Beste föhn voor krullen

review beste fohn voor krullen
Met krullend haar ben je vaak langer bezig dan met stijl haar, een goeie föhn die speciaal bedoeld is voor krullen is daarom geen overbodige luxe. Daarom heb ik er 10 voor je getest en er mijn eerlijke mening over gegeven. Zo schaf jij straks de beste föhn voor je krullen aan.

De beste föhn voor krullen

Er zijn ontzettend veel föhns die prima werken voor krullen, al zit er toch verschil in. Sommige föhns zijn krachtiger dan de ander, sommige diffusers zijn net wat groter en ook de verschillende standen hebben invloed op hoe je krullen geföhnd worden.

Ik heb er 10 onderzocht en in de lijst hieronder lees je mijn ervaring, mening en eerlijke review.

Onderzoeksgegevens

21

Geraadpleegde onderzoeken

8

Bestede uren

10

Föhns onderzocht

BaByliss Turbo Smooth 2200W Fohn D572DE

babyliss turbo smooth 2200w fohn d572de​ fohn
Voor €36,99 haal je deze föhn in huis. Hij zorgt er met de koude blaasstand voor dat je haar langer in model blijft, je haar pluist niet en door de 2200 Watt wordt ook dik haar helemaal droog.

Gebruiksgemak

Je gebruikt deze föhn met een stekker. Via twee schuifknoppen is de temperatuur en de blaasstand te regelen. Op die manier zijn je voorplukken perfect af te stijlen in een verschillende blaasstand. Wel viel het mij op dat de opzetstukken moeilijk verwisselbaar zijn.

Diffuser

Wat is een diffuser? Een diffuser is een speciaal opzetstuk voor op een föhn met pinnen die je haar op zijn plek houdt. Hierdoor droogt het haar gelijkmatig en op een natuurlijke manier. Zo heb je minder kans op uitdroging en pluizende krullen.

Om je natuurlijke krullen droog te maken levert BaByliss bij deze föhn een diffuser die je erop klikt om hem te gebruiken. Hij zorgt naast het drogen van krullend haar ook voor meer volume in stijl haar. Wel vond ik dat de föhn hiermee veel zwaarder wordt.

Standen

Er zitten 3 temperatuurstanden en 2 blaasstanden op deze Föhn van BaByliss. Onder een van de 3 temperatuurstanden zit ook een stand met koude lucht. Hiermee blijft je haar langer in model.

Gewicht

Zonder de diffuser weegt deze BaByliss Föhn nog geen 400 gram, daarmee krijg je dus geen lamme arm. Ik gaf net wel aan dat hij een stuk zwaarder wordt met de diffuser, let hier dus wel op als je deze lang wil gebruiken.

Accessoires

In de doos van deze föhn krijg je naast de handleiding 2 dingen meegeleverd, een normale blaasmond en het diffuser opzetstuk.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Dyson SuperSonic HD07 Haardroger

dyson supersonic hd07 haardroger​​ fohn
Een Dyson Föhn kon niet ontbreken in deze lijst. Deze föhn kost wat, maar dan heb je ook wat. Je betaalt €469,- voor dit exemplaar, daar krijg je dan wel veel accessoires, standen en een prachtig design voor terug.

Gebruiksgemak

Deze Dyson Föhn gebruik je ook met een stekker van 2,7 meter lang. De temperatuur en blaaskracht bedien je door middel van de knopjes op de achterkant van het föhngedeelte. Je geeft je haar een koude luchtstoot door de knop op de achterkant van het handvat in te drukken.

Diffuser

Tussen de meegeleverde accessoires zit een diffuser. Het viel mij op dat deze diffuser langere “tanden/punten” heeft. Hierdoor droog je meer haar tegelijk, erg fijn dus.

Standen

Deze Dyson föhn heeft 4 standen om de temperatuur mee te bepalen, daarnaast zit er nog een extra knop op het handvat voor koude lucht. De blaaskracht is te bepalen met 3 verschillende standen.

Gewicht

Met 630 gram heeft deze föhn voor krullen een gemiddeld gewicht, dat zit namelijk tussen de 400 en 800 gram. Sommige opzetstukken maken hem iets zwaarder, maar zelf heb ik hier weinig verschil in gemerkt.

