Wat is de beste aroma diffuser?

beste aroma diffuser

Op zoek naar een goede aroma diffuser? Ik deed er onderzoek naar! ? Aroma diffusers zijn steeds meer in opkomst. Dat is niet voor niks, want naast dat ze een heerlijke geur verspreiden door je huis, bevochtigen ze het ook nog eens. Zeg maar dag tegen een droge lucht in huis.

Waarom een aroma diffuser?

Een aroma diffuser gebruik je voornamelijk om de fijne geur die het door je huis verspreidt. Toch zitten er heel veel voordelen aan de diffuser en de geur.

Aromatherapie @ home

De natuurlijke oliën die je in de diffuser stopt hebben namelijk het vermogen om je hersenen en zenuwstelsel te beïnvloeden. Dit resulteert in verbetering in humeur en gezondheid. Het komt je vast bekend voor dat de geur van lavendel een kalmerende werking heeft. Zo geldt hetzelfde voor meerdere oliën. Elke olie heeft zijn eigen werkingskracht.

Een nadeel voor sommigen is echter dat niet iedereen de geur van etherische olie lekker vindt. Het is daarom handig om erachter te komen wat voor soorten olie je lekker vind ruiken, voordat je een aroma diffuser aanschaft.

Luchtvochtigheid

Zeker in de winter hebben sommige huishoudens last van droge lucht in huis. Hiervoor is een aroma diffuser de perfecte oplossing. Door de combinatie van water en olie is de luchtvochtigheid in je huis in een haverklap verbeterd. Voor huizen die al van zichzelf snel vochtig worden, raad ik een aroma diffuser af. De lucht wordt dan namelijk te vochtig, met als resultaat een benauwde lucht.

Beter dan geurkaarsen

De rook die er van geurkaarsen afkomt is niet heel gezond voor je longen. Het is daarom beter om een aroma diffuser aan te zetten. De stoom van de diffuser die je inademt is niet schadelijk.

pexels doterra international llc 5380001

Waar moet een aroma diffuser aan voldoen?

Voordat we gaan kijken naar welke aroma diffuser het beste uit de test komt, is het goed om te weten waarop je moet letten bij de aankoop.

De inhoud: hoeveel kan ik in de diffuser kwijt?

Als eerste is het belangrijk om te bepalen hoeveel water en olie je kwijt kunt in de diffuser. Dit heeft namelijk ook invloed op hoe lang de diffuser kan stomen. Echter is een grote inhoud voor kleine ruimtes niet optimaal.

Timer: hoe lang kan de diffuser stomen?

Vaak zit er op een aroma diffuser een timer. Deze geeft aan hoe lang de aroma diffuser blijft stomen. Gangbaar zijn timers van 1,2 of 4 uur.

Veiligheid: is de diffuser veilig in huis?

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Daarom raad ik aan om een diffuser aan te schaffen die automatisch uit gaat wanneer het water in de diffuser op is.

Geluid: hoe hard is het geluid van de diffuser?

Een aroma diffuser maakt nou eenmaal een beetje geluid. Het verschilt per diffuser wat voor soort geluid dit is en hoe hard de diffuser geluid maakt.

nevel van diffuser

Wat is de beste aroma diffuser?

Ondertussen zijn er heel veel verschillende aroma diffusers op de markt. Het is dan ook een uitdaging om een goede uit te zoeken. Ik help je daar graag mee. Na heel wat aroma diffusers te hebben onderzocht, staan hieronder mijn absolute favorieten.

2BEHOME Aroma diffuser

De 2BEHOME Aroma diffuser is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: een donkere en lichte houtlook. De diffuser heeft een waterreservoir van 550 ml. Dit is genoeg voor een ruimte van maximaal 30m2.

De diffuser heeft vier verschillende timerstanden: een, drie en zes uur. Ook kun jeeen non-stop modus inschakelen. In dit geval gaat de diffuser automatisch uit wanneer het water op is.

Om de 2BEHOME Aroma diffuser zit een band met LED verlichting. Deze is in te stellen in zeven verschillende kleuren. De kleuren pas je aann via een afstandsbediening.

