Beste smartwatch screenprotector

Een screenprotector voorkomt logischerwijs krassen en schrammen op het beeldscherm van je telefoon, laptop en dus ook je smartwatch. Zo’n screenprotector bestaat voor verschillende soorten smartwatches. Of je er nu zoekt voor een activity tracker, lifestyle horloge of sporthorloge.

Ik testte 9 verschillende screenprotectors om te kijken welke smartwatch het beste beschermt tegen beschadigingen.

Waarom een screenprotector voor je smartwatch

Eigenlijk heeft zo’n screenprotector maar één duidelijk doel: je smartwatch beschermen en hem zo mooi mogelijk houden. Op die manier doe je er simpelweg gewoon langer mee en hoef je minder snel een nieuwe te kopen. Een smartwatch screenprotector is dus een kleine investering om in de toekomst geld te besparen op je smartwatch.

Ik onderzocht 9 smartwatch screenprotectors op verschillende eigenschappen. In dit artikel lees je mijn bevindingen en eerlijke mening.

Health Series screenprotector

Deze eerste screenprotector is gemaakt van duurzame materialen en beschermt je smartwatch naast krassen ook tegen vuil. Hij bedekt alleen het scherm van je smartwatch en heeft aan de buitenkant een zwart randje.

Beschermt tegen

Deze screenprotector beschermt dus onder andere tegen krassen en vuil. Ook voorkomt hij deuken in de hoekjes van je smartwatch. Doordat hij alleen de bovenkant van je horloge bedekt, zorgt hij er helaas niet voor dat je smartwatch tegen water kan.

Bevestiging

Deze screenprotector plak je als het ware op je scherm. Hierdoor bestaat er een kleine kans dat er luchtbellen onder komen. Dit gebeurt niet snel, maar zorg er goed voor dat ook de hoekjes van de protector goed vastzitten.

Voor welk gebruik

Deze screenprotector is voor het alledaagse gebruik. Het is dus niet de bedoeling om hiermee extreme sporten uit te oefenen, aangezien het echt alleen het glas van je smartwatch beschermt.

Zichtbaarheid

Zoals ik eerder aangaf, heeft de screenprotector een zwart randje om de protector heen zitten. Met een zwart of donker kleurig horloge is dit dus niet te zien. Wanneer je een andere kleur horloge hebt is dit wel beter zichtbaar.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Dipos smartwatch screenprotector

Deze Dipos screenprotector is beschikbaar voor (bijna) elke smartwatch, of hij nou rond of vierkant is. Je krijgt 10 jaar fabrieksgarantie bij deze protector en heeft ook een anti-shock bescherming.

Beschermt tegen

Deze smartwatch screenprotector beschermt natuurlijk tegen krassen en barsten. Daarnaast heeft hij pantserfolie, wat schokdempend werkt. Ook beschermt deze Dipos screenprotector tegen vuil en stof.

Bevestiging

Ook deze screenprotector bevestig je door hem op je horloge te plakken. Je krijgt bij je pakketje 2 doekjes, een natte en een droge, en een stofverwijderaar. De screenprotector is iets kleiner dan je volledige scherm, waardoor hij in de hoekjes (waar je smartwatch vaak buigt) goed vastplakt.

Voor welk gebruik

Doordat er een anti-shock laag op zit is het mogelijk om je smartwatch wat extremer te gebruiken. Let er wel op dat extreme sporten nog steeds beschadigingen kunnen geven, aangezien alleen het scherm van je smartwatch beschermt wordt.

Zichtbaarheid

Het is een volledig doorzichtig kunststof plaatje, waardoor je geen randen ziet. Wel is hij wat dikker dan de gemiddelde screenprotector, dus hierin valt hij wat meer op.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

iMoshion Full Cover Hardcase

Deze smartwatch screenprotector beschermt meer dan alleen je smartwatch scherm, hij beschermt namelijk ook de zijkanten en heeft een ingebouwde screenprotector. Rondom heeft dit iMoshion hoesje kunststof materiaal en voor je scherm is het gehard glas.

Beschermt tegen

Deze screenprotector beschermt je horloge ontzettend goed tegen vuil. Krassen, deuken en barsten zijn ook moeilijk in je horloge door deze protector heen te krijgen. Zelf vond ik dit erg fijn.