Accessoires

Zoals ik eerder benoemde komt deze föhn met veel accessoires, het zijn er namelijk 5. Dit zijn een diffuser en opzetstuk met brede tanden voor je krullen, een flyaway opzetstuk voor een glad en stijl kapsel, een stylingconcentrator en gentle air opzetstuk voor precieze styling (van bijvoorbeeld je voorplukken).

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Bellissima My Pro Diffon Ceramic

bellissima my pro diffon ceramic​ fohn
Deze opvallende föhn voor krullen is niet te missen in je badkamerkast. Deze föhn is echt speciaal voor krullen, hydrateert je krullen door de keramische technologie en hij neemt niet veel ruimte in beslag. Voor €73,95 voeg je deze Bellissima föhn toe aan je haarroutine.

Gebruiksgemak

Ook deze föhn is te gebruiken wanneer de stekker in het stopcontact zit. Door het ergonomische handvat is hij makkelijk vast te houden en te bedienen. Deze föhn heeft een knop voor het bedienen van de blaaskracht en temperatuur, deze zit onder het handvat.

Diffuser

Zoals ik al zei is deze föhn echt speciaal voor krullend haar, hierdoor heeft deze föhn ook alleen een diffuser. Zelf vond ik dat deze het prima deed, je haar voelt soepel aan en zorgt niet voor pluizend haar.

Standen

Op deze föhn voor krullen zitten in totaal 5 standen. Hiervan zijn er 3 om de temperatuur te bepalen en 2 om de blaaskracht te bepalen. Deze bedien je via 1 knop aan de onderkant.

Gewicht

Met 772 gram is deze föhn aan de zware kant. Wel moet je er rekening mee houden dat het gewicht van de diffuser hier al bij zit. Dit is bij veel van de andere föhns niet het geval. Zelf vond ik het gewicht niet in de weg zitten door de vorm van de föhn.

Accessoires

Naast de handleiding krijg je bij deze föhn geen andere opzetstukken of accessoires. De diffuser zit al op de föhn en deze is dan ook de enige om te gebruiken.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

BaByliss Smooth Pro 2100W Fohn 6709DE

babyliss smooth pro 2100w fohn 6709de​​ fohn
Ook deze föhn voor krullen van BaByliss kan dik haar gemakkelijk droog krijgen door de 2100 Watt. Je haar gaat met deze föhn niet pluizen door de ionische technologie. Voor de betaalbare prijs van €44,99 haal je deze föhn voor je krullen in huis.

Gebruiksgemak

Ook deze BaByliss föhn bedien je via 2 knoppen op het handvat. Hij heeft een lange stekker van 2,8 meter, wat je veel bewegingsruimte geeft.

Diffuser

De diffuser die bij deze föhn wordt geleverd doet prima zijn werk. Ook deze heeft uitstekende tanden, net zoals die van de Dyson Supersonic HD07, hierdoor vangt de föhn meer krullen op. Wel vond ik hem qua oppervlak wat aan de kleine kant.

Standen

Er zitten 2 verschillende op deze föhn voor krullen. 1 om uit de 3 temperatuurstanden te kiezen. En 1 om een blaaskracht te kiezen, hiervan zijn er 2.

Gewicht

Met een gewicht van 454 gram is deze föhn helemaal niet zwaar en ligt hij goed in je hand. Samen met de lange stekker zorgt dit ervoor dat je geen last van beperkingen of lamme armen krijgt.

Accessoires

Naast de diffuser voor krullen krijg je bij deze föhn ook een normale blaasmond. Dit maakt het geschikt voor krullend en steil haar. Natuurlijk zit er ook een handleiding in de doos.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Phillips Prestige BHD628/00

phillips prestige bhd628 00​​​ fohn
Deze föhn voor krullend haar van Phillips meet constant de temperatuur van de lucht en je haar met de SenseIQ technologie, hierdoor voorkom je haarbeschadiging. Ook zit er een temperatuurbooster op om de lastige plukken goed in model te brengen. Hier betaal je dan wel €116,- voor.

