Beste wasmachine verhoger

Een wasmachineverhoger bestaat al een tijdje, maar nog niet iedereen maakt er gebruik van. Vaak zijn dit soort verhogers voor wasmachines erg handig voor als je weinig ruimte hebt en extra opbergruimte zoekt. Denk aan het opruimen van je wasmiddelen en verzachters of instructieboekjes.

Er bestaan veel verschillende verhogers met verschillende functies. Zo zijn sommige open, hebben vakjes, andere kastjes of soms zelfs lades.

Ik onderzocht 8 verschillende wasmachineverhogers en geef in het artikel hieronder mijn eerlijke mening en review.

Waarom een wasmachine verhoger

Een wasmachineverhoger zorgt dus vaak voor extra opbergruimte, maar ook voor een betere werkhoogte. De ideale hoogte waarop je wasmachine en droger zou moeten staan is 60 cm. Dit voorkomt rugklachten als je vaker de was doet, in een groot gezin bijvoorbeeld.

Ik testte 8 verschillende wasmachineverhogers op verschillende eigenschappen en functies en geef hieronder mijn eerlijke mening en review.

Vonia Wasmachine Verhoger

Deze eerste wasmachineverhoger is beschikbaar in twee kleuren: wit en zwart. Hij heeft een industriële look vanwege het stalen materiaal. Wel vond ik hem keurig afgewerkt en misstaat hij niet in huis.

Hoogte

Deze wasmachineverhoger tilt je wasmachine 30 cm omhoog. Hierdoor werk je wel wat fijner, maar van mij had hij persoonlijk nog wel wat hoger gemogen zodat je helemaal niet met een kromme rug hoeft te staan.

Opbergruimte

Er zit een handige la in waar je je wasmiddel, wasverzachter, en andere schoonmaakspullen in zet. Zelf vond ik dit erg handig, aangezien het een opgeruimd gevoel geeft.

Draagvermogen

De verhoger draagt wasmachines van maximaal 150 kilo. Let hier dus goed op, zeker als je de droger en wasmachines zou willen stapelen. Maar deze verhoger zal de meeste wasmachines gewoon kunnen dragen.

Formaat

Zoals ik al eerder vermeldde, is deze verhoger 30 cm hoog. Verder is hij 55 cm diep en 63 cm breed. Meet het dus even goed op als je al een plek in gedachte had.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Sanivesk Wasmachineverhoger Met Lade

Zelf vond ik het design van deze wasmachineverhoger wat minimalistisch en niet zo stijlvol. Verder doet hij natuurlijk wel wat hij belooft: je wasmachine verhogen. Ook vond ik de eigenschappen erg lijken op de vorige wasmachine verhoger in deze lijst.

Hoogte

Deze wasmachineverhoger tilt je machine ook 30 cm op. Hierdoor hoef je niet extreem meer te bukken, maar zelf had ik hem nog wel iets hoger gewild.

Opbergruimte

Ook deze verhoger heeft een ingebouwde lade waar je waspoeder en -middel makkelijk in past. Dit geeft een overzichtelijk idee.

Draagvermogen

Deze wasmachineverhoger draagt maximaal 155 kilo. Het is dus wederom geen goed idee om je wasmachine en droger op elkaar te stapelen met deze verhoger.

Formaat

Deze verhoger heeft, zoals ik eerder benoemde, een hoogte van 30 cm. Daarnaast is hij 55 cm diep en 60 cm breed. Dit zal in de meeste gevallen wel op de gewenste plek passen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Wastoren WSCS1462 | Basiskast

Deze wasmachine verhoger is meer een echte kast die gaat horen bij je interieur. Je kiest uit 2 kleuren: wit en zwart. Er is ruimte voor het wegwerken van de leidingen en ook zit er een ventilator aan de bovenkant zodat de warmte eruit komt.

Hoogte

De wasmachine wordt ongeveer 60 cm verhoogd door deze wastoren. Zelf vond ik dit ontzettend fijn, aangezien je de was staand blijft doen, en niet constant gebukt hoeft te staan.

Opbergruimte

Er zitten twee lades onder de wasmachine. De eerste lade is erg groot en past zelfs je wasmand in, maar zelf gebruik ik hem meer voor grote wasmiddelflessen, dozen of zelfs mijn strijkbout. De tweede lade is een uittrekplateau om je wasmand op te zetten terwijl je de was in of uit de machine haalt.

Draagvermogen

Deze wastoren heeft een draagvermogen van iets meer dan 200 kilo. Dit is dus echt genoeg om je wasmachine of droger en alle wasmiddelen en benodigdheden in op te bergen. Stapelen met je machines is niet mogelijk, aangezien het echt een kast is met beperkte ruimte voor de machine.