Ook krijg je twee soorten etherische oliën bij de 2BEHOME Aroma diffuser: vanille en lavendel.

2behome aroma diffuser

Specificaties

Auronic Aroma Diffuser

De Auronic Aroma Diffuser heeft een waterreservoir van 300 ml. De diffuser gaat tot 10 uur mee en stopt automatisch als het water op is.

Er zit een timer op de Auronic Aroma Diffuser die in te stellen is op een, drie of zes uur. Ook is het mogelijk om de diffuser continu aan te laten. In dat geval geldt de automatische stop.

Ook deze diffuser heeft een ring met LED verlichting die 7 verschillende kleuren weergeeft. De kleur is aan te passen aan jouw stemming.

Bij de Auronic Aroma Diffuser krijg je twee flesjes etherische olie: lavendel en eucalyptus.

auronic aroma diffuser

Specificaties

Happyhaves Aroma Diffuser Arizona

De Aroma Diffuser Arizona heeft een duurzame houtlook en is verkrijgbaar in vier verschillende versies: de houtkleur, donkere houtkleur, wit met houtlook en de lichte houtkleur.

Deze diffuser heeft een waterreservoir van 550 ml. Dit maakt de diffuser geschikt voor grotere ruimtes.

De Aroma Diffuser Arizona heeft een LED verlichting met acht verschillende kleuren. Op de diffuser zit een timer. Ook gaat de diffuser automatisch uit wanneer het water in het reservoir op is.

happyhaves aroma diffuser arizona

Specificaties

Medisana AD 625 Aroma Vernevelaar

De Medisana AD 625 Aroma Vernevelaar heeft een rond design en is gemaakt van bamboe. De diffuser heeft een watertank van 100 ml en verbruikt 16 ml per uur. Dit zorgt ervoor dat de diffuser tot ongeveer 6 uur mee gaat. De diffuser gaat automatisch uit bij een lege watertank.

In de Medisana AD 625 Aroma Vernevelaar zit wellness-licht met zes kleuren die elkaar afwisselen. De diffuser is geschikt voor ruimtes tot 25m2.

medisana aroma diffuser

Specificaties

Rio’Rea Aroma diffuser 450 ml

Het merk Rio’Rea heeft meerdere diffusers in verschillende kleuren en formaten op de markt gebracht. De formaten gaan van 400 tot 800 ml. De kleuren zijn licht en donker hout.

Bij de Rio’Rea Aroma diffuser krijg je wel zes etherische oliën in de geuren lavendel, eucalyptus, sweet orange, roos, lemongrass en tea tree. Elk van deze oliën heeft een eigen werking.

Deze diffuser heeft zeven kleuren LED verlichting en vier timerstanden. Je kunt de diffuser instellen op één, drie en zes uur of in de non-stop modus. In dit laatste geval gaat de diffuser automatisch uit wanneer het water op is.

De diffuser met een waterreservoir van 450 ml is geschikt voor ruimtes tot 50m2.

riorea aroma diffuser

Specificaties diffuser 450 ml

FAQ: de meest gestelde vragen

Hoeveel druppels olie moet ik in de watertank doen?

Als je een aroma diffuser hebt met een waterreservoir moet je rekening houden met 3 tot 5 druppels per 100 ml.

Waar zijn de oliën goed voor?

Hierboven heb ik een aantal verschillende oliën genoemd. Elk hiervan heeft zijn eigen unieke werking.

Lavendel: kalmerend, zorgt voor ontspanning.

Eucalyptus: werkt tegen ontstekingen en verkoudheid.

Sweet orange: werkt opwekkend, voor een goede concentratie.

Roos: goed tegen astma, hooikoorts, hoofdpijn en slapeloosheid. Heeft ook een goede invloed op de huid.

Lemongrass: kalmeert het zenuwstelsel. Werkt tegen verkoudheid en koorts.

Tea tree: werkt ontsmettend, anti-bacterieel. 

Fleur schrijft graag over gadgets die ze zelf ook al heeft gebruikt. Fleur houdt bovendien erg van schrijven en kan zo haar passie voor gadget perfect combineren.