Gebruiksgemak

Deze föhn gebruik je met de stekker van 2 meter. Er zitten 2 schuifknoppen in het handvat waarmee je de temperatuur en de blaaskracht instelt. Daarboven zit een knop voor de temperatuurbooster.

Diffuser

Met de diffuser die Phillips bij deze föhn levert, maak je je krullende haren snel droog. Ook met deze diffuser erop past de föhn nog steeds de temperatuur aan op je haar via een infraroodsensor.

Standen

Ook op deze föhn voor krullen zitten naast de temperatuurbooster 3 temperatuurstanden en 2 warmtestanden. In de temperatuurstanden zit ook een koude luchtstand. Je bedient dit met de twee schuifknoppen op het handvat.

Gewicht

Met een gewicht van 695 gram is deze föhn aan de zware kant. Dit is namelijk het gewicht zonder de diffuser. Let hier dus wel op wanneer je de diffuser vaak wil gebruiken.

Accessoires

Naast de diffuser en de handleiding krijg je bij deze föhn niet 1 maar 2 blaasmonden. 1 hiervan is een blaasmond van 11 millimeter, hiermee centreer je de blaaskracht goed om je haar beter in model te brengen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Remington D5706 Curl & Straight Confidence

remington d5706 curl & straight confidence​ fohn
Deze föhn is, zoals de naam al zegt, goed te gebruiken voor krullend en steil haar. Hij heeft een unieke blaasmond en je krijgt er ook nog een ronde borstel bij om zelf slag in je haar te maken. Deze föhn van Remington kost €38,99 bij Coolblue.

Gebruiksgemak

Net zoals bij de meeste föhns zitten de knopjes ook bij deze van Remington op het handvat. Het snoer is 1,8 meter lang en is dus aan de korte kant.

Diffuser

De diffuser vond ik heel gemiddeld. Hij doet prima zijn werk, is groot genoeg en het laat de krullen niet pluizen. Bij stijl haar komt er wat meer volume in door deze diffuser op de föhn te gebruiken.

Standen

Deze föhn voor krullen sluit uitstekend aan bij de rest in deze lijst. Deze föhn heeft namelijk weer 3 standen voor de temperatuur en 2 standen voor de blaaskracht, waarvan een turbo boost functie voor als je haast hebt. Wel heeft deze föhn daarnaast ook een coolshot, voor het fixeren van je haar.

Gewicht

Met 615 gram is deze föhn gemiddeld in gewicht, maar na een tijdje begint hij toch zwaar te worden. In dat geval is de turbo boost stand een goede oplossing.

Accessoires

Naast de diffuser levert Remington er een aantal andere extra’s bij. Zo krijg je er 2 blaasmonden bij en een ronde borstel van 45 millimeter. Daarmee maak je een mooie slag in je haar tijdens het föhnen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Phillips DryCare Pro BHD724/00

phillips drycare pro bhd724 00​ fohn
Deze föhn voor krullen van Phillips is ontzettend krachtig met 2200 Watt waardoor ook dik haar gemakkelijk droogt. De föhn heeft ionische technologie en dat betekent minder pluis en meer glans. Deze föhn voor krullen heeft daarbij een betaalbare prijs van €49,99.

Gebruiksgemak

De Phillips DryCare Pro föhn heeft een lang genoeg snoer van 2 meter, wel vond ik het jammer dat dit snoer niet meedraait met de föhn waardoor je soms in de knoop komt. De föhn heeft op de achterkant van het handvat 2 knoppen voor het instellen van de blaaskracht en de temperatuur. Daarnaast zit er een “coolshot” knop aan de binnenkant van het handvat.

Diffuser

De diffuser die Phillips meelevert heeft grote tanden waardoor er lange plukken haar in kunnen drogen. Hierdoor duurt het drogen van gekruld haar minder lang.

Standen

Het zal niet verrassend zijn als ik zeg dat deze föhn 3 standen voor temperatuur en 2 standen voor de blaaskracht heeft. Er zit wel een koude blaasstand op om ervoor te zorgen dat je haar langer in model blijft zitten.

