Beste deurbel met camera

beste deurbel met camera review

Wat is de beste deurbel met camera? Je wilt je huis natuurlijk goed beschermen tegen diefstal en inbraak. Een deurbel met camera kan daar goed bij helpen. Eentje die werkt naar wens kan soms een hele zoektocht zijn. Daarom heb ik voor je uitgezocht wat de beste video deurbel is.

Onderzoeksgegevens

8

Onderzochte deurbellen

7

Bestede uren

12

Bekeken expert reviews

Waarom een deurbel met camera?

Een video deurbel heeft een groot voordeel: je ziet wie er voor je deur staat. Waarom zou je dit willen?

Veiligheid staat voorop

Veiligheid in eigen huis is voor mij (en ik denk voor vele anderen) heel belangrijk. Je wilt beschermt zijn tegen diefstal en inbraak. Zodra dat toch gebeurt en je aangifte wilt doen, heb je beeldmateriaal van de gebeurtenis en kan de politie makkelijker achterhalen wie er bij je heeft ingebroken.

Een deurbel met camera heeft vaak ook een microfoon functie. Door deze functie kun je tegen de persoon voor je deur praten. Mogelijk heeft dit als gevolg dat je inbraak kunt tegengaan, omdat diegene weet dat je hem/haar op camera hebt.

De postbode of straatboefjes

Veiligheid is dus voor mij de grootste reden om een deurbel met camera aan te schaffen. Ook kan het handig zijn wanneer de postbezorger langs komt wanneer je niet thuis bent.

Tweezijdige communicatie

Door dezelfde microfoon functie kan je tegen de bezorger zeggen waar hij/zij het pakketje achter moet laten. Of denk aan de kleine straatboefjes die aanbellen en vervolgens wegrennen. Door even op je telefoon te kijken wie er staat, hoef je niet helemaal naar beneden te lopen om vervolgens een lege stoep te zien.

Beste deurbel met camera

Ik heb wat deurbellen kunnen testen en bovendien extra onderzoek gedaan op het internet. Op basis hiervan heb ik een lijstje met mijn favorieten. Welke video deurbel komt het beste uit de test? En is de video deurbel zijn prijs waard?

Eufy Video Doorbell Battery Set

eufy video doorbell battery set​ beste deurbel met camera

Op nummer één staat voor mij de Eufy Video Doorbell Battery Set. Deze deurbel met camera heeft  veel voordelen. Zo is deze draadloos te installeren, heb je geen abonnement nodig door de lokale opslag en gaat de batterij heel lang mee. Daarnaast zorgt de videoresolutie ook nog eens voor een kraakhelder beeld.

Batterij

De Eufy Video Doorbell Battery Set is draadloos te installeren. De batterij van deze video deurbel gaat tot 180 dagen mee.

Het beeldmateriaal

Het beeldmateriaal van 2560 x 1920 pixels sla je lokaal op in de Homebase. Hier sla je tot 30 dagen 16GB aan videomateriaal in op. Voor meer opslag in de Cloud kun je een abonnement nemen bij Eufy.

Opslag

Het voordeel van een lokale opslag is de veiligheid van je videobeelden. Alleen jijzelf kan namelijk bij deze beelden. De Eufy Video Doorbell Battery Set verbind je eenvoudig met Amazon Alexa, Google Assistant en Google Home.

De Eufy Video Doorbell Battery Set is verkrijgbaar voor €199, -.

Voordelen

Nadelen

Ring Video Doorbell Pro 2

ring video doorbell pro 2 beste deurbel met camera

De tweede video deurbel in mijn rijtje, is de Ring Video Doorbell Pro 2. Deze deurbel verbind je met Amazon Alexa, Homey, IFTTT of Samsung SmartThings.

Het beeldmateriaal

De videoresolutie van de Ring doorbell is 1536 x 1536 en heeft een kijkhoek van 150 graden. De kijkhoek zorgt ervoor dat je de hele stoep voor je huis kunt bekijken. De resolutie van deze video deurbel is zeer hoog. Gemiddeld ligt de videoresolutie van een deurbel met camera rond de 1080 pixels.

Aansluiting

De Ring Video Doorbell Pro 2 sluit je aan via netstroom. Optionele abonnementskosten zijn €30,- per jaar. Dankzij de nachtmodus zie je ook ’s nachts wie er voor je deur staat.

