Beste smartwatch cases

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een smartwatch. Ze zijn er van verschillende merken en met verschillende doeleinden. Nu is het logisch dat je je smartwatch goed wil beschermen met een mooi hoesje dat goed bij je horloge past. Ze zijn er met verschillende eigenschappen, in meerdere kleuren en van verschillende materialen.

Ik onderzocht er een aantal om erachter te komen welke smartwatch case het beste past bij jouw smartwatch en hoe je je smartwatch gebruikt.

Waarom een smartwatch case

Het is vanzelfsprekend dat je je smartwatch graag zo lang mogelijk in goede staat houdt. Een smartwatch case helpt hier goed mee. Hij beschermt tegen krassen, deuken en barsten.

Ik testte 8 smartwatch cases om erachter te komen welke de beste bescherming biedt aan je smartwatch. In dit artikel lees je mijn eerlijke review en mening.

Ringke Slim Case

Wanneer je deze smartwatch case bestelt krijg je niet 1 maar 2 hoesjes. De een is transparant en de ander is licht grijs. Hij komt met een schoonmaakset om de case zonder stof en vuil op je smartwatch te bevestigen.

Beschermt tegen

Deze case omhult de zijkanten van je smartwatch. Hierdoor beschermt hij goed tegen deuken en krassen in de zijkant. Ook zal er niet snel een barst in je scherm komen, aangezien de randen van de case hoger zijn dan het scherm van je smartwatch.

Touchscreen

Het touchscreen wordt niet aangetast omdat er geen beschermlaag over je smartwatch scherm heen zit. Hierdoor kunnen er sneller krassen ontstaan in je scherm.

Bevestiging

Je klikt deze smartwatch case op je smartwatch. Doe dit wel nadat je je smartwatch grondig hebt schoongemaakt met de schoonmaak kit die meegeleverd wordt.

Materiaal

Deze case is gemaakt van hard plastic (polycarbonaat). Hierdoor kan hij goed tegen een stootje en zelf vond ik hem hierdoor minder opvallend dan een case van zacht materiaal. Wel zie je sneller krassen op de case.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Suunto 9 TPU beschermhoes

Deze tweede smartwatch case heeft geen kleur en is dus transparant. Hierdoor blijf je de kleur van je smartwatch goed zien. Hij is verkrijgbaar in een donkere transparante kleur of een lichte transparante kleur.

Beschermt tegen

Deze smartwatch case beschermt goed tegen deuken en krassen in de zijkant. Ook zullen er minder snel barsten in je scherm komen, aangezien hij je scherm deels beschermt.

Touchscreen

De touchscreen blijf je gewoon optimaal gebruiken. De case zit namelijk niet volledig over je scherm heen, waardoor je de touchscreen prima gebruikt.

Bevestiging

Deze smartwatch case druk je op je smartwatch. Maak je hem van tevoren wel even schoon zodat het zicht van je scherm goed blijft. Je hoeft hem er niet op te klikken, maar wel moet je even moeite doen om de case goed op je smartwatch te krijgen.

Materiaal

Deze smartwatch case is van buigbaar plastic (TPU). Hierdoor voelt hij wat zachter een dikker aan dan een case van hard plastic en vond ik hem ook veel opvallender.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Dux Ducis Hamo Hoesje Full Protect

Deze derde smartwatch case is in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar: metallic grijs, zwart en goud. Hierdoor past hij (bijna) altijd goed bij je smartwatch. Hij geeft 360 graden bescherming en ook stof komt nauwelijks binnen.

Beschermt tegen

Zoals ik al benoemde beschermt deze case goed tegen stof en vuil. Omdat hij helemaal rondom beschermt, krijg je bijna onmogelijk krassen, deuken en barsten.

Touchscreen

Deze smartwatch case heeft ook een screenprotector ingebouwd. Hierdoor beschermt hij je scherm goed. Zelf vond ik de touchscreen goed blijven werken. Soms moet je wat harder drukken om hem goed te bedienen, maar dat stoorde mij niet enorm.

Bevestiging

Deze smartwatch case moet je weer goed op je smartwatch klikken. Zorg er wel voor dat je de kant van de uitstekende knoppen eerst bedekt en dan de rest ook klikt. Ook is het goed om het scherm van je smartwatch goed schoon te maken, hiervoor krijg je helaas geen schoonmaak kit.

Materiaal

Het materiaal van deze case is van hard plastic. Hierdoor valt hij nauwelijks op en door de kleur die je kiest geeft het een chique uitstraling.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Spigen Liquid Air hoesje

Deze smartwatch case beschermt je smartwatch rondom en door de uitstekende randen is ook je scherm veiliger dan normaal. Hij komt in een zwarte kleur, dus met een zwarte smartwatch valt hij minder op.

