Beste GPS tracker hond

beste gps tracker hond

Een GPS tracker voor je hond is ontzettend handig voor honden die ervan houden om op onderzoek uit te gaan, te rennen of te spelen. Het gebeurt daarom soms dat je je hond even uit het oog verliest. Een GPS tracker voor je hond kan dan een uitkomst zijn.

Ik onderzocht 10 verschillende trackers en geef je in dit artikel de conclusie op de vraag welke GPS tracker voor je hond het beste is.

Onderzoeksgegevens

3

honden meegenomen

8

Bestede uren

10

Onderzochte producten

Waarom een GPS tracker voor je hond?

Een GPS tracker is ontzettend handig als je bijvoorbeeld op een boerderij woont met je hond. Honden die vaak om het huis of op je erf lopen vind je dan sneller terug. Ook is zo’n tracker handig voor puppy’s die nog getraind moeten worden. Daarnaast is een GPS tracker handig om na te gaan hoeveel beweging je hond op een dag heeft gehad en of hij veilig is.

Hiervoor heb je natuurlijk wel een goede GPS tracker nodig die bij jou en je hond past. In de lijst hieronder geef ik mijn eerlijke mening over 10 verschillende GPS trackers voor honden.

GPS TrackerAbonnementMaatBatterijWaterdicht
Tractive GPS Hond 4€5,- per maand71x28x10mm7 dagenJa
Weenect XS€4,16 per maand60x24x15mm10 dagenJa, tot 1 meter
Nuvance GPS TrackerGeen abonnement86x118x31mm10 dagenJa
Tractive Gps Tracker Hond€5,- per maand28x71x17mm5 dagenJa
Weenect Dogs2 GPS Tracker€4,16 per maand160x24x15mm7 dagenJa
Invoxia huisdier GPS3 jaar niet, dan €9,99 per jaar142x24x17mm1 maandJa, tot 1 meter
Reptrek Minitrek GPS TrackerGeen abonnement49x33x15mm5 dagenJa (spatwaterdicht)
All4You GPS TrackerGeen abonnement32x20x10mm6 maandenJa
PuroTech Mini GPS TrackerGeen abonnement50x30x15mm1,5 maandJa
SAMA Direct Huisdier GPS TrackerGeen abonnement125x25x20mm1 maandJa

🐶 De beste GPS trackers voor je hond. Onze top-10:

Tractive GPS hond 4

tractive gps hond 4​ gps tracker hond 1
Deze GPS tracker laat de live locatie van je hond zien en krijg je een melding als je hond buiten een virtueel omheind gebied gaat. Daarnaast zie je ook de locatiegeschiedenis en deel je de locatie met je partner of hondenoppas.

Abonnement

Bij deze GPS tracker is helaas een abonnement nodig om hem te laten werken. Dit abonnement start vanaf €5,- per maand (bij 2-jarige afsluiting).

Maat

De GPS tracker zelf is 71,5 mm lang, 28 mm breed en 10 mm diep. Dit is dus niet groot en hij zal bij je hond ook niet snel in de weg zitten. Dat komt ook door het gewicht van 35 gram, wat lichter is dan een tennisbal of tak om mee te spelen.

Locatiedeling

De locatie van je hond wordt gedeeld via bluetooth. Hiervoor moet je de app downloaden, de app geeft je vervolgens om de 2-3 seconden de live locatie van je hond.

Batterij

De batterij houdt het zo’n 7 dagen vol. Het is dus het makkelijkste om een vast moment in de week te vinden om de tacker op te laden. Zelf deed ik dit vaak aan het einde van de week in de nacht.

Waterdicht

De tracker is waterdicht en dat vond ik een groot voordeel, zeker met honden die graag zwemmen of snel met water in aanraking komen. Ook schoonmaken kan hierdoor heel makkelijk onder de kraan.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Weenect XS

weenect xs​ gps tracker hond 1
Deze tracker is ontzettend klein en is goed geschikt voor jachthonden. Er zit geen afstandslimiet op, hij heeft trainingsopties en een anti-wegloop systeem. Daarnaast zit er een levenslange garantie op.

Abonnement

Ook bij deze tracker is een abonnement vereist. De goedkoopste variant is hier €4,16 per maand bij een 3-jarige afsluiting.

Maat

Deze GPS weegt 27 gram en is, zoals ik al benoemde, erg klein. Hij is 60,5 mm lang, 24,5 mm breed en 15 mm diep. Hierdoor is hij dus ook prima geschikt voor kleine honden.

Locatiedeling

Bij deze GPS tracker krijg je elke seconde de locatie van je hond te zien. Hierbij zit geen afstandslimiet, daarom is hij ideaal voor jachthonden. Wat ik ook fijn vond was de locatiegeschiedenis, die je makkelijk terugkijkt.

