Beste powerbank

beste powerbanks

Een powerbank geeft je telefoon, tablet of laptop een extra batterij en dus een langere levensduur. 

Zo’n externe batterij is handig voor onderweg, op een festival of gewoon voor als je geen stopcontact in de buurt hebt. 

Ik heb er een aantal getest en hieronder lees je daarover mijn eerlijke mening en welke powerbank ik het beste vind.

Onderzoeksgegevens

14

uur een extra accuduur getest

12

Bestede uren

10

Onderzochte producten

Waarom een powerbank

Een powerbank is handig voor als je een aantal uur of zelfs dagen zonder stopcontact zit. Zo moet je op sommige (weekend)festivals bijvoorbeeld betalen om je telefoon op te laden, en dan moet je hem ook nog eens achterlaten. 

Een powerbank stop je vaak makkelijk in je tas of broekzak en gebruik je gewoon tijdens het opladen.

Ik onderzocht 10 verschillende powerbanks en geef er mijn eerlijke mening over. Je leest deze hieronder in de lijst met de beste powerbanks van 2023.

GPS TrackerAbonnementMaatBatterijWaterdicht
Tractive GPS Hond 4€5,- per maand71x28x10mm7 dagenJa
Weenect XS€4,16 per maand60x24x15mm10 dagenJa, tot 1 meter
Nuvance GPS TrackerGeen abonnement86x118x31mm10 dagenJa
Tractive Gps Tracker Hond€5,- per maand28x71x17mm5 dagenJa
Weenect Dogs2 GPS Tracker€4,16 per maand160x24x15mm7 dagenJa
Invoxia huisdier GPS3 jaar niet, dan €9,99 per jaar142x24x17mm1 maandJa, tot 1 meter
Reptrek Minitrek GPS TrackerGeen abonnement49x33x15mm5 dagenJa (spatwaterdicht)
All4You GPS TrackerGeen abonnement32x20x10mm6 maandenJa
PuroTech Mini GPS TrackerGeen abonnement50x30x15mm1,5 maandJa
SAMA Direct Huisdier GPS TrackerGeen abonnement125x25x20mm1 maandJa

Xtorm Powerbank 20.000 mAh Power Delivery + quick charge

xtorm powerbank
Deze powerbank van Xtrom is een snellader voor in je tas, dat is handig voor als je haast hebt of meerdere apparaten wil opladen.

Aantal keer opladen

Met deze Xtorm Powerbank laad je je telefoon ongeveer 4 keer helemaal op (van 0% naar 100%). Het aantal heeft wel te maken met de grootte van de accu van je apparaat.

Aantal poorten

Er zitten 3 poorten in deze powerbank. 2 USB-poorten en 1 USB-C poort. De laatste poort zit in het midden en gebruik je voor het snel opladen van bijvoorbeeld je telefoon.

Welke apparaten

Met deze powerbank is het mogelijk om een smartphone, tablet en draadloze oortjes of koptelefoon op te laden. Een laptop kan deze powerbank helaas niet aan.

Oplaadtijd

Het duurt redelijk lang tot de powerbank zelf van 0 naar 100% opgeladen is: ruim 7 uur. Neem hier dus wel de tijd voor, als je hem mee wil nemen.

Grootte

Het is een redelijk grote powerbank van 13,6 cm hoog, 7,1 cm breed en 2,65 cm diep. Hierdoor past hij niet in veel broekzakken en moet hem dus bewaren in een grote jaszak of een tas.

Gewicht

Het is een grote powerbank, maar het gewicht van 376 gram vond ik erg meevallen. Je verwacht een zwaardere powerbank, dus het gewicht was voor mij een aangename verrassing.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

AUKEY powerbank 20.000 mAh

aukey powerbank
Deze powerbank heeft een ingebouwde zaklamp, zo zie je altijd waar de ingangen zitten voor als je in een tent slaapt of de stroom eraf ligt in de nacht. Daarnaast is hij ook best betaalbaar.

Aantal keer opladen

Met deze powerbank laden je apparaten 2 tot 6 keer helemaal op. Het precieze aantal heeft te maken met het apparaat. Zo geeft AUKEY zelf aan dat een iPad mini 2 keer oplaadt.