Beschermt tegen

Deze case beschermt je smartwatch goed tegen krassen en deuken in de randen. Ook zullen er minder snel barsten in je scherm komen door de opstaande randen, maar er zit geen screenprotector in deze case.

Touchscreen

Je touchscreen blijft het gewoon doen zoals je gewend bent. Dit komt natuurlijk omdat er geen screenprotector in deze smartwatch case ingebouwd zit.

Bevestiging

Je trekt deze smartwatch case als het ware over de randen van je smartwatch heen. Dit komt doordat de case buigzaam is. Wel moet je vanaf de bovenkant beginnen, dit komt door de opstaande randen.

Materiaal

Het materiaal is van zacht plastic (TPU). Hierdoor is het buigzaam en bevestig je de case heel makkelijk op je smartwatch. Wel is de case hierdoor wat dikker en valt hij wat meer op.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

SUPCASE UB Pro

Deze smartwatch case is de meest uitgebreide in deze lijst. Hij komt namelijk met een volledige bescherming inclusief polsbandje die goed verstelbaar is. Hij beschermt goed tegen schokken en het polsbandje is ook krasbestendig.

Beschermt tegen

Deze smartwatch case beschermt tegen krassen en deuken in de zijkant van je smartwatch. Hij heeft opstaande randen, waardoor er ook minder snel barsten in je scherm komen, maar hij heeft geen screenprotector ingebouwd.

Touchscreen

Het touchscreen gebruik je gewoon zoals je gewend bent. Er zit geen screenprotector in deze smartwatch case, dus je merkt geen verschillen in de touchscreen gevoeligheid.

Bevestiging

Je klikt deze smartwatch case makkelijk op je smartwatch. Dit doe je door je smartwatch aan de onderkant van de case in te klikken. Zorg dat je hem van tevoren even goed stofvrij maakt met een (papieren) doekje.

Materiaal

Deze smartwatch case is gemaakt van zacht plastic (TPU), gecombineerd met hard plastic. Hierdoor is de case om je smartwatch zelf niet buigbaar, de polsbandjes uiteraard wel. Ook vond ik hem heel erg opvallend, hier moet je dus wel van houden.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

PanzerGlass Full Body Hoesje

Zoals de naam al zegt: deze smartwatch case is uitgerust met gepantserd glas. Ook is deze case antibacterieel en wordt het grootste deel van de bacteriën verwijderd van je scherm. Hij beschermt dus rondom ontzettend goed, maar hij is wel aan de prijzige kant.

Beschermt tegen

Deze case beschermt je smartwatch helemaal rondom. Hierdoor is de kans nihil dat je barsten, krassen of deuken in je smartwatch of je scherm krijgt. Ook beschermt hij tegen viezigheden, stof en dus bacteriën.

Touchscreen

Er zit dus een screenprotector met tempered glass ingebouwd in deze smartwatch case. Zelf vond ik dat de touchscreen goed werkte. Soms moet je iets harder drukken op het scherm, maar voor het grootste deel werkt het touchscreen zoals je gewend bent.

Bevestiging

Je klikt deze smartwatch case op je horloge. Let erop dat je hem goed schoonmaakt om stof en vuil onder de screenprotector te voorkomen. Zorg er ook voor dat je eerst de zijkant met uitstekende knoppen bedekt en dan de rest van de case op je smartwatch klikt.

Materiaal

Deze smartwatch case is gemaakt van hard plastic en gepantserd glas. Je kiest voor een transparante of zwarte kleur. Hierdoor valt hij nauwelijks op.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

RhinoShield CrashGuard NX

Met deze RhinoShield smartwatch case heb je de keuze uit 2 kleuren: zwart en lichtroze. Hij is uitgerust met een speciale shock spread technologie. Hiermee worden alle schokken volledig verdeeld over het hoesje. Nog minder snel deuken en barsten dus.

Beschermt tegen

Deze smartwatch case beschermt dus goed tegen harde schokken. Hierdoor komen er minder snel barsten en deuken in je smartwatch. Ook heeft hij opstaande randen, waardoor je nog minder snel barsten in je scherm krijgt. Hij heeft geen screenprotector die beschermt tegen krassen op het scherm.

Touchscreen

Doordat hij geen screenprotector heeft werkt het touchscreen optimaal en gewoon zoals je hem gewend bent.

Bevestiging

Je trekt deze smartwatch case als het ware over je horloge heen. Het is een case van buigzaam materiaal, dus bevestiging is erg makkelijk.