Bevestiging

De bevestiging gaat redelijk simpel. Je ‘klikt’ als het ware het hele hoesje over je smartwatch heen. Let er hierbij wel goed op dat de binnenkant van je hoesje en je smartwatch zelf volledig stofvrij en schoon is. Het verwijderen kost namelijk wat meer moeite.

Voor welk gebruik

Deze screenprotector is goed voor het alledaagse tot iets extremere gebruik vanwege de rondom bescherming. Hij beschermt niet goed tegen (spat)water, wat ik bij deze screenprotector wel wat verwacht. Let dus op met water(sporten).

Zichtbaarheid

Hoewel de protector volledig doorzichtig is, is hij wel zichtbaarder dan een normale screenprotector. Dit komt doordat hij rondom redelijk dik is en ook sneller verkleurd door bijvoorbeeld de zon of vuil.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Rosso Tempered Glass Screenprotector

Deze screenprotector belooft je smartwatch te beschermen tegen alle scherpe voorwerpen, zelfs een stanleymes zou er niet doorheen moeten komen. Hij wordt geleverd met een installatiekit. Daarbij is hij niet te dik, waardoor een extra hoesje er nog steeds overheen past.

Beschermt tegen

Deze Rosse screenprotector beschermt je vooral goed tegen krassen en barsten vanwege het uitgeharde glas. Deze screenprotector beschermt je smartwatch alleen niet tegen water. Wanneer hij goed bevestigd zit, zul je merken dat er ook geen stof of ander vuil onder komt.

Bevestiging

Deze screenprotector plak je met de installatie tray makkelijk op je smartwatch. Door de installatie tray is het ontzettend makkelijk om hem op de perfecte plek te plaatsen, zonder luchtbellen. Zelf vond ik dit ontzettend fijn werken. Als het niet goed lukt krijg je ook nog een gratis nieuwe screenprotector opgestuurd.

Voor welk gebruik

Deze screenprotector is wat mij betreft een aanrader als je een beroep hebt waar je veel met gereedschappen werkt. Hij beschermt namelijk goed tegen harde dreunen en scherpe voorwerpen.

Zichtbaarheid

Doordat je hem op je scherm plakt en hij redelijk dun is, vond ik hem nauwelijks zichtbaar. Een goede vergelijking is een “normale” screenprotector op je telefoon.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

JEtech Smartwatch Screenprotector

Deze screenprotector voor je smartwatch beschermt je horloge helemaal rondom. Je klikt hem op je smartwatch en je bent klaar om te gaan. Je laat geen vieze vingerafdrukken achter op je scherm en is gemaakt van uitgehard glas.

Beschermt tegen

Deze screenprotector beschermt vooral tegen scherpe voorwerpen zoals sleutels of gereedschappen, hierdoor hoef je geen krassen, deuken of barsten te verwachten. Doordat hij je rondom beschermt, is hij ook goed tegen stof en vuil.

Bevestiging

Deze screenprotector is volledig van kunststof, waardoor je hem op je smartwatch klikt. Hiervoor hoef je de bandjes niet van je horloge af te halen. Let wel goed op dat er geen stof of vuil tussen zit, het verwijderen kost namelijk wat meer moeite.

Voor welk gebruik

Ook deze smartwatch screenprotector is goed te gebruiken in een extremere levensstijl of tijdens het werken met bijvoorbeeld gereedschappen.

Zichtbaarheid

De randen die je smartwatch rondom beschermen hebben een zwarte kleur. Hierdoor is hij helaas goed zichtbaar bij smartwatches in een andere kleur dan zwart. Zelf vond ik dit zonde van de kleur van mijn horloge. Goed om rekening mee te houden dus.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Ringke Slim

Bij deze screenprotector krijg je 2 kleuren: een zwarte en een transparante. Ze zijn gemaakt van hard plastic. Daarbij komt hij met reinigingsdoekjes om de screenprotector zo goed mogelijk op je smartwatch te monteren.

Beschermt tegen

Deze Ringke Slim screenprotector is erg stevig en daardoor beschermt hij je smartwatch goed tegen deuken. Ook krassen en barsten in je scherm komen minder vaak voor. Hij beschermt helaas niet tegen (spat)water).

Bevestiging

Zoals ik al benoemde is deze screenprotector gemaakt van hard plastic. Hierdoor moet je hem erop klikken. In het geval van een Apple Watch is het belangrijk om eerst de protector over de aan/uitknop heen te doen. Daarnaast is het belangrijk om je scherm goed schoon te maken. Het verwijderen van de screenprotector gaat namelijk redelijk lastig.