Aantal poorten

Deze powerbank heeft 2 USB poorten aan het uiteinde. Tussen deze 2 poorten zit de zaklamp, zo zie je in het donker dus precies waar de poorten zitten.

Welke apparaten

Eigenlijk is elk apparaat met een USB uiteinde met deze powerbank op te laden. Van draadloze oortjes tot bluetooth speakers en fotoapparatuur. Een laptop is wel lastig voor deze powerbank, hiervoor zijn andere powerbanks beter geschikt.

Oplaadtijd

Ook bij deze powerbank is de laadtijd erg lang, wel 9,5 uur. Je moet dus goed plannen met het opladen van de powerbank wanneer je van plan bent om hem mee te nemen.

Grootte

Deze powerbank neem je best makkelijk mee in een fanny pack, jaszak of (schouder)tasje. Hij is namelijk 7cm breed, 12cm lang en 2cm diep. Hiermee is het dus lastig om hem in je broekzak te doen.

Gewicht

Deze powerbank weegt maar 194 gram en dat vond ik erg fijn, zeker als je er de hele dag mee in je tas loopt.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

GODLY Solar Powerbank 30.000 mAh

godly solar powerbank
De naam zegt het al: deze powerbank laadt je op met de zon. In theorie laad je je apparatuur zo altijd gratis op. Hij heeft een waterproof hoes, een kompas en daarnaast gebruikt deze powerbank niet alleen licht, met de zaklamp geeft hij dat ook.

Aantal keer opladen

Met deze powerbank laad je met een volle accu je telefoon maximaal 6 keer op. Met extra zonne-energie komt hier dus nog een beetje extra bij.

Aantal poorten

Deze solar powerbank van GODLY heeft 2 USB-poorten. Je laadt dus maximaal 2 apparaten tegelijkertijd op.

Welke apparaten

Ook hier is elk apparaat met een USB-kabel op te laden. Daarnaast laad je ook je laptop met deze powerbank op.

Oplaadtijd

Voor het opladen van deze powerbank moet je wel een dag uittrekken. Het duurt namelijk meer dan 10 uur om deze powerbank volledig op te laden. Ook hier is het dus goed van tevoren plannen als je hem helemaal vol mee wil nemen.

Grootte

Deze powerbank past prima in je (kampeertas). Hij is 16,4 cm lang, 8,5 cm breed en 2,1 cm diep. Hij is dus wat groter, maar dit is logisch gezien het vermogen van deze powerbank.

Gewicht

Het gewicht is iets zwaarder dan de meeste andere powerbanks. Hij weegt 475 gram. Ik schrok hier niet van, je verwacht namelijk al een behoorlijk gewicht vanwege het zonne-energiesysteem en een redelijk grote accu.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Xtorm Titan powerbank 24.000 mAh

xtorm titan powerbank 24.000 mah
Deze powerbank laadt je apparatuur super snel op door de “power delivery poort”. Daarnaast laadt hij veel apparaten tegelijk op en heeft hij een handig display waarop het batterijpercentage te zien is.

Aantal keer opladen

Met deze powerbank laad je je telefoon makkelijk 8 keer op. Hij is dus goed te gebruiken voor op vakantie, wanneer je een weekend weggaat of op een festival staat.

Aantal poorten

Zoals ik al zei, kan deze powerbank van Xtorm veel apparaten tegelijk opladen. Dit komt door de 4 laadpoorten. Hiervan zijn er 2 met 30 Watt, 1 met 60 Watt en ook een met wel 140 Watt.

Welke apparaten

Door de 140 Watt oplaadpoort zijn grote laptops hieraan op te laden, naast de gebruikelijke kleinere apparaten zoals telefoons en draadloze oortjes. Eigenlijk laden alle apparaten met een USB of USB-C (van 140 Watt) met deze powerbank wel op.

Oplaadtijd

Het duurt een behoorlijke tijd voordat deze powerbank weer helemaal vol is, zo’n 9 tot 10 uur. Dit is dus wel handig om rekening mee te houden.

Grootte

Deze powerbank heeft een behoorlijk formaat van wel 19 cm hoog, 9 cm breed en 3 cm diep. Hierdoor past hij alleen in een tas en neem je hem niet makkelijk mee in je broekzak.

