Wat is de beste VR-bril?

wat is de beste vr bril

Wat is de beste VR-bril op de markt? VR-brillen zijn steeds populairder. Niet alleen voor gamers, maar ook voor de fanatieke Netflix-watcher zijn de VR-brillen een absolute uitkomst. Een VR-bril geeft je een unieke ervaring. Welke is het overwegen waard?

Onderzoeksgegevens

14

onderzochte VR-brillen

11

Bestede uren

1

Echte winnaar

Wat is een VR-bril?

Een VR-bril is een bril die gebruik maakt van Virtual Reality techniek. VR staat voor Virtual Reality. Met een VR-bril lijkt het dat de gemaakte omgeving waarin je je bevindt, werkelijkheid is. 

De Virtual Reality geeft dus de illusie dat je ergens anders bent, dan waar je op dat moment staat. Dit maakt een VR-bril perfect voor het spelen van diverse games.

Waar moet je op letten bij het kopen van een VR-bril?

Tijdens het aanschaffen van een VR-bril is het belangrijk om te weten waarop je moet letten. Een goede VR-bril is namelijk best prijzig. Je wilt daarom een miskoop voorkomen. Als eerste stel je jezelf de vraag: wat wil ik met de VR-bril doen?

Verschillende soorten VR

Om antwoord te geven op de bovenstaande vraag is het goed om te weten of je de ruimte hebt voor room-scale VR. Voor dit type VR heb je namelijk een vrije ruimte van 3×4 meter nodig. Wanneer dit niet mogelijk is, zijn opties zoals de PSVR en stand-alone VR een goede optie.

De VR-bril aansluiten op je PC

De meeste gebruikers van VR-brillen, gebruiken de bril via hun PC. Je kunt je voorstellen dat deze PC redelijk wat power moet hebben om het signaal van de bril goed op te kunnen vangen. Het is aan te raden om te controleren of je computer een processor van minimaal i5 6400 bevat. Daarnaast controleer je de videokaart. Hoe beter deze videokaart, hoe beter de ervaring met je VR-bril.

TIP: Onderzoek eerst het software aanbod van de verschillende systemen. Welke content spreekt je het meeste aan?

De VR-bril via je console

Het is ook een mogelijkheid om de VR-bril te gebruiken met je PlayStation. Hiervoor is het mogelijk om een aparte VR-bril aan te schaffen, speciaal voor de PlayStation 4.

TIP: Probeer in de winkel verschillende VR-brillen uit. Zo kom je er achter welke ervaring het beste aansluit bij jou, je gebruiksdoel en de beschikbare ruimte.

Wat is de beste VR-bril?

Om de beste VR-bril te vinden kijk ik dus naar een aantal elementen. Hieronder vind je een aantal VR-brillen die voor verschillende apparaten te gebruiken zijn. Er is dus niet een specifieke bril die bovenaan het lijstje staat, maar verschillende brillen voor een ander gebruiksdoel.

Samsung Gear VR Black R325+ Console

De Samsung Gear VR Black R325 is geschikt voor gebruik van Android-telefoons. Zo is deze VR-bril te gebruiken voor Samsung Galaxy S8, S8 Plus, S7, S7 Edge, S6, S6 Edge en S6 Edge Plus. De VR-bril maakt gebruik van Oculus Rooms and Parties. Leuk wanneer je wilt connecten met mensen over de hele wereld.

Specificaties

samsung gear vr zwart r324

HTC Vive Pro 2 Full Kit VR-bril

Voor de HTC Vive Pro 2 Full Kit VR-bril heb je een krachtige computer nodig. Aanbevolen is een processor van Intel i5-4590 / AMD Ryzen 1500 en een videokaart van NVIDIA RTX 2060 / AMD Radeon RX 5700.

Bijgeleverd

Bij de HTC Vive Pro 2 Full Kit VR-bril krijg je een stroomkabel, adapter, twee HTC Vive controllers, twee basisstations, USB A naar micro USB B kabel, DisplayPort kabel, DisplayPort naar Mini DisplayPort Adapter en schoonmaakspullen voor de lenzen geleverd.

Specificaties

htc vive pro 2

Samsung Gear VR

Nog een mooie VR-bril van Samsung is de Samsung Gear VR. Deze VR-bril is compatibel met de S6 Familie (S6, S6 Edge en S6 Plus) en S7 familie (Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge). Deze VR-bril geeft je een unieke beleving door de 360 graden surround kijkervaring. Via het Android game platform kies je je content uit voor de games.

Specificaties

samsung gear vr

Premium Virtual Reality Bril i-120

De Premium Virtual Reality Bril i-120 is te gebruiken voor iOS, Android, Windows en Home console. Met smartphones van de merken zoals Apple, Huawei, HTC, LG, OnePlus, OPPO, Samsung en Sony is deze VR-bril goed te gebruiken. Het is mogelijk om de afstand van het object tot de lens en de afstand tussen de lenzen te verstellen. Bij deze VR-bril wordt een schoonmaakdoek voor de lenzen geleverd.

Specificaties

premium vr bril i 120

Meta Quest 2 256GB VR-bril

De Meta Quest 2 256GB VR-bril heeft zoals de naam al zegt een opslagcapaciteit van 256GB. Deze VR-bril heeft een ingebouwd scherm, ingebouwde speakers en verstelbare lenzen. Bij de VR-bril krijg je een oplaadkabel, twee controllers, een brilspacer en oplader geleverd.

Bekijk hier onze Oculus Quest 2 review.

Specificaties

meta quest 2

Pico 4 256GB VR-bril

Bij de Pico 4 VR 256GB VR-bril krijg je een oplaadkabel, oplader, twee controllers, vier AA batterijen en een bril- en neus spacer geleverd. De bril heeft een opslagcapaciteit van 256GB. Er is ook een mogelijkheid tot 128GB opslag. De Pico 4 VR-bril heeft geen PC nodig om te functioneren. Zo is het makkelijk om overal je games te spelen.

Specificaties

pico 4 256 gb

Wat vinden anderen van deze VR-brillen?

  • De Samsung Gear VR R324 + Controller wordt beoordeeld met een 4,2/5.
  • De HTC Vive Pro 2 Full Kit VR-bril wordt beoordeeld met een 7,5/10
  • De Samsung Gear VR wordt beoordeeld met een 4,5/5.
  • De Premium Virtual Reality Bril I-120 wordt beoordeeld met een 4/5.
  • De Meta Guest 2 256GB VR-bril wordt beoordeeld met een 8,9/10.
  • De Pico 4 VR 256GB VR-bril wordt beoordeeld met een 8,6/10.
Fleur schrijft graag over gadgets die ze zelf ook al heeft gebruikt. Fleur houdt bovendien erg van schrijven en kan zo haar passie voor gadget perfect combineren.