Gewicht

Met een gewicht van 851 gram zit deze föhn wel echt bovengemiddeld qua gewicht. Het is dan ook niet gek dat deze na een tijdje zorgt voor een lamme arm, helemaal als de diffuser is gekoppeld.

Accessoires

In de doos van deze föhn is, naast de föhn zelf, een diffuser, een blaasmond en de handleiding te vinden. De blaasmond is erg smal en dus goed te gebruiken om specifieke plukken of delen van je kapsel te drogen of te stylen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Zuvi Halo

zuvi halo​​ fohn
Deze Zuvi föhn heeft een futuristische naam en ook zeker een futuristisch design. De föhn droogt je haar met de warmte van licht samen met koude lucht, hierdoor blijft je haar soepel. Hij komt met een aantal handige accessoires en heeft een laag energieverbruik, maar geeft toch hetzelfde droogresultaat als andere föhns. Voor deze föhn betaal je wel €384,-

Gebruiksgemak

Met het snoer van 3 meter kan je de föhn veel heen en weer bewegen en hem op de perfecte afstand van je haar houden. Wel draait ook dit snoer niet mee waardoor je met het draaien vast kan komen te zitten. De föhn bestuur je met 2 knopjes op de achterkant van het handvat.

Diffuser

Zelf vond ik de diffuser er van tevoren een beetje goedkoop uitzien vanwege het doorzichtige design. Maar hij doet zijn werk goed, het is een diffuser met een gemiddeld oppervlak en normale tanden. Mocht je dus een huishouden met veel krullen hebben, is deze föhn wellicht een dure aankoop vanwege de “normale” diffuser.

Standen

Deze föhn van Zuvi heeft 2 temperatuurstanden, waarvan er 1 een koude luchtstand is. Er zitten 4 blaasstanden op voor de koude lucht. Je kan daarbij kiezen uit de care, fast, soft of style stand.

Gewicht

De Zuvi föhn voor krullen weegt 546 gram, erg gemiddeld dus. Mijn arm hield het lang vol en ik kreeg mijn haar makkelijk binnen die tijd helemaal droog of in model.

Accessoires

Naast de diffuser zitten er nog 3 extra’s in de doos, een stylingconcentrator blaasmond en een gentle air opzetstuk. Natuurlijk zit de handleiding er ook bij.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Braun HD385 Satin-Hair 3

braun hd385 satin hair 3​ fohn
Deze föhn is door de prijs van €44,95 erg betaalbaar en hij doet wat hij belooft. Hij heeft een grote diffuser met lange tanden. Ook deze föhn heeft ionische technologie voor meer glans en minder pluis. Ideaal voor iedereen met krullen en een kleiner budget.

Gebruiksgemak

Deze föhn voor krullen van Braun heeft een relatief korte stekker van 1,8 meter waardoor je wat minder bewegingsruimte hebt. Je stelt de temperatuur en blaaskracht in met 2 schuifknoppen aan de binnenkant van het handvat. De koude lucht zet je aan met een aparte knop erboven.

Diffuser

Zoals ik eerder al zei is deze föhn ideaal voor krullend haar, omdat de diffuser lekker groot is. Hij heeft ook lange tanden waardoor er grote plukken in één keer droog worden. Het kan dus lekker snel gaan.

Standen

Ook deze föhn voor krullen heeft weer 2 blaasstanden en 3 temperatuurstanden. Bij de temperatuurstanden zit ook een koude lucht stand voor het mooi houden van je kapsel.

Gewicht

Met een gewicht van 849 gram is deze föhn net wat lichter dan de Phillips DryCare Pro föhn in deze lijst. Het is dus een zware föhn en dat merk je na een tijdje ook zeker in je arm.

Accessoires

Naast de diffuser levert Braun nog een smalle blaasmond waarmee je gericht sommige lastige plukken föhnt of in model brengt.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Rowenta Ultimate Experience Maestria CV9920

rowenta ultimate experience maestria cv9920​​ fohn
Deze föhn voor je krullen heeft een luxe design met roze gouden details. Hij is lekker licht van gewicht en gebruikt de “air-to-care technologie” voor glad en glanzend haar. Deze föhn van Rowenta schaf je aan voor €199,-.