De prijs

Aan de Ring Video Doorbell Pro 2 hangt een flink prijskaartje. Ik zelf vind het redelijk veel geld voor een video deurbel. Zeker als ik het vergelijk met andere deurbellen met camera’s uit dit rijtje.

De Ring Video Doorbell Pro 2 is te verkrijgen voor €260,-.

Voordelen

Nadelen

Hombli Smart Doorbell 2

hombli smart doorbell 2 beste deurbel met camera

Wil je een goede video deurbel aanschaffen zonder dat je te veel betaalt? Dan is de Hombli Smart Doorbell 2 een goede keuze voor je! Het fijne van deze video deurbel is dat je hem verbindt via netstroom of laat werken op accu/batterij. Handig om van tevoren even te checken hoe je de video deurbel wilt installeren.

De batterij en resolutie

De 5000mAh batterij van de Hombli Smart Doorbell 2 is oplaadbaar. Na het opladen van de batterij, gaat deze tot vier maanden mee voordat je hem opnieuw moet opladen. De Hombli Smart Doorbell 2 heeft een camera resolutie van 1920 x 1080 en een kijkhoek van 140 graden. Ook verbind je de video deurbel eenvoudig met Amazon Alexa of Google Assistant.

Lokale opslag

Een van de grootste voordelen van de Hombli Smart Doorbell 2 vind ik de grote opslag. Deze deurbel met camera heeft namelijk een lokale microSD- opslag van 128GB. De abonnementskosten zijn optioneel voor €34,95 per jaar. Deze zijn dus eigenlijk niet nodig, wegens de hoeveelheid opslag.

De Hombli Smart Doorbell 2 is te verkrijgen voor €130,-.

Voordelen

Nadelen

Ring Video Doorbell 4

ring video doorbell 4 beste deurbel met camera

Nog een fijne video deurbel van Ring is de Ring Video Doorbell 4. Deze slimme video deurbel slaat alle beelden al op 4 seconden voor de bewegingsdetectie. De bewegingsdetectie van 1,5 tot 9 meter zorgt ervoor dat je direct een melding krijgt wanneer iemand op je stoep staat binnen die afstand. De Ring Video Doorbell 4 werkt ook in het donker.

Installatie

De video deurbel is zowel bedraad als draadloos in te stellen. Bij deze deurbel wordt ook een chime geleverd. Zo hoor je altijd wanneer iemand aanbelt.

Videoresolutie

De Ring Video Doorbell 4 heeft een video resolutie van 1920 x 1080 pixels en een kijkhoek van 160 graden. Ook verbind je deze video deurbel makkelijk met Amazon Alexa, IFTTT en Samsung SmartThings.

Een nadeel van de Ring Video Doorbell 4 is dat je een abonnement nodig hebt om de beelden op te slaan en terug te kijken. Een Ring Protect abonnement kost €3,99 per maand.

De Ring Video Doorbell 4 is verkrijgbaar voor €199,-.

Voordelen

Nadelen

Google Nest Hello

google nest hello beste deurbel met camera

De Google Nest Hello video deurbel beschikt over HDR, waardoor je de details van de videobeelden nog beter kunt zien. Het beeldmateriaal bestaat uit 1080 x 1920 pixels en heeft een kijkhoek van 160 graden. Deze video deurbel sluit je aan op je huidige bedrading. Ook kun je de Google Nest Hello verbinden met Google Assistant.

Gezichtsherkenning

De Google Nest Hello filmt 24/7 wat er voor je deur gebeurt, waardoor je geen moment hoeft te missen. Met een Google Nest Aware abonnement laat je de deurbel gezichten herkennen. Een abonnement kost €5,- per maand. Wanneer een gezicht veelvuldig voorkomt, krijg je daar een melding van. Al het beeldmateriaal wordt opgeslagen in de cloud.

De Google Nest Hello is verkrijgbaar voor €259,-.

Voordelen

Nadelen

Arlo Wire Free Video Doorbell

arlo wire free video doorbell beste deurbel met camera

De Arlo Wire Free Video Doorbell heeft een video resolutie van 1536 x 1536 pixels en een kijkhoek van 180 graden. De video deurbel is, zoals de naam al verklapt, draadloos te installeren. De batterijduur van de Arlo Wire Free Video Doorbell is 6 maanden.