Batterij

De batterij houdt het maximaal 10 dagen vol, maar hiervoor moet je de “continue volgen” functie niet altijd aan hebben. Doe je dit wel, dan houdt de batterij het maar 3 volle dagen vol met live locatiedeling.

Waterdicht

Deze tracker is tot 1 meter diep waterbestendig. Hierdoor gebruik je hem dus weer goed met water liefhebbende viervoeters en was je hem af met water.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Nuvance GPS Tracker

nuvance gps tracker hond 1
Deze GPS tracker is geschikt voor zowel honden als katten. Hij geeft de live locatie van je viervoeter, houdt de batterij in de gaten en heeft een veiligheidsfunctie.

Abonnement

Bij deze GPS tracker zit dit keer geen verplicht abonnement. Hierdoor is de tracker een eenmalige aankoop. Wel is er een simkaart met MB’s nodig om een verbinding te maken met je telefoon.

Maat

Zoals ik al benoemde is deze GPS tracker geschikt voor honden en katten. Dit komt door het formaat. Hij heeft namelijk een breedte van 86 mm, hij is 31 mm diep en 118 mm lang.

Locatiedeling

De locatie van je huisdier wordt om de 5-10 seconden geüpdatet, hierdoor zie je een redelijk goede live locatie van je hond of kat. De locatie is op 5 meter nauwkeurig.

Batterij

De batterij houdt het ongeveer 5 tot 10 dagen vol. Dat vond ik een grote marge en is hij soms sneller leeg dan verwacht. Wel geeft de GPS een melding wanneer de batterij minder dan 20% vol is.

Waterdicht

Deze GPS tracker is ook weer waterdicht, waardoor je hond prima in het water kan spelen en hij makkelijk schoon te maken is.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Tractive Gps Tracker Hond

tractive gps tracker hond 1
Deze GPS tracker van Tractive is klein van formaat, houdt de activiteit van je hond bij en geeft de route naar je hond weer.

Abonnement

Bij deze GPS tracker is helaas wel een abonnement van 5 euro per maand nodig. Zelf vond ik dit toch jammer, aangezien dat kosten zijn die je bij de aankomt misschien niet meerekent. Goed om rekening mee te houden voor je aankoop dus.

Maat

Het formaat van deze Tractive GPS tracker is erg klein, wat ik fijn vond. Hij is 28 mm hoog, 71 mm breed en 17 mm diep. Hierdoor is hij dus ook geschikt voor kleinere hondjes.

Locatiedeling

Je ziet de locatie van je hond via de Tractive app. De live locatie wordt elke 2 tot 3 seconden gedeeld.

Batterij

De batterij gaat ongeveer 5 dagen mee, zelf vond ik dit wat aan de lage kant. Het is dus zaak om goed op te letten hoe vol de batterij gedurende de week nog is.

Waterdicht

Deze GPS tracker heeft een IP-certificering, wat betekent dat hij goed waterdicht is. In de regen wandelen, hem schoonmaken of zwemmen is dus geen probleem.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Weenect Dogs2 GPS Tracker

weenect dogs2 gps tracker hond 1
Deze kleine tracker is ontzettend handig, hij wordt speciaal voor jouw hond gemaakt, hij heeft een zaklamp en monitort de activiteit van je hond. Daarnaast heeft hij handige extra’s zoals veilige zones en een anti wegloop systeem.

Abonnement

Helaas is ook hier weer een abonnement vereist om hem volledig te gebruiken. Het goedkoopste abonnement kost je €4,16 per maand, daar zit je dan wel 3 jaar aan vast.

Maat

Zoals ik al benoemde is deze tracker klein. Hij is 60 mm breed, 24 mm lang en 15 mm diep. Hierdoor is hij ook geschikt voor kleine honden.

Locatiedeling

De locatie van je hond wordt elke 2-3 seconden via real time GPS gedeeld met de app op je telefoon of tablet. Wat ik fijn vond, is dat er geen afstandslimiet op zit.

Batterij

De batterij van deze Weenect GPS tracker gaat ongeveer 7 dagen mee. Zelf vond ik dat genoeg, aangezien je dan een vaste dag prikt in de week om hem op te laden.

Waterdicht

Deze tracker is 100% waterdicht, dus ook weer prima te gebruiken in het water, onder de kraan of zelfs in de sloot, het meer of de zee.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Invoxia huisdier GPS/Activity tracker

invoxia huisdier gps tracker hond 1
Deze GPS tracker heeft een klein, zwart en modern design. Hij past op elke maat halsband en is niet alleen geschikt voor honden, maar ook voor katten. Daarbij zie je precies wat je viervoeter op een dag doet en waar hij geweest is.