Gebruiksgemak

De knopjes van deze föhn zitten voor de verandering aan de zijkant van het handvat. Het zijn twee knopjes met elk een aparte functie (een voor de temperatuur en een voor de blaasstand). De knop voor de coolshot zit wel aan de binnenkant. Het snoer is relatief kort met 1,8 meter waardoor er minder bewegingsruimte is.

Diffuser

De diffuser vond ik niet bijzonder, maar ook niet slecht. Hij doet zijn werk prima en je haren drogen redelijk snel. Soms was het opzetten van de diffuser wel een beetje klungelen. Met hele lange krullen zou ik een diffuser aanraden met een groter oppervlak of langere tanden.

Standen

In totaal zitten er 6 standen op deze föhn van Rowenta, 3 voor de temperatuur en 3 voor de blaaskracht. In de 3 standen voor de temperatuur zit ook een koude luchtstand voor het behouden van je coupe.

Gewicht

Deze föhn voor krullen weegt maar 410 gram en dat is dus redelijk licht. Dit komt doordat Rowenta gebruikt maakt van lichte materialen. Je houdt hem dus makkelijk een tijdje boven je hoofd.

Accessoires

Rowenta levert in de doos naast de föhn ook nog 2 blaasmonden, een van 5 millimeter en een van 9 millimeter. Daarnaast zit de diffuser en de handleiding natuurlijk ook in de doos.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Waar op letten bij de aankoop van een föhn voor krullen

Bij het kopen van een föhn speciaal voor krullen zou ik altijd letten op de kwaliteit en de eigenschappen van de diffuser. Met lange krullen is het fijn als je een grote diffuser hebt met lange tanden. Heb je dit niet, dan kan het voelen alsof het eeuwen duurt voordat je krullen droog zijn en in model zitten.

Heb je een huishouden met meerdere haartypes? Dan is het niet overbodig om te letten op meerdere opzetstukken. Zo is een diffuser een must voor krullend haar, maar kan een smalle blaasmond erg handig zijn voor stijl haar, of haar dat in laagjes is geknipt.

Welke föhn blaast je krullen het best in model?

Ben je opzoek naar een föhn puur en alleen voor krullend haar? Dan zou ik de Bellissima My Pro Diffon Ceramic aanraden. Het is een föhn met een krachtige en grote diffuser en is makkelijk mee te nemen.

De Dyson SuperSonic HD07 Haardroger is ook echt een enorm goede föhn met een goede verzorging voor je krullen. Het is een prijzige föhn, maar hier krijg je wel een grote en krachtige diffuser voor terug met technologieën die je haar goed verzorgen.

Wanneer je snel pluizende krullen hebt is een andere technologie wellicht een goed idee. De Phillips Prestige BHD628/00 meet constant de temperatuur van de lucht en je haar met een infrarood sensor waardoor haarbeschadiging eigenlijk niet kan.
Ook de Zuvi Halo heeft een interessante technologie die alleen koude lucht gebruikt samen met de warmte van licht. Hierdoor is pluizend haar ook niet snel mogelijk.

F.A.Q.

Welke eigenschappen moet een föhn voor krullen hebben?

Eigenlijk is de enige échte must een goede diffuser die groot genoeg is voor je lokken. Ook een koude blaasstand is wat mij betreft wel een must, hierdoor blijven je krullen namelijk langer in model zitten.

Wat is de beste budget föhn voor krullen?

Er zijn hiervoor een aantal opties, zo is de Braun HD385 Satin-Hair 3 een betaalbare optie voor mensen met veel en/of lange krullen vanwege de grote diffuser. Maar ook de Phillips DryCare Pro is een prima optie.

Voor huishoudens met verschillende haartypes en een kleiner budget is de Remington D5706 Curl & Straight Confidence een goede optie. De naam zegt het al: voor krullend en steil haar.

Wat is de gemiddelde prijs van een föhn voor krullen?

Hier is een enorme prijsrange voor, zoals in de lijst hierboven ook al goed te zien was. De meest gangbare prijsrange zit tussen de €50,- en de €400 euro.

Hier geldt wel: hoe beter de technologie en meer verzorging voor je krullen, hoe duurder de föhn.