Beste Spy Camera

beste spy cameras getest

Een spy cam is een kleine camera die je niet makkelijk ziet. Je plaatst deze vaak in je auto, in een hoekje van je huis of soms zelfs in je tas. Als het maar een plek is waar anderen de camera moeilijk zien of vinden.

Ik onderzocht 8 verschillende spy cams op verschillende eigenschappen en mijn eerlijke mening en review lees je in de lijst hieronder.

Onderzoeksgegevens

7

Uur aan onderzoek

6

Uur gefilmd

8

Producten onderzocht

Waarom een spy camera

Vaak gebruik je een spy camera om misstanden op de werkvloer vast te leggen, of voor het beveiligen van een huis, kantoor of auto. Ook is een spy camera een goede aankoop om diefstal of ongewenste intimiteiten mee vast te leggen. 

Leuke dingen worden er overigens ook mee gefilmd. Zo plaatsen veel mensen een spycam op een drone of op de fiets, om zo vette beelden vast te leggen van uitzichten en routes..

In de lijst hieronder lees je mijn eerlijke mening over 8 verschillende spy camera’s.

PIXXO FULL HD 1080P Spy Camera

pixxo full hd 1080p spy cam

Deze kleine spycam filmt grote beelden met een groothoeklens van 140 graden. Hierdoor film je alle belangrijke dingen en gebeurtenissen. De batterij houdt het 100 minuten zonder stroom vol en ook heeft hij een handige bewegingssensor.

Beeldkwaliteit

De beelden van deze spycam zijn in HD-kwaliteit, wat inhoudt dat er 1080 pixels in zitten. De frames per seconden (fps) is 30, dus de beelden zijn jammer genoeg niet goed te vertragen.

Formaat

Een spycam moet natuurlijk klein zijn en dat lukt bij deze spycam van PIXXO wel. Hij is namelijk 2,3 cm breed, lang en diep. Een klein kubusje dus.

Nachtbeelden

Deze spycam heeft een handige infrarood sensor, waardoor de beelden in de nacht nog steeds helder zijn. Door de bewegingssensor filmt de spycam ook pas als er in beeld bewogen wordt.

Microfoon

Deze spycam heeft gelukkig een kleine microfoon ingebouwd. Hierdoor neem je naast het beeld dus ook het geluid op. Dit is handig voor bijvoorbeeld bewijsmateriaal bij inbraak of intimidatie.

Opslag

Bij deze spycam krijg je een 32 GB geheugenkaart meegeleverd. Hiermee is ongeveer een week aan videobeelden vast te leggen, maar door de bewegingssensor doe je hier langer mee.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

KUUS. C1 Mini Verborgen Spy Camera

kuus. c1 mini verborgen spy camera​
Deze camera is zo groot als een euromunt en verstop je dus makkelijk. Daarnaast heeft deze spycam ook handige bewegingsdetectie en een groothoeklens van 140 graden. Als je hem stiekem wilt bestellen is dat mogelijk, deze spycam wordt namelijk discreet bezorgd.

Beeldkwaliteit

Ook deze spycam filmt in Full HD met 1080 p. En ook hier zijn de beelden niet goed te vertragen vanwege de 30 frames per seconde.

Formaat

Het formaat is zo groot als een euromunt, maar toch heeft deze spycam de vorm van een kubus. Hij is namelijk 2,3 cm breed, hoog en lang.

Nachtbeelden

Er zit een nachtmodus op de camera, waardoor ruimtes waarin weinig licht is, ook gefilmd kunnen worden. Wel moet er altijd een bron van licht aanwezig zijn, zoals sfeerverlichting. De spycam werkt namelijk niet is volledig donkere ruimtes.

Microfoon

Deze spycam neemt ook het omgevingsgeluid op, waardoor de beelden nog duidelijker zijn en meer context geven.

Opslag

Er komt een 32 GB geheugenkaart mee in de doos, waardoor maximaal een week aan beeldmateriaal op de kaart staat. Door de bewegingssensor doe je er wel langer mee dan een week. En ook door de loop opnames, verwijdert de camera de oudste automatisch wanneer de kaart vol zit.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Tech imperium - Adapter Spy Camera

tech imperium adapter spy camera​

Deze spycamera van Tech imperium heeft ook weer een handige bewegingssensor, monitort met een wifi verbinding en daarnaast worden de beelden elke 5 minuten opgeslagen.