Voor welk gebruik

Aangezien deze screenprotector voor je smartwatch van hard plastic is gemaakt, is hij geschikt voor wat extremer gebruik. Hij kan goed tegen een stootje als je bijvoorbeeld ergens tegenaan loopt.

Zichtbaarheid

Doordat je een zwarte en een transparante krijgt, kies je zelf voor de mate van zichtbaarheid. De zwarte is natuurlijk meer zichtbaar dan de transparante. Wel viel het mij op dat de transparante snel verkleurd en omdat hij je smartwatch rondom beschermt, is de zichtbaarheid groot.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Spigen Smartwatch ProFlex EZ Fit

Deze screenprotector voor je smartwatch van Spigen komt met een heel handige installatie kit om de screenprotector goed op je smartwatch te zetten. Hij is gemaakt van gehard glas en daarnaast krijg je bij je bestelling 2 stuks geleverd.

Beschermt tegen

Deze screenprotector is gemaakt van tempered glass (uitgehard glas) en daardoor is het als het ware een extra laagje van je normale scherm. Krassen en barsten komen dus alleen in dit laagje. Let wel goed op, wanneer deze screenprotector op je horloge zit, kan er geen hoesje meer overheen.

Bevestiging

Je bevestigt hem met de bijgeleverde installatiekit. Dit is een soort doosje waar je je horloge inlegt. Vervolgens plak je de screenprotector met een andere tool perfect op je horloge. Ik vond het redelijk tijdrovend, maar het resultaat was goed.

Voor welk gebruik

Deze screenprotector is voor het normale gebruik. Hij beschermt goed als je ergens langs schuurt of tegenaan botst. Met een extremere levensstijl is het beter om een screenprotector te nemen die rondom beschermt of waar een extra hoesje omheen kan.

Zichtbaarheid

De zichtbaarheid vond ik echt minimaal. Hij werkt als een extra laagje van je scherm en zo zag het er ook uit. Als je goed kijkt zie je dat er een extra glazen laagje op je smartwatch zit, maar verder zie je niks.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Strap-it Tempered Glass Screen Protector

Ook deze screenprotector is gemaakt van heel sterk gehard glas. Hierdoor kan hij goed tegen flinke dreunen en beschermt hij het scherm van je smartwatch goed. Je krijgt 2 screenprotectors bij je bestelling en ook een schoonmaakset voor je smartwatch scherm.

Beschermt tegen

Deze screenprotector is dus gemaakt van ultra sterk uitgehard glas. Hierdoor beschermt hij goed tegen krassen en barsten. Hij beschermt je horloge helaas niet goed tegen (spat)water.

Bevestiging

Je bevestigt deze screenprotector op je smartwatch door het scherm van je horloge goed schoon te maken met de bijgeleverde doekjes. Hierna plak je de screenprotector er zo recht mogelijk op. Wel viel het mij op dat er redelijk snel lucht onder komt, let hier met het bevestigen dus goed op.

Voor welk gebruik

Deze screenprotector is goed voor een normale tot iets extremere levensstijl. Hij beschermt je goed tegen oppervlakkige schade aan het scherm. Hij beschermt niet rondom, dus er kunnen eventueel deukjes in de zijkant van je smartwatch komen als je er geen extra hoesje omheen doet.

Zichtbaarheid

Er zit een zwart randje om de screenprotector heen. Hierdoor is hij bij veel smartwatches goed zichtbaar. Bij donkere/zwarte smartwatches zie je hem niet tot nauwelijks.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Zagg InvisibleShield Ultra Clear+

Deze laatste screenprotector is ook weer gemaakt van gehard glas en geeft je smartwatch een extra laagje. Door de clear print zijn vingerafdrukken nauwelijks zichtbaar en dat is fijn voor het schoonhouden van je smartwatch.

Beschermt tegen

Deze screenprotector beschermt tegen onder andere krassen en barsten. Hij beschermt niet rondom, wat betekent dat je een extra hoesje nodig hebt om je horloge te beschermen tegen deukjes en/of water.

Bevestiging

Voor het bevestigen heeft Zagg de EZ Apply-tab, wat het bevestigen van je screenprotector veel makkelijker maakt. Hierdoor komen er minder snel luchtbellen onder je screenprotector.