Abonnement

Bij deze GPS tracker zit een 3-jarig abonnement inbegrepen. Zelf vond ik dit erg fijn, aangezien je 1 keer een flink bedrag betaalt en daarna geen vaste kostenpost per maand extra hebt. Na 3 jaar kost een abonnement €9,99 per jaar.

Maat

De afmetingen zijn lekker klein, hij is 142 mm breed, 24 mm lang en 17 mm diep. Hierdoor is hij is ook geschikt voor katten.

Locatiedeling

De locatie zie je helaas niet live. Bij beweging van je kat of hond krijg je elke 5-10 minuten de locatie te zien. Wanneer je huisdier stilstaat, is het maar om de 4 uur. Zelf vond ik dit wel erg weinig gezien de prijs.

Batterij

De batterij is ontzettend groot, hij gaat namelijk tot 1 maand mee. Dit komt natuurlijk door de GPS tracker die niet een live locatie geeft, maar om de 10 minuten of 4 uur. Ook geeft de tracker een melding als de batterij onder de 20% komt.

Waterdicht

Deze tracker is tot 1 meter waterdicht. Dit is in de meeste gevallen genoeg, maar handig om op te letten als je hond een echte waterrat is.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Reptrek Minitrek GPS tracker hond en kat

reptrek minitrek gps tracker hond 1
Deze tracker is, zoals zijn naam zegt, mini. Hierdoor is hij geschikt voor honden en katten. Daarnaast zit er een belfunctie op, om tegen je huisdier te praten op afstand.

Abonnement

Bij deze GPS tracker zit geen abonnement, en dat vond ik erg fijn. Er zit een simkaartje in waarmee de tracker verbinding maakt met je telefoon.

Maat

Deze Reptrek Minitrek doet zijn naam zeker eer aan. Hij is 49 mm breed, 33 mm lang en 15 mm diep. Hierdoor vind ik hem geschikt voor eigenlijk alle honden en katten.

Locatiedeling

De locatie wordt gedeeld via meerdere bronnen, zoals GPS en WIFI. Hierdoor is de locatie op 5 tot 10 meter nauwkeurig. Ook stel je de locatie frequentie zelf in tot elke minuut.

Batterij

De batterij gaat maximaal 5 dagen mee (in stand by modus). Dit vond ik niet veel, zeker als je instelt om de locatie elke 1 of 2 minuten door te krijgen.

Waterdicht

Deze GPS tracker is spatwaterdicht. Hierdoor is hij prima buiten in de regen te gebruiken of met doekjes schoon te maken. Zwemmen of onder de kraan schoonmaken gaat dus niet.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

All4You GPS tracker

all4you gps tracker hond 1
Met deze GPS tracker krijg je een melding wanneer je hond de tracker verliest, en ook weer een notificatie wanneer hij gevonden is. Hij is altijd met een lege batterij te vinden en je krijgt er ook nog een halsband bij.

Abonnement

Bij deze tracker zit geen abonnement. Je moet hier alleen wel een iPhone voor hebben, aangezien hij alleen werkt met de ‘zoek mijn iPhone’ app. Dit is dus een puntje om rekening mee te houden.

Maat

Deze GPS tracker heeft een vergelijkbaar formaat met een Apple Airtag, hij is 32 mm breed, 20 mm lang en 10 mm diep.

Locatiedeling

De locatie wordt door middel van GPS met de ‘Zoek Mijn iPhone’ app gedeeld. Hierdoor zie je om de 2 tot 3 seconden de live locatie van je huisdier.

Batterij

Ik vond de batterij van deze tracker ontzettend groot, hij gaat maximaal 6 maanden mee. Hiervoor is het wel nodig om niet elke 2 tot 3 seconden de locatie van je hond op te vragen.

Waterdicht

Ook deze tracker is 100% waterdicht. Zwemmen en grondig schoonmaken is dus geen probleem en zelf vind ik dat een groot voordeel.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

PuroTech Mini GPS tracker

purotech mini gps tracker hond 1
Deze GPS tracker is niet alleen geschikt voor honden of andere huisdieren, maar ook voor je auto, scooter of zelfs koffer. Hij heeft een microfoon om te horen wat er omheen gebeurt en ook heeft hij een slimme slaapstand.

Abonnement

Bij deze GPS tracker is een abonnement gelukkig niet vereist. Wel werkt hij met een SIM kaart die niet inbegrepen is. Dit is dus wel handig om rekening mee te houden.

Maat

Deze tracker is best klein, wat zijn naam al zegt. Hij is 50 mm breed, 30 mm lang en 15 mm diep. Hierdoor is hij dus ook geschikt voor katten en kleinere honden.

Locatiedeling

De locatie wordt live gedeeld via de website wanneer je inlogt of via de app. Die is geschikt voor Apple en Android. De locatie is tot 10 meter nauwkeurig, je zal je hond dus niet snel over het hoofd zien.