Beeldkwaliteit

Deze spycam filmt de beelden in 1080p met 30 frames per seconde. Het zijn dus heldere beelden, maar ze zijn nauwelijks te vertragen.

Formaat

Deze spycam is redelijk groot in vergelijking met andere spycams. Hij is namelijk 3,3 cm hoog en breed en wel 7,2 cm lang. Hierdoor is een verstopplek zoeken soms wat lastiger.

Nachtbeelden

Er zit een nachtzicht modus op deze spycam, maar ook hiervoor is wel een bron van licht nodig. Dit maakt hem minder geschikt voor het filmen (of bespioneren) in de nacht.

Microfoon

Er wordt geen microfoon meegeleverd, wel is die er los bij te kopen en te koppelen via usb. Wanneer je dit doet, is de camera nog beter zichtbaar en is het ook duidelijker dat het een camera is.

Opslag

Deze spycam komt met een geheugenkaart van 64 GB, hiermee wordt dus voor 2 weken aan beeldmateriaal opgeslagen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Bastix S1 Digitale Klok met Verborgen Camera

bastix s1 digitale klok met verborgen camera​

Deze spyccamera is vermomd als een digitale wekker, waardoor mensen niet snel door zullen hebben dat je ze filmt. Je verbindt hem via de app met wifi, waardoor je live meekijkt. Ook stel je een handig tijdschema in wanneer deze spycam filmt, of je maakt gebruik van de bewegingssensor. Ook heeft deze spyccam een groothoeklens van 160 graden.

Beeldkwaliteit

De beelden worden ook weer met 30 frames per seconden opgenomen met beelden van 1080p (Full HD dus). Wederom dus heldere beelden, maar helaas nauwelijks te vertragen.

Formaat

Doordat de spycam in een digitale klok zit gebouwd, is hij wat groter van formaat. Hij is 12,5 cm breed, 5 cm hoog en ook 5 cm lang.

Nachtbeelden

Er zitten 6 infrarood lampjes in deze digitale klok, waardoor er ook in de nacht goede beeldkwaliteit is. De beelden zijn tot 10 meter goed zichtbaar, waardoor de spycam het grootste deel van de ruimte filmt.
Microfoon
Er zit een gevoelige microfoon aan de zijkanten van deze spycam (of klok). Hierdoor neemt hij bijna al het geluid op wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Opslag

Bastix levert naast de spycam ook een geheugenkaart met 64 GB, waar dus voor maximaal 2 weken aan beeldmateriaal op staat. Verder filmt deze spycam in een loop, waardoor de geheugenkaart niet per se vervangen hoeft te worden, maar de oude beelden automatisch vervangen worden voor nieuwere beelden.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

PIXMY - Smart Spy Camera 300mAh

pixmy smart spy camera 300mah​

Deze spy camera van PIXMY heeft een groothoeklens van 140 graden. Daarbij beschikt hij over een bewegingssensor en filmt deze spycam ook zonder directe stroom door de lithiumbatterij. Ook doet hij dit ook in een loop, waardoor je de geheugenkaart nauwelijks hoeft te vervangen.

Beeldkwaliteit

Deze camera filmt in een Full HD kwaliteit met 1080p, daarbij maakt hij de beelden met 30 frames per seconde (fps). Hierdoor zie je een helder beeld, maar vertragen gaat lastig.

Formaat

Ook deze spycam is weer in een kubusvorm gebouwd. Hij is namelijk 2,3 cm breed, hoog en lang. Hierdoor is hij goed te verstoppen en valt hij nauwelijks op.

Nachtbeelden

Door de infrarood functie filmt de spycam in de nacht, al zijn de beelden aanzienlijk slechter dan overdag. Hij verraad zichzelf gelukkig niet, aangezien er geen lampjes knipperen.

Microfoon

Er zit een prima microfoon op deze spycam die aardige geluidsopnamen geeft. Wel is het geluid verder dan 5 meter nauwelijks verstaanbaar.