Materiaal

Zoals ik al benoemde, de case is van buigzaam materiaal. Hij is dus van zacht plastic (TPU), waardoor hij ook wat dikker is. Dit samen met de kleuren valt deze smartwatch case erg op.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Eiger Mountain Glass Full Case

Deze laatste smartwatch case in dit artikel heeft een onzichtbare uitstraling, aangezien hij goed aansluit op de kleuren van je horloge. Hij heeft een ingebouwde screenprotector en beschermt dus ook goed tegen krassen.

Beschermt tegen

Naast het beschermen tegen krassen en barsten in je scherm, beschermt hij ook goed tegen krassen en deuken in de rest van je smartwatch. Ook komen stof en vuil er moeilijk onder.

Touchscreen

De touchscreen blijft prima werken. In de hoekjes moet je soms wat krachtiger drukken op je scherm, maar verder werkt de touchscreen van je smartwatch zoals je gewend bent.

Bevestiging

Je klikt deze smartwatch case makkelijk op je horloge. Maak je smartwatch wel even goed schoon en vrij van stof. Denk er ook aan dat je eerst de kant van de knoppen eerst bedekt en dan de rest bevestigt.

Materiaal

Het materiaal van deze case is van hard plastic. De kleur van de randen is zwart, hij is dus bijna onzichtbaar wanneer je een zwarte smartwatch hebt.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Waarop letten bij de aankoop van een smartwatch case

Er zijn een aantal dingen waar ik altijd op zou letten wanneer je een case voor je smartwatch aanschaft. Naast dat je altijd goed moet letten op het juiste formaat en of de case geschikt is voor jouw model smartwatch, zijn dit nog een aantal punten op om te letten:

  • Screenprotector
  • Materiaal
  • Zichtbaarheid

Als eerste vond ik het fijn om een screenprotector ingebouwd in mijn case te hebben. Dit zorgt voor meer bescherming van het scherm van je horloge. Mocht je toch een case zonder screenprotector willen aanschaffen, let er dan wel op dat hieronder nog een losse screenprotector past als je die eventueel (later) nog toevoegt.

Daarnaast vond ik het materiaal erg verschillend en gaat mijn voorkeur uit naar een hoesje met hard materiaal. Zelf vind ik deze chiquer ogen en zijn ze minder opvallend. Ook voel je deze minder op je pols tijdens het dragen van je smartwatch.

Als laatste vond ik de zichtbaarheid van de case een goed punt om rekening mee te houden. De cases van zacht plastic vond ik zelf altijd wat opvallender, maar ook de cases van hard plastic in een andere kleur dan je smartwatch vielen erg op. Mijn tip zou dus zijn om een smartwatch case aan te schaffen met een transparante kleur of met een kleur die aansluit op je smartwatch.

Welke case beschermt je smartwatch het best

In principe beschermen alle smartwatch cases je horloge prima. Wel vond ik dat de een dit op een completere manier deed dan de ander.

Zo vond ik een case met een ingebouwde screenprotector altijd een fijn en veilig gevoel geven. De Eiger Mountain Glass Full Case, PanzerGlass Full Body Hoesje en de Dux Ducis Hamo Hoesje Full Protect zijn cases die dit hebben.

Ook zijn er smartwatch cases die gespecialiseerd zijn in het opvangen van harde dreunen, vallen en schokken. De RhinoShield CrashGuard NX heeft zo’n technologie. Hiermee zorgt hij ervoor dat de impact van bijvoorbeeld een val verdeeld wordt over het hele hoesje in plaats van één deel.

F.A.Q.

Zorgt een smartwatch case ervoor dat je smartwatch waterbestendig is?

Nee, dat doet eigenlijk geen enkele smartwatch case. Dit komt doordat vrijwel elke smartwatch aan de onderkant (de kant tegen je pols) niet beschermd is. Daarnaast hebben veel smartwatch cases ook geen bescherming aan de bovenkant.

Is een smartwatch case van hard of van zacht plastic beter?

Beide beschermen je smartwatch prima. Wel zie je dat de smartwatch cases met zacht plastic grotere dreunen en schokken op kunnen vangen, omdat deze vaak wat dikker zijn. De smartwatch cases van hard plastic hebben daarentegen vaker een screenprotector ingebouwd.

Kijk dus goed naar hoe jij je smartwatch gebruikt en maak daarop een keuze voor een smartwatch case van hard of zacht plastic.

Kan je je smartwatch nog opladen als er een hoesje omheen zit?

Ja, dit kan vrijwel altijd nog prima. Veel smartwatches worden aan de onderkant met een magneet opgeladen en hier zit eigenlijk nooit een hoesje overheen.

Wanneer je een smartwatch hebt die anders opgeladen wordt, komt het eigenlijk nooit voor dat de laadpoort geblokkeerd is. Check dit voor de zekerheid wel even voordat je de smartwatch case koopt.