Voor welk gebruik

Deze screenprotector werkt goed bij een normale levensstijl. Heb je een iets extremere levensstijl of werk je veel met gereedschappen? Dan zou een extra hoesje voor de rest van je smartwatch prima werken.

Zichtbaarheid

Deze screenprotector buigt mee met de uiteindes van je smartwatch scherm. Hierdoor zie je hem nauwelijks zitten en vallen eventuele extra hoesjes er goed overheen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Waarop letten bij de aankoop van een smartwatch screenprotector

Er zijn een aantal dingen om goed op te letten wanneer je een screenprotector voor je smartwatch uitkiest. De ene screenprotector past beter bij je levensstijl en horloge dan de ander. Dingen om op te letten zijn vooral.

  • Zichtbaarheid;
  • Bescherming rondom;
  • De bevestiging van de screenprotector.

De zichtbaarheid vond ik persoonlijk belangrijk. Zelf vind ik een volledig transparante screenprotector het mooist. Zeker als je een smartwatch hebt in een andere kleur dan zwart, is het handig om te kijken naar een transparante screenprotector. Dit voorkomt zichtbare zwarte randjes om de screenprotector heen.

Ook heeft je levensstijl invloed op je keuze voor een screenprotector. Bij een extremere levensstijl is het fijn om een screenprotector te hebben die ook de zijkanten van je smartwatch beschermt. Heb je liever alleen de screenprotector, maar wel een deuk-gevoelige smartwatch? Let er dan op dat er nog een eventueel extra hoesje op je smartwatch kan.

Als laatst vond ik het belangrijk om te letten op de bevestiging. Zelf vond ik een installatiekit en een schoonmaakset erg fijn. Dit zorgt ervoor dat er geen viezigheden tussen je screenprotector en je smartwatch zitten. Een installatie kit maakt het makkelijk om de screenprotector goed recht te bevestigen en geeft minder snel luchtbellen onder de protector.

Welke screenprotector beschermt je smartwatch het best

Eigenlijk beschermt elke screenprotector je smartwatch goed tegen krassen en barsten in je schermpje. Wel zijn er een aantal screenprotectors die het gebruik net wat fijner maken dan andere screenprotectors.

De beste smartwatch screenprotector voor extremere levensstijlen

Werk je veel met gereedschap of ben je gewoon onhandig en ben je op zoek naar een screenprotector die je smartwatch volledig rondom beschermt? Dan zou ik de Ringke Slim, JEtech Smartwatch Screenprotector of de iMoshion Full Cover Hardcase aanraden. Dit zijn alle drie screenprotectors die ook de zijkanten van je smartwatch beschermen tegen deukjes.

De beste smartwatch screenprotector met de minste zichtbaarheid

Deze screenprotectors beschermen je smartwatch goed, maar zijn ook erg zichtbaar. Als je een minder extreme levensstijl hebt, is een minder zichtbare screenprotector misschien wat voor jou. Ik raad je aan om dan te kiezen voor de Zagg InvisibleShield Ultra Clear+ of de Rosso Tempered Glass Screenprotector. Deze screenprotectors vond ik het minst zichtbaar uit het lijstje en geven nog steeds goede bescherming.

F.A.Q.

Kan je een screenprotector opnieuw gebruiken?

Nee, bij glazen screenprotectors die je op je smartwatch plakt kan dit niet. De plaklaag waardoor hij op je smartwatch blijft zitten werkt namelijk maar 1 keer goed.

Smartwatch screenprotectors van kunststof die je smartwatch rondom beschermen en je erop klikt, kunnen meestal wel opnieuw geplaatst worden.

Hoe voorkom je luchtbellen onder je screenprotector?

Dit doe je door de screenprotector goed en volgens instructies te plaatsen op je smartwatch. Bij de meeste screenprotectors is het belangrijk dat je het scherm goed reinigt met een microvezeldoekje, deze wordt meestal meegeleverd. Vervolgens leg je de screenprotector op de goede plek en trek je rustig het beschermlaagje er vanaf.

Wat is het verschil tussen een screenprotector en tempered glass?

Er hoeft geen verschil te zijn. Er bestaan namelijk veel screenprotectors die gemaakt zijn van tempered glass (echt glas wat uitgehard is). Deze screenprotectors zijn meestal wat dikker en ook wat prijziger dan de veel voorkomende plastic screenprotectors, maar geven wel een betere bescherming van je smartwatch scherm.