Opslag

Zoals ik net al benoemde, filmt deze spycam in een loop, waardoor oude videobeelden automatisch verwijderd worden door nieuwe beelden. De beelden staan op een micro SD-kaartje van 32 GB, de beelden die ouder zijn dan een week worden dus verwijderd.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Housetrack Mini Camera 1080p

housetrack mini camera 1080p​
Met deze spycam kijk je makkelijk live mee via de app, je bevestigt hem makkelijk met een magneet en de camera heeft een bewegingssensor die je waarschuwt bij onverwachte bewegingen.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is ook bij deze spycam weer Full HD met 1080 p. Hierbij zijn de frames per seconde ook weer 30 fps.

Formaat

Het is een iets grotere spycam dan de andere camera’s in deze lijst. Hij is 4,3 cm breed en lang en 3,5 cm hoog. Ook moet hij met een stekker in het stopcontact zitten. Hierdoor is het echt verstoppen van de camera wat lastiger.

Nachtbeelden

Er zit een best goede nachtzicht modus op deze spycam. De camera detecteert zelf ruimtes met weinig of geen licht, en schiet automatisch in de nachtzicht modus.

Microfoon

Er zit een ingebouwde microfoon in deze spycam, het geluid is alleen niet van de beste kwaliteit. Geluid verder dan 7 meter is nauwelijks hoorbaar.

Opslag

Bij deze spycam komt een 32GB geheugenkaartje. Hierdoor staat er maximaal een week aan beeldmateriaal op.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

NARVIE Camera 380 Beveiligingscamera

narvie camera 380 beveiligingscamera​

Met deze NARVIE spy camera kijk je overal de live beelden via de app door de wifi verbinding, zo mis je niks. Daarnaast filmt hij in een grote hoek van 150 graden en heeft de spycam een bewegingssensor.

Beeldkwaliteit

Ook hier is de beeldkwaliteit Full HD 1080p. De beelden zitten weer op 30 frames per seconde. Hierdoor zijn de beelden ook hier weer niet goed te vertragen.

Formaat

Het is een redelijk hoge, maar smalle camera. Hij is namelijk 4 cm hoog, 1 cm lang en 1 cm breed. Hierdoor past hij in smalle hoekjes om goed te verstoppen.

Nachtbeelden

Helaas zit er geen nachtvisie functie op deze spycam. Hierdoor is hij in donkere ruimtes, ’s avonds en ’s nachts niet goed te gebruiken.

Microfoon

Er zit een goede microfoon op deze spycam die geluidsopnamen maakt vanaf redelijk verre afstand. Zelf vond ik het geluid ook helder en goed verstaanbaar.

Opslag

Deze spycam wordt geleverd met een 32GB geheugenkaart. Hiermee worden maximaal 8 dagen aan beelden opgeslagen. De camera filmt in een loop, dus het is niet per se nodig om de geheugenkaart te vervangen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

TechU™ Spycam Geheime Mini Camera

techu spycam geheime mini camera​
Deze spycam filmt in een handige loop, waardoor je SD-kaart vervangen niet snel nodig is. Ook heeft hij een bewegingssensor en heeft hij geen zichtbaar knipperende lampjes.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is zoals altijd Full HD 1080 p. Ook wordt het beeld met deze spycam in 30 fps opgenomen. De beelden zijn dus niet goed te vertragen, net zoals bij alle andere spycams in deze lijst.

Formaat

Het formaat is echt klein, waardoor hij goed te verbergen is. De spycam is namelijk 1 cm hoog, 2,9 cm breed en ook 2,9 cm lang. Dit maakt hem lekker plat, waardoor hij in smalle hoekjes past.

Nachtbeelden

Deze camera heeft nachtvisie, alleen zelf vond ik de beeldkwaliteit hard achteruit gaan in het donker. Hierdoor zijn beelden niet duidelijk en niet altijd herkenbaar.

Microfoon

Deze spycam maakt handige spraakopnamen, die redelijk helder zijn mits ze van dichtbij opgenomen zijn. Wanneer je langer dan 5 meter van de spycam afstaat wordt het geluid minder goed.