Het beeldmateriaal

In de nacht kun je de beelden ook goed zien door het ingebouwde infrarood licht. Om de beelden op te slaan in de cloud heb je echter wel een abonnement nodig. Voor één camera zijn de maandelijkse abonnementskosten €3,00. Voor meer camera’s betaal je tot €14,00 per maand.

Verbinden met je smart home

Deze video deurbel van Arlo verbind je makkelijk met Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit, IFTTT en Samsung SmartThings.

De Arlo Wire Free Video Doorbell is verkrijgbaar vanaf €159,90.

Voordelen

Nadelen

Eufy by Anker Video Doorbell Dual 2 Pro

eufy by anker video doorbell dual 2 pro beste deurbel met camera

Nog een topper van Eufy is de Eufy by Anker Video Doorbell Dual 2 Pro. Ook deze video deurbel krijg je geleverd met een Homebase, waardoor je beeldmateriaal lokaal opslaat.

Two-way communicatie

Door de two-way audio communiceer je gemakkelijk met de persoon aan je deur. De Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro heeft een geheugen van 16GB en een beeldkwaliteit van 2560 x 1920 pixels. Ook beschikt deze video deurbel over een kijkhoek van 160 graden en nachtvisie.

Draadloos

Net als de Eufy Video Doorbell Battery Set, werkt deze deurbel draadloos op batterij. De batterijduur van deze video deurbel is 18 dagen. De deurbel is te verbinden met Amazon Alexa, Google Assistant en Google Home.

De Eufy by Anker Video Doorbell Dual 2 Pro koop je al voor €239,-.

Voordelen

Nadelen

Zedar Video deurbel met camera en wifi

zedar video deurbel met camera en wifi beste deurbel met camera

Deze slimme video deurbel van Zedar werkt draadloos op batterij. Het beeldmateriaal wordt opgeslagen op de 32GB SD-kaart. Wil je meer materiaal opslaan? Dan kan dit in de cloud door een abonnement af te sluiten.

Het beeldmateriaal

Het beeldmateriaal heeft een resolutie van 1280 x 1080 pixels en een kijkhoek van 135 graden. Je kunt deze video deurbel ook in de nacht gebruiken door de ingebouwde nachtmodus.

Wifi-verbinding

De Zedar Video deurbel met camera werkt op wifi. De verbinding hiervan is tot 30 meter. Om deze video deurbel te gebruiken heb je geen abonnement nodig. Een nadeel van de Zedar Video deurbel met camera en wifi is dat je de opgeslagen beelden tot 2 maanden na opname kunt terugkijken. Na deze periode vergaan de beelden. Deze video deurbel is te verbinden met Tuya Smart.

Meerdere telefoons koppelen

Wat heel fijn is aan de Zedar Video deurbel met camera en wifi, is dat je meerdere telefoons aan de deurbel kunt koppelen. Zo kan heel het huishouden zien wie er voor de deur staat.

Prijs-kwaliteitverhouding

Over de prijs-kwaliteitsverhouding van de Zedar Video deurbel met camera en wifi ben ik zeer te spreken. De video deurbel doet goed zijn werk. Voor deze prijs kan ik de Zedar video deurbel zeker aanraden.

De Zedar Video deurbel is te verkrijgen voor €99,-. 

Voordelen

Nadelen

Waar moet je op letten bij de aankoop van een deurbel met video camera?

Als je een video deurbel wilt aanschaffen zijn er een aantal aspecten waarop je moet letten. Je wilt de beste deurbel met camera hebben. Hieraan moet de video deurbel voldoen.

Kraakheldere beeldkwaliteit

Je wilt ten eerste een goede beeldkwaliteit. Wanneer er een slechte beeldkwaliteit is, heeft het geen nut om de beelden vast te leggen, aangezien ze onscherp zijn en je amper wat kunt zien. Omdat veel inbraken en diefstallen in de nacht gebeuren, is een video deurbel met nachtmodus fijn om te hebben.

Videobeelden opslaan

Die beelden wil je vervolgens ook opslaan. Een grote opslag is dus wel zo handig. Let bij het aanschaffen van een video deurbel op of je een abonnement nodig hebt om beelden op te slaan.