Formaat

De kast is 67 cm breed, 148 cm hoog en 65 cm diep. Hij neemt dus flink wat ruimte in, dus bedenk goed waar hij goed past in huis.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

VEVOR Wasmachineverhoging 268 kg

Deze wasmachine verhoger is vrij minimalistisch in haar design en geeft weinig toevoeging aan je interieur, maar heeft wel veel draagkracht. Hij draagt twee machines naast elkaar, hierdoor is hij goed geschikt voor grote gezinnen, of gewoon handig voor als je je wasmachine en droger naast elkaar wilt verhogen.

Hoogte

Deze wasmachineverhoger verhoogt je wasmachine ongeveer 60 cm, wat ik erg fijn vond. Zo hoef je dus nauwelijks meer te bukken tijdens het draaien van je was.

Opbergruimte

Er zit aan beide kanten een uittrekplateau in, waarop bijvoorbeeld je wasmand gezet kan worden tijdens het doen van de was. Verder zit er helaas geen kast of lade in deze wasmachineverhoger waarin opbergruimte zit.

Draagvermogen

Zoals de naam al zegt, houdt deze verhoger een gewicht van 268 kilo. Hier passen dus zeker 2 zware machines op. Over het draagvermogen hoef je je dus absoluut geen zorgen te maken.

Formaat

De totale hoogte van deze wasmachineverhoger is 62 cm, de breedte komt neer op 123 cm (voor 2 machines) en de diepte is 63 cm. Meet het dus goed op als je een plek in gedachte hebt.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Hama Universeel Wasmachine Verhoger

Deze volgende wasmachineverhoger vond ik ontzettend simpel in design. Hij verhoogt je wasmachine, maar hij heeft geen mooi design. Wel is er de mogelijkheid om dingen op te bergen in deze wasmachineverhoger.

Hoogte

Hij verhoogt je wasmachine met 40 cm. Dat is een redelijke verhoging waarbij je minder hoeft te bukken. De ideale hoogte is wel 60 cm in plaats van 40 cm.

Opbergruimte

Er zitten geen lades in deze wasmachineverhoger, maar wel een verstelbare plank. Hierin zet je dus je waspoeder of wasknijpers makkelijk weg, maar ze blijven zichtbaar.

Draagvermogen

Deze verhoger draagt maximaal 150 kilo. Hiermee houdt hij je wasmachine of droger prima, maar is hij wederom niet geschikt voor beide tegelijk.

Formaat

Het formaat vond ik redelijk klein en past dus op veel plekken in huis. Hij is 40 cm hoog, 61 cm breed en ook 61 cm diep. Ik vond hem wel erg zwaar met 11 kilo.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Wasmachine-ombouwkast Laundreezy B

Deze wasmachineverhoger is er een die zich weer volledig mengt met het interieur. Het is een stijlvolle kast die beschikbaar is in zwart en wit. Ook kies je of je voor 1 of 2 machines ruimte wil. Ik behandel de kast voor 1 machine.

Hoogte

Deze kast verhoogt je wasmachine (of droger) met wel 90 cm, zelf vond ik dit wel erg hoog. Maar als je lang bent en de trommel bijna op ooghoogte wil, werkt het fijn.

Opbergruimte

Onder de wasmachine heb je een lade en een kast met twee deuren. Hierin berg je dus ontzettend veel dingen op. De lade is een uittrekplateau waarop je je wasmand zet om makkelijker te werken.

Draagvermogen

Het draagvermogen van de kast is 120 kilo, hierin past je wasmachine dus prima, maar ik vond het geen groot draagvermogen, zeker niet vergeleken met de andere wasmachineverhogers. Het draagvermogen van het uittrekplateau is 15 kilo.

Formaat

Het is een grote kast die veel ruimte inneemt en dus ook mooi moet staan bij de rest van je meubelen. Hij is in totaal 162 cm hoog, 68 cm breed en ook 68 cm diep.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Wasmachine verhoger Wim

Deze wasmachineverhoger deed mij in eerste instantie een beetje denken aan een commode. Hij heeft wel veel opbergruimte en hij staat strak in je huis.

Hoogte

Deze wasmachineverhoger tilt je wasmachine met ruim 60 cm op en dat is de ideale werkhoogte voor de meeste mensen. Je hoeft dus niet meer te bukken met deze verhoger.