Opslag

In deze spycam past een geheugenkaart van maximaal 32GB. Let wel op: deze wordt niet meegeleverd. Je moet de geheugenkaart dus zelf aanschaffen en bevestigen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Waar op letten bij de aankoop van een spy camera

Er zijn vanzelfsprekend meerdere dingen om op te letten bij de aankoop van een spycam. Zelf merkte ik dat ik een spycam met goede nacht beelden erg fijn vind. Hierdoor is zo’n kleine camera op elk moment van de dag te gebruiken.

Ook is het soms handig om te checken of een spycam een (beperkte) tijd zonder directe stroom kan filmen. Op die manier neem je hem makkelijk mee op pad in bijvoorbeeld je tas of in de auto. Anders is een powerbank ook een optie, mits het oplaadkabeltje dit aankan.

Daarnaast vond ik het fijn als een spycam in een loop filmt. Wanneer er dan niks bijzonders op beeld staat, hoef je je geen zorgen te maken over het geheugen van je SD-kaart. Hierdoor gaat hij wat langer mee en heb je minder zorgen.

Hoe zit het met je privacy bij een spycam

Wat betreft privacy: in combinatie met een spycam moet je soms voorzichtig zijn, zeker als je je spycam in het openbaar gebruikt. In het openbaar ben je vrij om te filmen, maar je mag het terrein van anderen niet filmen, en ook in winkels of huizen is het niet altijd toegestaan.

Ook loop je met sommige spycams risico om je beelden kwijt te raken of niet goed te beveiligen. Sommige spycams maken namelijk geen gebruik van een SD geheugenkaart, maar bijvoorbeeld van de Cloud. Wanneer je zo’n spycam hebt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je tweestapsauthenticatie toepast voor de beste beveiliging.

Daarnaast zou ik aanraden om je beelden regelmatig te bekijken en extern op te slaan. Je online privébeelden hoeven dan niet meer in de Cloud bewaard te worden en kan je dus verwijderen. Op die manier voorkom je dat anderen aan je camerabeelden komen.

Welke spy camera bespioneert je omgeving het best

Alle spycams geven een prima beeld van de directe omgeving. Wel zijn er spycams met een goede geluidsopname, zoals de NARVIE Camera 380 Beveiligingscamera of de Bastix S1 Digitale Klok met Verborgen Camera.

Ook springen sommige spycams eruit met een grote geheugenkaart. Zo heeft de Bastix S1 Digitale Klok met Verborgen Camera de grootste geheugenkaart in deze lijst met 64GB. Ga je dus bijvoorbeeld op vakantie voor langer dan een week, dan is deze spycam ook een goede optie.

Als laatst vond ik de spycams waar je live de beelden via je telefoon mee kijkt ook erg fijn. Zo kijk je vanaf een afstand naar de omgeving van de camera, in plaats van de SD-kaart eerst aan te sluiten op je computer. De spycams die zo’n functie bieden zijn de NARVIE Camera 380 Beveiligingscamera, Housetrack Mini Camera 1080p, Housetrack Mini Camera 1080p en de Bastix S1 Digitale Klok met Verborgen Camera.

F.A.Q.

Waar moet je een spy camera plaatsen?

Een spycam plaats je eigenlijk overal waar hij niet opvalt. Zo plaats je hem bijvoorbeeld in een donker hoekje of in een kamerplant. Wel is een stroompunt bij sommige spycams nodig om hem te laten werken. Een powerbank biedt hiervoor een oplossing.

Is het plaatsen van een spycam strafbaar?

In principe niet. Als je de spycam in of rondom je eigen huis of terrein plaatst hoef je je sowieso geen zorgen te maken over strafbare feiten.

Hetzelfde geldt voor als je met een spycam in het openbaar mensen filmt. Ben je niet op openbaar terrein? Dan heb je officieel gezien toestemming nodig voor het filmen van mensen.

Hoe herken ik een spycam?

Meestal zitten de spycams goed verstopt, maar als je goed kijkt zie je dat de cameralenzen reflecteren in een blauwe kleur. Ook zijn lenzen achter donker glas makkelijker zichtbaar.