Gewicht

Het gewicht is ook behoorlijk, 620 gram om precies te zijn. Dat klinkt niet als heel veel, maar dat voel je toch zeker in je (rug)tas liggen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Anker PowerCore

anker powercore
Deze powerbank is lekker handzaam, niet te zwaar en ideaal voor een dagje eropuit. Hij laadt je apparaat meerdere keren op.

Aantal keer opladen

Met een volle powerbank laad je je telefoon maximaal 6 keer helemaal op. Dit is wel berekend op een telefoon met een gemiddelde accu, het kan dus iets meer of iets minder zijn.

Aantal poorten

Deze powerbank heeft iets minder laadpoorten dan de andere powerbanks in deze lijst. Het zijn er 2, wat ik nog steeds genoeg vond. Hiermee laad je 2 apparaten tegelijk op, en meer had ik er meestal niet nodig.

Welke apparaten

Alle apparaten met een USB-uitgang laad je met deze powerbank op. Het grootste apparaat wat je hiermee oplaadt is een laptop. Wanneer je je laptop oplaadt is de powerbank wel (bijna) leeg.

Oplaadtijd

Het duurt 8 à 9 uur tot deze powerbank van Anker van 0% naar 100% is opgeladen. Je houdt dat goed bij met het led display op de bovenkant van de powerbank.

Grootte

Zoals ik al benoemde is deze powerbank lekker handzaam. Hij is 9 cm breed, 13 cm lang en 2 cm diep. Hierdoor past hij perfect in een schoudertasje.

Gewicht

Zelf vond ik deze powerbank ook best licht, hij weegt 354 gram. Daarmee vond ik hem niet vervelend in mijn tas of jaszak.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Nitecore NB5000

nitecore mb5000​
Deze betaalbare powerbank is lekker licht in gewicht, neemt niet veel ruimte in. Daarnaast heeft hij een lage stroomfunctie voor apparaten met een lage stroomsterkte.

Aantal keer opladen

Met deze powerbank laad je je telefoon maar 1 keer helemaal op. Dit is niet veel en daarom vind ik hem niet geschikt voor weekendjes kamperen of festivals. Voor een dagje weg, of wanneer je telefoon simpelweg (te) snel leeg gaat, is deze powerbank voor dagelijks gebruik prima.

Aantal poorten

Je laadt maar 1 keer je telefoon op, maar toch zit er een USB en een USB-C-aansluiting op. Dit heeft te maken met de lage stroomfunctie.

Welke apparaten

Deze powerbank laadt de batterij van je telefoon of een Li-Ion batterij op. Met de lage stroomfunctie is het handig om draadloze oortjes op te laden, zo hou je batterij over om je telefoon op te laden.

Oplaadtijd

Het duurt ongeveer 8 uur om deze powerbank van 0% naar 100% op te laden. Dit zou je dus makkelijk in de nacht kunnen doen om hem de volgende dag te gebruiken.

Grootte

Zoals ik al zei is ook deze powerbank lekker klein en past hij prima in je tas. Hij is 11 cm lang, 7 cm breed en 2 cm diep.

Gewicht

Ook het gewicht is lekker laag, het is de powerbank met het laagste gewicht in deze lijst: 120 gram. Dit komt door het gebruik van versterkt polymeer, wat ook gebruikt wordt bij vliegtuigen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

iSetchi Powerbank 10.000 mAh

isetchi powerbank 10.000
Deze iSetchi powerbank neem je overal mee naartoe vanwege het handige formaat, je hebt geen gedoe meer met snoertjes die in de knoop komen en hij is ook nog eens betaalbaar.

Aantal keer opladen

Deze powerbank geeft je telefoon 150% meer batterij. Je laadt een gemiddelde telefoon dus 1 keer helemaal op en nog 1 keer voor een halve accu.

Aantal poorten

Je laadt je apparaten met deze powerbank draadloos op. Dat betekent dus dat er geen laadpoorten in zitten. Wel zit er een USB-C-poort in om de powerbank op te laden.

Welke apparaten

Elk draadloos oplaadbaar apparaat is met deze powerbank op te laden. Ik zou hem vooral aanraden voor mensen met een iPhone 12, 13 of 14. Dan werkt hij perfect samen met het MagSafe systeem. Heb je een andere draadloos oplaadbare telefoon of oortjes? Dan gebruik je de bijgeleverde MagSafe magneet om hem alsnog te kunnen gebruiken.