Weten hoe te installeren

Ook is het handig om te weten hoe je de video deurbel installeert. Kan dit draadloos of moet de deurbel aansluiten op je huidige bedrading? Check voordat je een video deurbel wilt aanschaffen even of je bedrading hebt bij de voordeur. Is dit het geval? Dan kun je voor een video deurbel met bedrading gaan. Zo niet, dan kies je voor een video deurbel op batterij.

Batterijduur

Als de video deurbel op batterij werkt, is het handig om te weten hoe lang deze batterij mee gaat en wanneer je hem dus moet vervangen of opladen.

Verbinden met je smartphone

Wil je je video deurbel verbinden met je smart home? Check dan altijd even of dat kan met de video deurbel die je wilt aanschaffen. Vaak werkt een video deurbel niet op alle soorten smart homes.

Wifi-signaal

Vaak moet je een sterk wifi signaal hebben om gebruik te kunnen maken van een video deurbel. De meeste video deurbellen werken op een 2.4 GHz wifi netwerk. Check altijd even welk netwerk je nodig hebt en of je dit signaal kunt realiseren op de plek van ophangen.

Beste deurbel met camera zonder abonnement

Wat je misschien wel is opgevallen, is dat bij veel video deurbellen een abonnement nodig is om de beelden terug te kunnen kijken. Nogal vervelend, want dat zijn toch weer extra kosten. Toch heb je niet bij iedere deurbel met camera een abonnement nodig.

Dit is de beste!

Bijvoorbeeld bij de Eufy Video Doorbell Battery Set. Door de 16GB lokale opslag heb je geen SD-kaart of abonnement voor de cloud nodig. Echter kan dit wel, om zo meer beelden op te kunnen slaan. In mijn ervaring is dit vaak niet aan de orde.

De Homebase

Alle beelden van de Eufy Video Doorbell Battery Set worden opgeslagen via de Homebase. Deze Homebase zit standaard bij de video deurbel.

Draadloos en batterijduur

Nog een voordeel van de Eufy Video Doorbell Battery Set is dat deze draadloos is en werkt op batterij. Je hoeft dus geen pro te zijn in apparaten installeren. De batterij van deze deurbel met camera gaat tot 180 dagen mee.

Tot slot

Zelf vind ik de Eufy Video Doorbell Battery Set de beste deurbel met camera. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel volledig op de hoogte van de beste video deurbellen die er momenteel op de markt zijn.

FAQ

Hoe werkt een deurbel met camera?

Een video deurbel werkt via internet, vaak via een wifi verbinding. Het merk waarvan je de video deurbel aanschaft, heeft meestal een app, waar je de beelden op terug kijkt en waarop je ook een melding krijgt wanneer er iemand voor je deur staat.

Een deurbel met camera werkt met een bewegingsdetector. Wanneer er dus iemand voor je deur verschijnt, detecteert de video deurbel dit en begint een opname. Vervolgens, vaak direct, krijg je op de app een melding en zie je wie er voor je deur staat.

Sommige video deurbellen hebben een ingebouwde microfoon, waardoor je via de app met degene voor je deur communiceert.

Wat kost een deurbel met camera?

Een slimme deurbel met camera kost tussen de €99,- en €260,-. De prijs hangt af van de kwaliteit van de deurbel, de videokwaliteit en de functies op de deurbel. Vaak is het nodig om een abonnement af te sluiten om beeldmateriaal op te kunnen slaan in de cloud.

Wat is de beste draadloze deurbel met camera?

De beste deurbel met camera is de Eufy Video Doorbell Battery Set. Deze deurbel heeft veel voordelen, zoals de lokale opslag van 16GB, de kraakheldere beeldkwaliteit en natuurlijk de batterijduur. Dit duurt tot wel zes maanden.

Het fijne aan de Eufy Video Doorbell Battery Set is dat je deze gebruikt  zonder abonnement. Doordat de beelden zo lokaal, via de Homebase, worden opgeslagen, heb je geen cloud abonnement of SD-kaart nodig. Handig!

Fleur schrijft graag over gadgets die ze zelf ook al heeft gebruikt. Fleur houdt bovendien erg van schrijven en kan zo haar passie voor gadget perfect combineren.