Opbergruimte

Er zitten 2 lades onder deze verhoger waarin je best veel kwijt kan. Ook zit er boven deze lades een uittrekplateau om je wasmand op te zetten. Zo hoef je dus helemaal niet meer te bukken.

Draagvermogen

Van deze wasmachineverhoger vond ik het maximale draagvermogen ook een beetje laag, het is namelijk 100 kilo. Let hier dus wel op wanneer je nog dingen op de wasmachine gaat zetten.

Formaat

Het formaat van deze verhoger vond ik meevallen, waardoor hij op veel plekken past. Hij is 61 cm hoog, 55 cm breed en 50 cm diep.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Dubbele Wasmachinerek Tampa

Deze wasmachine verhoger is een soort rek waarin 2 machines naast elkaar staan. Hij verhoogt je machines niet tot de ideale hoogte maar heeft wel een groot draagvermogen.

Hoogte

Deze verhoger tilt je wasmachine en droger 38 cm omhoog. Dit is al een heel stuk, maar zelf vind ik de ideale hoogte van 60 cm toch fijner werken.

Opbergruimte

Er zit weinig opbergruimte in deze wasmachineverhoger, maar wel zit er aan beide kanten een uittrekplateau waarop dingen neergelegd kunnen worden, zoals een wasmand of wasmiddelen.

Draagvermogen

Het draagvermogen vond ik ontzettend groot, met 200 kilo per kant, 400 kilo in totaal dus. Je zet gerust je dozen waspoeder op je wasmachine en je wasmand laat je ook met een gerust hart wel even staan.

Formaat

Het is een breed rek, omdat er natuurlijk 2 machines oppassen. Hij is daarom 124 cm breed, en daarbij hoort een hoogte van 38 cm en een diepte van 61 cm.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Waarop letten bij de aankoop van een wasmachine verhoger

Er zijn meerdere dingen om op te letten wanneer je twijfelt over wasmachineverhogers. Zo zou ik altijd letten op de volgende dingen:
· De (nieuwe) hoogte van je wasmachine;
· Opbergruimte;
· Design.
Allereerst is het naar mijn mening belangrijk om te letten op hoe groot de verhoging van de wasmachine daadwerkelijk gaat worden. De meeste onderzoeken zeggen dat 60 cm de ideale hoogte is, dus probeer bij jezelf na te gaan of dit bij jou ook klopt, en zoek vervolgens een wasmachineverhoger die hieraan voldoet.

Ook is het belangrijk om te letten op de opbergruimte. Zeker als je weinig ruimte hebt is een beetje extra opbergruimte niet verkeerd. Zelf geef ik de voorkeur aan dichte lades of kasten, aangezien je dan een lekker opgeruimd en overzichtelijk gevoel krijgt.

Als laatste zou ik altijd letten op het design, helemaal als je wasmachine op een zichtbare plek in huis staat, zoals de hal, overloop of badkamer. Een wasmachineverhoger met een ontzettend simpel design misstaat dan wellicht in je huis.

Welke wasmachine verhoger tilt je wasjes naar de beste hoogtes

In principe verhoogt natuurlijk elk van deze wasmachine verhogers je wasmachine of zelfs droger. Wel blinken sommige uit in bepaalde eigenschappen of extra’s.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de wasmachineverhoger met de echte ideale hoogte waarop je de minste kans hebt op rugklachten door het bukken? Dan zou ik de Wastoren WSCS1462, VEVOR Wasmachineverhoging 268 kg of de Wasmachine verhoger Wim aanraden. Deze verhogers tillen alle drie je was 60 cm de lucht in.

Als je op zoek bent naar een verhoger met een mooi design en veel opbergruimte, is de Wasmachine-ombouwkast van Laundreezy B of de Wastoren WSCS1462 waarschijnlijk perfect voor je behoeftes.

F.A.Q.

Waarom is een wasmachine verhoger goed?

Een wasmachineverhoger zorgt ervoor dat je minder last krijgt van je rug. Dit komt door veel en lang bukken. Een verhoger zorgt er dus voor dat dit niet meer voorkomt.

Wat weegt een volle wasmachine?

Een volle wasmachine weegt al snel 80 kilo. Vaak moet hier het water wat er gebruikt wordt om te wassen nog bij op worden geteld. Ga dus uit van een gewicht tussen de 80 en 100 kilo.

Kan ik mijn wasmachine in een kast zetten?

Het korte antwoord is: ja, dit kan prima. Hou er wel rekening mee dat de warmte er goed uit komt. Dit doe je door de kast open te zetten of aan de bovenkant een ventilator venster te installeren. Veel wasmachine kasten hebben dit al.