Oplaadtijd

Het duurt ongeveer 4 uur om de powerbank helemaal op te laden. Dat vond ik heel erg meevallen en erg te doen.

Grootte

Zoals ik al zei is deze powerbank lekker klein en neem je overal mee naartoe. Hij is 9 cm breed, 13 cm lang en 2 cm diep.

Gewicht

Ook het gewicht is niet veel, maar 100 gram. Hierdoor hou je hem samen met je telefoon gewoon in je handen.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

iMoshion Powerbank 20.000 mAh

imoshion powerbank 20.000 mah ​
Deze powerbank heeft een hoog vermogen waardoor je telefoon nooit leeg hoeft te raken, daarnaast beschikt hij ook nog over een snellaadfunctie en heeft hij een antislip ontwerp.

Aantal keer opladen

Met deze powerbank laad je een gemiddelde telefoon 4 tot 6 keer helemaal op. Ook hier ligt het er wel een beetje aan wat voor smartphone je gebruikt.

Aantal poorten

Deze powerbank heeft 3 poorten, waardoor je ook 3 apparaten tegelijk kan opladen. Zelf vond ik dit erg fijn, aangezien je niet op elk apparaat apart hoeft te wachten met laden.

Welke apparaten

Alle apparaten met een USB stekker zijn hieraan op te laden. Denk dus aan telefoons of draadloze oortjes. Er zit ook een USB-C-aansluiting op voor de nieuwste telefoons.

Oplaadtijd

Het duurt ongeveer 8 uur voordat deze powerbank van 0% naar 100% is opgeladen. Dat is redelijk lang, maar als je dat in de nacht doet gaat het prima. De powerbank heeft aan de bovenkant een handig display waarin je ziet hoe vol hij (nog) zit.

Grootte

Deze iMoshion powerbank past makkelijk in je jas- of broekzak. Hij is namelijk 9 cm breed, 16 cm lang en 3 cm diep.

Gewicht

Het gewicht vond ik gemiddeld. De powerbank weegt precies 411 gram en valt daarmee in de middenmoot.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Phreeze Powerbank 30.000 mAh

phreeze powerbank 30.000 mah ​
Deze krachtige powerbank is voor veel apparaten goed geschikt. Hij laadt je telefoon ontzettend vaak opnieuw op. Daarnaast heeft hij een quick charge functie en is hij enorm handzaam, zeker voor het vermogen van deze powerbank.

Aantal keer opladen

Aantal keer opladen Door het enorme vermogen laad je je telefoon tussen de 10 en 15 keer volledig op. Dat is erg veel en dus ideaal om een week “off the grid” te gaan of de powerbank te delen met je vrienden tijdens een festivalweekend.

Aantal poorten

De Phreeze powerbank heeft 3 poorten, hiervan zijn er 2 normale USB-poorten en 1 een USB-C-poort. Op de USB poorten zit 18 Watt en die hebben een quick charge functie. Op de USB-C-poort zit 25 Watt.

Welke apparaten

Deze powerbank is geschikt voor tablets, iPads en telefoons van zowel Apple als Samsung. Voor de iPhones is hij geschikt vanaf de iPhone 8 Plus. Voor Samsung is dit vanaf Samsung Galaxy Tab A 8.0. De draadloze oortjes van Apple zijn hiervoor ook geschikt. Daarnaast laad je je laptop met deze powerbank ook op.

Oplaadtijd

Het laden van deze powerbank duurt wel erg lang. Houdt rekening met zo’n 15 uur. Dit heeft natuurlijk te maken met de grote accu met veel vermogen.

Grootte

De powerbank is voor zijn vermogen ontzettend handzaam. Hij is 18 cm lang, 10 cm breed en 3 cm diep.

Gewicht

Ook hier heeft de grote accu impact op. De powerbank weegt namelijk ruim 660 gram en dat is behoorlijk. Je merkt het dus wel als je hem in je jaszak of broekzak houdt.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

MOJOGEAR Mini Extra Fast 10.000 mAh

mojogear mini extra fast 10.000 mah​​
Deze powerbank is, zoals zijn naam al zegt, erg klein. Hierdoor past hij met elk gemak in je broekzak. Daarnaast heeft hij een quick charge functie en is hij erg betaalbaar.

