxen die eindigen op 00 (JBL 100, 300, 700, etc.) kunnen draadloos met elkaar gekoppeld worden en dit geldt ook voor alle JBL Partyboxen die eindigen op 10.