Batterij

De batterij houdt het ongeveer 1,5 maand (45 dagen) op een volle accu vol. Hiervoor is de stand by functie wel nodig. Hoe vaker je de locatie van je hond bekijkt/opvraagt, hoe sneller hij leeg gaat.

Waterdicht

Deze tracker is ook weer goed waterdicht. Zwemmen is dus geen probleem en ook schoonmaken of je hond in bad doen met de tracker gaat goed.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

SAMA Direct Huisdier GPS Tracker

sama direct huisdier gps tracker hond 1
Met deze GPS tracker stel je makkelijk zones in waar je huisdier mag komen, hij heeft een onbeperkt bereik en hij komt inclusief een halsband.

Abonnement

Deze GPS tracker werkt niet met een abonnement, maar met een SIM kaart. Zelf vind ik dit een voordeel, aangezien je geen maandelijkse kosten hebt. Wel is het heel belangrijk om een 2G SIM kaart aan te schaffen voor een optimale werking.

Maat

De breedte van deze tracker is iets groter dan normaal: 125 mm. De lengte en diepte zijn daarentegen wel erg klein: 25 mm lang en 20 mm diep.

Locatiedeling

De locatie wordt met behulp van GPS via een 2G SIM kaart gedeeld. Het is de live locatie van je hond en hij wordt elke 5 minuten met je gedeeld. Zelf vond ik dat dit wel iets sneller had gemogen.

Batterij

Wanneer je deze GPS tracker normaal gebruikt gaat de batterij ongeveer een maand mee. Zelf vond ik dit echt ruim en makkelijk om te onthouden. Aan het einde van de maand even opladen en dan kan je de volgende maand weer vooruit.

Waterdicht

Deze tracker is waterdicht en ook schokbestendig. Hierdoor is het geen probleem om je hond te laten zwemmen en daarna je hond (en de tracker) onder de douche of in bad weer schoon te maken.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Waar op letten bij de aankoop van een GPS tracker voor je hond

Er zijn verschillende dingen om op te letten

  • Mogelijkheid tot live locatie
  • Formaat van de tracker
  • Het abonnement
  • Batterijduur

De tracker van de live locatie is voor mij wel een belangrijk punt. Sommige GPS trackers laten de live locatie niet zien, dus let hier bij je aankoop wel op.

Ook raad ik aan om te kijken naar het formaat van de tracker, en of hij om de halsband van je hond (of kat) past. Het is jammer om teleurgesteld te worden als de GPS tracker niet past of te groot is voor je huisdier. Daarom is het altijd handig om dit even van tevoren bij de specificaties te checken.

Daarnaast het abonnement. Veel GPS trackers werken met een abonnement waar je maandelijks moet betalen. Wil je dit echter niet, ga dan op zoek naar een GPS tracker met een sim kaart. Dit zijn eenmalige kosten, en ben je meestal minder geld aan kwijt.

Als laatste is het handig om te letten op de batterijduur. Ben je iemand die zoiets vaak vergeet op te laden of denk je dat er vast nog wel genoeg batterij in zit? Kies dan voor de zekerheid voor een GPS tracker met een lange batterijduur. Zo vind je je hond langer terug en sta je minder snel voor verrassingen.

Welke GPS tracker geeft de beste locatie van je hond

Persoonlijk zou ik kiezen voor een GPS tracker met een nauwkeurige locatie en met een lange batterijduur. Hierdoor kom ik uit op de All4You GPS tracker of de SAMA Direct GPS tracker.

Ben je meer iemand die geen abonnement wil of niet aan maandelijkse extra kosten wil zitten? Dan zou ik de PuroTech Mini GPS tracker, de SAMA direct of de Nuvance GPS Tracker aanraden. De All4You tracker kan hiermee ook, wel heb je hier per se een iPhone voor nodig.

F.A.Q.

Wat voor SIM kaart in mijn GPS tracker?

De meeste M2M SIM kaarten werken goed in GPS trackers. Dit zijn “machine-to-machine” SIM kaarten en maken dus verbinding tussen 2 apparaten.

Wat kost een GPS tracker voor mijn hond?

Bij een GPS tracker voor je hond bij normaal gebruik zitten de meeste trackers in de prijsklasse tussen de €35 en de €80 euro.

De duurdere GPS trackers hebben vaak een langere batterijduur of een nauwkeurigere locatieaanduiding.

Hoe werkt een GPS tracker zonder SIM kaart?

Bij dit soort GPS trackers zie je de locatie van je huisdier alleen achteraf. Je download de locatiegeschiedenis van je viervoeter namelijk als ze terug zijn op je computer. Hiermee zie je dus niet de live locatie en vind je ze niet met behulp van de tracker terug als je huisdier wegloopt.