Aantal keer opladen

Met deze kleine powerbank laad je je telefoon ongeveer 3 keer helemaal op. Voor een tablet is dit 1 keer.

Aantal poorten

Deze powerbank heeft 3 poorten, waarvan 2 USB-poorten en 1 USB-C-poort. Hierdoor laad je 3 apparaten tegelijkertijd op.

Welke apparaten

Deze mini powerbank is geschikt voor telefoons, e-readers, actioncams, draadloze oortjes en tablets. Laptops zijn hier dus niet aan op te laden.

Oplaadtijd

De oplaadtijd verraste mij enorm. In een uur is deze powerbank alweer vol en klaar voor gebruik. Dit heeft te maken met de accu die niet ontzettend groot is.

Grootte

Zoals de naam al zegt, is deze powerbank mini. Hij is ongeveer even groot als een bankpas. Dit betekent dat hij 9 cm lang is, 6 cm breed is en 2 cm diep is.

Gewicht

Deze powerbank is mini en daarom is hij ook niet groot in gewicht. Hij weegt 193 gram en is daarmee lekker licht en neem je hem makkelijk mee.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Waar op letten bij de aankoop van een powerbank

Dit verschilt per persoon en per doeleinde. Wil je je laptop opladen met een powerbank? Let er dan op dat het vermogen groot genoeg is en dit aankan. Hiervoor moet een powerbank minimaal 25.000 mAh hebben.

Daarnaast is het goed om te letten op het aantal USB aansluitingen en ook wat voor USB aansluitingen het zijn. Veel powerbanks hebben namelijk een combinatie van normale USB poorten en USB-C poorten.

Ook is het handig om te letten op het formaat. Zelf vind ik het altijd fijn als hij in een kleine (schouder)tas of in mijn jas- of broekzak past. Hierdoor lever je vaak wel in op het vermogen en moet je hier dus een keuze in maken.

Als laatste raad ik aan om van tevoren te letten op de oplaadtijd van de powerbank zelf. Ben je een goede planner en denk je er van tevoren over na of de powerbank opgeladen moet zijn? Dan is een powerbank met een lange oplaadtijd (en groot vermogen) een goed idee. Vergeet je dit wel vaak? Dan raad ik aan om een powerbank aan te schaffen die sneller oplaadt, of in een nachtje slaap vol zit.

Welke powerbank geeft je apparaten uiteindelijk de meeste power

Zelf zou ik voor een kleiner formaat powerbank kiezen die mijn telefoon en oortjes oplaadt. Ook vind ik het belangrijk dat hij dit meer dan 1 keer kan doen. Denk dus aan de MOJOGEAR Mini Extra Fast 10.000 mAh of de iMoshion Powerbank 20.000 mAh.

Wil je je laptop (ook) opladen met een powerbank? Dan is een powerbank met een groot vermogen een must. Je kiest dan snel voor de Phreeze Powerbank 30.000 mAh of de GODLY Solar Powerbank 30.000 mAh. Houd er wel rekening mee dat deze powerbanken vaak wat prijziger en zwaarder zijn dan de powerbanks met minder vermogen.

F.A.Q.

Hoe gebruik je een powerbank?

Eigenlijk werkt een powerbank hetzelfde als een stopcontact. Je stopt het USB(-C) uiteinde van je kabeltje in de powerbank en de andere kant in je telefoon, tablet, laptop, etc. Vaak moet je de powerbank nog wel even aanzetten met een knopje.

Ook goed om op te letten: de powerbank moet voor gebruik wel opgeladen zijn. Dit doe je met het vaak bijgeleverde kabeltje in het stopcontact.

Mag je een powerbank meenemen in het vliegtuig?

Ja, bijna alle powerbanks mogen mee in je handbagage. Dit komt omdat eigenlijk alle powerbanks onder de 100 Watt. Pas tussen de 100 en 160 Watt moet je je powerbank (of ander apparaat met een externe batterij) aangeven op het vliegveld.

Wat is het voordeel van een powerbank?

Een powerbank is handig voor het opladen van je telefoon, tablet en soms laptop als je op een plek bent zonder stroom. Het is een batterij waarin je stroom opslaat en later gebruikt. Hierdoor maak je langer gebruik van je apparaten en hoef je er niet altijd op te letten of er een stopcontact in de buurt is.